Jaké párky pro děti?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@andice píše:
Tak, že je párek není zrovna zdravá výživa, víme všichni, tak proč to tak hnusit? Přijde mi to zbytečný.
Radikalni extremismus ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andice píše:
Tak, že je párek není zrovna zdravá výživa, víme všichni, tak proč to tak hnusit? Přijde mi to zbytečný.
no protože to hnus je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andice píše:
Já to teda řeším trochu víc, na složení koukám a sleduji a to nejen u šunky a párků. Třeba nanuky jsem neřešila a když jsem koukla na složení našeho oblíbeného z Lidlu, tak jsem šla do kolen.Zmrzlinu jim kupuji ovocnou u Uga a je lahodná, ději jí milujou stojí teda 32 korun. Knedlíky neděláme. Ale zase u babičky si dají pěkně se smetanovou omáčkou:-)
Moji kluci si v létě hrozně rádi dělají tu ovocnou- rozseká se v mixéru nebo v sekáčku hrst mraženého ovoce(jahody, maliny) se lžičkou moučkového cukru a postupně se to zalívá Tatra mlékem, než to udělá tu správnou konzistenci. Je to hned a je to ňamina, akorát to jde jenom, když je člověk zrovna doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eemii píše:
Pane boze![]()
,kdyz dam diteti trikrat za rok parek, tak to znamena, ze jeho zdravi mam u zadele a neni pro me na prvnim miste jo?
A co teprv az si na carodky opecem spekacek, nemela by nabehnout socialka?
jenomže, to mu dáš dneska párek, zítra kostíka, pozítří medvídky nabarvené AZO barvivy, počítám, že každý den se k němu dostane něco s glutamátem. A všechno má přece jenom jednou za čas. Když se na to podíváš den po dni, zjistíš, že každý den dostalo něco šíleného.
Takhle přesně mi argumentovala i vedoucí v jídelně - vždyť to mají jednou za čas. Tak jsem vzala jídelák a každý den našla něco, co by malé dítě jíst nemělo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andice píše:
Mně to zbytečný nepřijde.
Kdyby se někdo zeptal, jaké cigarety kupovat dítěti, připadalo by vám zbytečné odpovědět, že žádné?
Kdyby se někdo zeptal, od kterého lichváře si půjčit, připadalo by vám zbytečné odpovídat, že od žádného?
Možná je to zbytečné. Ale přesto takové odpovědi - možná - zakladatelčiným dětem pomohou víc, než jiné.
Abychom si rozuměli: Nepřesvědčuji ji, aby dbala na zdraví svých dětí. Žádala doporučení - dostala doporučení. „Žádné“ je taky doporučení, proč je diskvalifikovat?
Zbytečné mi přijde cpát do dětí chemii, kterou do nich cpát nemusím.
Příspěvek upraven 21.03.14 v 16:08
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bratr pracoval ve firmě, kde se zpracovává maso, jedna z našich největších ne-li největší, od té doby nejí párky a ostatně ani jiné uzeniny. Ale zase vím, že se dají koupit i BIO párky atd. - sama se na ně chystám podívat, doufám, že se nějaké dělají bez řeznické soli a podobných mňamek.
@eumedon myslíš, že ani BIO párky? Taky špatně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites nemyslim si..Ja celkem vim, co jime a resim to, nic z toho, co uvadis, moje dite neji. Stravujem se dost zdrave. Pytik medvidku ma dva mesice. Z uzenin kupuji jen sunku od kosti a parkrat do roka ten nejkvalitnejsi parek..Ale nehroutim se a nebesnim s predstavou rakoviny, kdyz dceri ten parek dam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník píše:
no u nás se nezhroutí u nás rovnou nezaplatí. ptala jsem se proč nosíme jak idioti do školky mýdla, toaleťák, balík cukru apod. proč nevyberou prachy a nenakoupí si to podle potřeby a bylo mi řečeno že by to vybírali rok a stejně by nedonesl každý! takto prý nosí ty věci některé matky postupně, jeden týden toaleťák, další mýdlo asi je to pak bolí ten výdaj méně. když byl mikuláš ve školce a učitelky žádali matky aby donesli nějaké sladkosti pro děcka že to rozhážou do balíčků tak kdo donesl? zase jen některé maminy ale balíčky samozřejmě musí dostat každé dítko.
U nás se taky vybírají peníze na divadlo a toaletní potřeby na začátku roku, zaplatit to musí každý. U nás snad není nikdo, kdo by si nechal pro korunu vrtat koleno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Madla82 píše:
@eumedon myslíš, že ani BIO párky? Taky špatně?
