Jaké párky pro děti?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Agáta13 ve všech párkách neni separát vyjela jsem si složení těch z LIDLu co tu holky zmiňují a je tam 85% masa a teda konzervanty samozřejmě. Vlastně si řikám jaký je asi rozdíl mezi takovým párkem a kupovanou šunkou pokud tedy pominu, že se dá koupit šunka s ještě vyšším podílem masa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@medun píše:
@Agáta13 ve všech párkách neni separát vyjela jsem si složení těch z LIDLu co tu holky zmiňují a je tam 85% masa a teda konzervanty samozřejmě. Vlastně si řikám jaký je asi rozdíl mezi takovým párkem a kupovanou šunkou pokud tedy pominu, že se dá koupit šunka s ještě vyšším podílem masa.
pokud porovnáváš vysokoprocentní věci, tak žádný. Ve všem jsou dusitany, aby to líp vypadalo a bylo to zakonzervované.
Akorát do párku se toho dá schovat víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
Nebude to tím, že všichni na to nemají všichni stejný názor? Nebo někdo prostě na to nemá názor, nepřemýšlí o tom?
pochopím že ne každý má stejný názor ale vždycky čučím kdyyž je nějaké téma(skleničkové příkrmy, jídlo různého typu vč. náhražek typu hotová jíška) a všichni tam píšou jak je to hnus a nikdy by to nekoupili. a kde jsou ty davy lidí kteří to kupují? když je akce jsou hned prázdné regály!! nebo to chodí na emimino jen matky které žijí zdravě? tak to pak nevím co tu já černá ovce dělám
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník třeba jo, třeba sem chodí matky, co jedí zdravě, se tady nějak kumulují. Protože ve svém okolí jsem já za exota.
I když se změnou profese a orientování se na čínskou medicínu už i potkávám lidi, kteří si o tom popovídat chtějí. Ovšem většinou to nejsou čerstvé matky.
V MC jsem byla vyloženě za exota, když jsem nechtěla dát dítěti plněné opávie a vytáhla jsem domácí pohankové sušenky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites jojo taky jsem u nás na vsi za exota, že nedávám dceři lízátka a plněný sušenky a bože kupuju bio kuřata
, ale už si zvykám. U nás doma se nikdy nevařilo z polotovarů hodně jsme si i pěstovali zeleninu a ovoce a maso brali od příbuzných takže mi to připadá tak nějak přirozený. Navíc mamka tak byla taky vychovávaná a ráda vařila od šťáv až po domácí kečup a třeba paštiky…
I když já se teda musim přiznat, že občas mám chuť na nějakou pořádnou prasárničku a tak si jí dopřeju a náležitě vychutnám. Nejsem uplně 100% ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites no těžko uvěřím tomu že skleničkové příkrmy kupují důchodci
kdykoli jsem někde napsala že kupuju skleničky byla jsem za exota, línou matku která ničí děcku zdraví tím že je líná rozmixovat doma mrkev ale že jsou pořád prázdné regály v drogerce?
Já jsem zase za exota že neřeším moc co holka jí, ona stejně na sladké moc není, 2× hryzne do oplatku a pak už to nechce takže ani sladkosti doma nejsou schované
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kvaček píše:
@Reyne jasně nikdy a mají 3 leté děti.. a chci vidět, pak v 5 letech v 7.. prostě opravdu neznám nikoho!!! kdo by občas- třeba jednou do měsíce nedal něco jakoby nezdravého..
Navíc třeba teď známá má zákaz pro holku kuřecího kvůli hormonům od enkokrinologa a to je už druhá.. takže ono možná ani nevíme, co může být víc ohrožující jak párek
Hlavně pak se zařadí do vzdělávacího systému a systému veřejného stravování a je po výživě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua píše:
Hlavně pak se zařadí do vzdělávacího systému a systému veřejného stravování a je po výživě
no protože to nahoře řídí banda blbců
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua já sama jsem pacientem endokrinologie a jednu dobu jsem dostala sama doporučení omezit kuřecí maso a jíst jen jiné maso protože kuřecí je ten největší hnus na hormony. stejně tak znám holku která měla kvůli kuřecímu hormonální problémy v 9 letech. takže jestli si někdo myslí že když dá děcku na véču kuřecí s bramborem že je tosuper tak je na omylu, to možná je párek faktlepší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites píše:
@martulkasloník třeba jo, třeba sem chodí matky, co jedí zdravě, se tady nějak kumulují. Protože ve svém okolí jsem já za exota.
I když se změnou profese a orientování se na čínskou medicínu už i potkávám lidi, kteří si o tom popovídat chtějí. Ovšem většinou to nejsou čerstvé matky.
V MC jsem byla vyloženě za exota, když jsem nechtěla dát dítěti plněné opávie a vytáhla jsem domácí pohankové sušenky.
spíš ty „normální“ vědí, proč se neozvat:-))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites píše:
no protože to nahoře řídí banda blbců![]()
promiň ale já si to nemyslím. jo že je nahoře banda blbců to jo ale vše má dvě strany, chci vidět jak náš stát který nedá ani korunu navíc postiženým nemocným dětem bude živit naše děcka pohankovýma dobrotama atd. je jasné že uvařit kotel buřtguláše je levnější než udělat nějaké jiné zdravější jídlo. a že by si doplácely na lepší jídlo rodiče to taky nehrozí, když vidím v naší školce že matky se hroutí a je problém z nich dostat 30 kč jednou za čas na divadlo!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites píše:
@martulkasloník ale nesmí být z kuřecího masa
já kupuju vepřové v lídlu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hofka píše:
spíš ty „normální“ vědí, proč se neozvat:-))
mě to spíš přijde jako strkání hlavy do písku. A jako věřit reklamám, že to, co mi nabízejí, je to nejlepší, co můžu svému tělu dát, aniž bych si alespoň přečetla složení, mi přijde docela zcestné.
No a dětské stravování by mělo být takové, aby bylo pro děti kvalitní a vyvážené a aby jim nezadělávalo na civilizační choroby. To mi řekni, jestli to ti studovaní lidi nahoře jako nevidí. A nebo je lobby potravinářských firem fakt takhle velká.
Ale už jsem i viděla reklamu na rybí prsty, kde se chválili tím, že je v tom ryba a nejsou tam glutamáty a konzervanty. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit