Jaké párky pro děti?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaké párky pro děti?
Ahoj holky, prosím vás, chtěla jsem se zeptat zda má někdo přístup třeba na Dtest, jaké párky jsou dobré pro děti?
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Integra já myslím, že nejlepší párky a celkově uzeniny pro děti - jsou žádné!
- Citovat
- Upravit
@Integra žádné párky nejsou vhodné pro děti, je to uzenina
.
Ale když už, tak samozřejmě ty s co největším podílem masa-vídeňské premium například ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napříkad v Lidlu mají asi 87%masa. Ale samozřejmě párky by měly být výjimečně. Ale zrovna včera jsme je měli o obědu na ohni, protože jsme měli výpadek elektřiny:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodím pro párky do Lidlu. Mají celkem dobrý podíl masa, ale malému je teda skorem nedáváme a i pro sebe je kupujeme jednou za uherák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak kdyz nejsou kazdy den, ale jednou za „uherak“, tak bych jejich vyzivovou hodnotu az tak neresila. Pomerne kvalitni maji v Lidlu, pripadne se daji najit dobra reznictvi s vlastni vyrobou, kde to nesidi.
Jinak docela zavidim, ze vam deti parky jedi, moje dcerka je narocna-ji jen domaci stravu-vyvary, omacky typu svickova, nema rada kupovane sladkosti, jen doma pecene moucniky
A me by se docela obcas hodilo ji nacpat do ruky susenku (treba na vylete) nebo dat na talir parek (treba pri kempovani).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Žádné nejsou vhodné, ale to kupované sladkosti taky ne, takže všeho s mírou a koukat na procento masa než na nálepku „dětské“.. Lidl potvrzuju
Příspěvek upraven 21.03.14 v 09:04
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Integra Nevidím důvod dávat dítěti párek. Nekupuji je asni sobě. To si raději dámě pořádnou flákotu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupuju v Lidlu nebo u nás v masně, tam mají všechy s 90 % masa. Teď to taky asi už típnu, poněvadž se blíží sezona špekáčků
![]()
Jinak co se tak dívám, tak to procento masa není samospasitelné. Jsou třeba šunky, které mají 90 % masa, ale stejně je to narvané kdečím, včetně glutamátu. Takže hnusy do sebe člověk narve stejné, akorát se může utěšovat tím, že současně pozřel kvalitní bílkoviny
Já se snažím dívat i na tohleto - ale ten Lidl to má OK, je tam toho málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Integra Ty uzeniny z lidlu vycházejí celkově v testech dobře, takže bych zašla tam, myslím, že stojí kolem 69kč, gramáž ted nevím a mají kolem 90% masa.
Pokud to děcka neládují denně, tak nevím proč by vhodné nebyly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anais píše:
@Integra já myslím, že nejlepší párky a celkově uzeniny pro děti - jsou žádné!
Nevidím v uzeninách větší hrozbu než jsou průmyslové sladkosti. Takže když už ano, tak kupujeme párky v Lidlu - zn. Dulano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My dostáváme domácí párky, takže když si syn chce kousnout, tak mu v tom nebráním.
- Citovat
- Upravit
@Integra žádné. A pokud, tak takové, co mají nejvyšší obsah masa - překvapivě to nejsou žádné s označením dětské. nejlépe vyšli v testku Dulano z Lidlu - tuším, že se jmenují vepřové párky (ale ruku do ohně za to nedám, kupuju tam štrasburské).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Colombina no tak dusitany pro děti nejsou žádná hitparáda… není to nic vhodného ani pro dospělé, ale je to na uvážení každého. Podobný názor mám i na sladkosti, výjimečně ok, ale ne jako běžná součást jídelníčku jak pro dospělé, tak i pro děti. Cukr jako takový v jídelníčku vůbec být nemusí. Sacharidy jsou vhodnější v jiné podobě, stejně tak bílkoviny. Než uzeninu pro děti, tak jim raději dám kus masa a je to.
Měla jsem dobré video, ale už bohužel nemůžu odkaz najít…
- Citovat
- Upravit