Nevím. Pokud by bylo po mém (jako že po mém není), nedával bych svému dítěti chemii.
To „bio“ u párků znamená co? Že jsou z bio-masa, nebo že se do nich nedávají dusitany?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Agáta13 píše:
@vendulaaa Hele, rýpla jsem si, ok. Pěkné to samozřejmě není. Na paní je vidět, že k řezníkovi chodí často a že o jídle nepřemýšlí- její problém. Dvacet kilo dolů by jí jen prospělo. Ale nemusí svůj přístup ještě radit ostatním- a zvlášť, když dotaz zněl, jestli párky dávat dětem. Ty jsou na to, co jedí daleko citlivější, a taky to nedokážou ovlivnit. Je to zodpovědnost dospělých. Současnou fotku sem nedám z jediného důvodu- v dubnu mám termín porodu. Jinak vážím 59 na 166 cm, snažím se vyhýbat průmyslově zpracovaným potravinám, co to jde a odjakživa sportuju - což jde i s malými dětmi. Jako dotyčná radilka bych vypadat fakt nechtěla- nejde o krásu nebo nekrásu, ale o zdraví(nebo špatnou kondici, která je vidět na první pogled). Asi tak. Jinak samozřejmě každého věc a tu jízlivou poznámku jsem si mohla odpustit. Párky jsou holt výbušné téma
ty asi o práci nezavadíš, co? takovouhle výživovou bych chtěla mít ![]()
Byla jsem na přednáškách Víta Syrového, Slimákové…ale oba říkají - s rozumem.
Jinak já občas na párcích ujedu a mám chuť na takové ty kuřecí „mleté“
jsem si plně vědoma všeho co obsahují, ale pokud chceme v této společnosti přežít, je nutné si na kapku jedu zvykat ![]()
Syn si párek dá, ale zase z toho není odvařený, ono nejhorší je zakazování, to se pak děti narvou ještě víc, když to doma nedostanou.
A zajímalo by mě, kdo to v těch marketech pořád kupuje
..tuhle jsem tedy měla takovou veselou situaci před očima, když chytrolínská maminka četla etikety a svému muži říká - tohle bereme, nejsou tam žádná éčka
tak jsem se pak šla podívat, co že zalisované je bez E..no jo, byla rozepsaná a paní je znala podle čísel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites píše:
já skrz tohle naběhla na školní jídlenu, co vaří i školce. Od té doby u čočky potkávám vajíčko nebo maso.
A taky doufám, že už přestali kupovat kostíky a tavené sýry. Akorát dochucovadel se teda nechtějí vzdát.Znáte tohle? viz, obrázek
Ano, znám…a víš, co je na stravování ve školách nejhorší?…automaty a kiosky, ta strava by šla ještě zkousnout, ale tohle nápojové a jídelní automaty, plus kapesné…z toho ty děti kynou, to je to nejvíc nezdravé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník píše:
@omites no těžko uvěřím tomu že skleničkové příkrmy kupují důchodcikdykoli jsem někde napsala že kupuju skleničky byla jsem za exota, línou matku která ničí děcku zdraví tím že je líná rozmixovat doma mrkev ale že jsou pořád prázdné regály v drogerce?
![]()
Já jsem zase za exota že neřeším moc co holka jí, ona stejně na sladké moc není, 2× hryzne do oplatku a pak už to nechce takže ani sladkosti doma nejsou schované
jj, včera jsem byla v rossmannu a tam nějaká přesnídávka za 8,90…no bylo vymeteno, ani nevím jaká to byla…asi jak to nikdo nekupuje
a jak jsou akce v Kaufu, tam je to ještě lepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites píše:
no protože to nahoře řídí banda blbců![]()
ale to není o blbcích, to je o penězích, vždy a jenom o penězích ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hofka píše:
jojo, i laktobacily, ty dětské cucací.. rozemletí brouci jsou v nich taky:-)
Myslím, že je tam i nějaké sladidlo. Přečetla jsem složení a letělo to do koše. Vnutili to v lékárně manželovi, když jsem ho poslala koupit bacily pro dcerku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@celipipka54 píše:
Jak uvidíš na párku ve složení dusitan sodný, má to víc názvů, ale už si to nepamatuju, tak to vůbec nepatří dítěti do pusy. Bohužel se bez toho snad v běžném obchodě nedá sehnat, nebo aspoň já jsem ještě nic nenašla. A vynášet informace z dTestu se nesmí, pár lidí na to už doplatilo
to nechápu, u nás ho půjčují v knihovně, to si jako přečtu a pak to nesmím nikde povědět? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit