Jaké párky pro děti?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@medun píše:
@andice ale to nebyla restaurace to bylo jen okýnko a rozhodně tam neměli hotovky a polívky. Restaurace byla zavřená pro soukromou akci.
Ale otevřená je vždycky ta restaurace dole. Nahoře jsou akce často a to i když je hezky, což je škoda. No to nevadí, souhlasím s tebou, že je to fuška něco vybrat. Moje děti samozřejmě chtějí nejraději hranolky, i když teď dělám naprosto výborné doma z brambor a od tý doby už jim ty mastný tolik nejedou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andice píše:
Na druhou stranu uznávám, že by ve všech podobných zařízeních mohli mít i jedno "vyloženě zdravé jídlo. třeba plněná celozrnná bageta by neuškodila a vsadím se, že bych jich prodali hodně. Na druhou stranu co chtějí lidi? Hranolky a podobně. Proč má neustále Mekáč narváno a to kdekoli v Evropě i v té nejzapadlejší ulici v malém chorvatském městě.
mám pocit, že by toho zdravýho jídla moc neprodali kvůli přirážce za moderní zdravou stravu, takže celozrnná bageta by byla nehorázně drahá.
Jinak třeba mekáč a kfc v Paříži byli plný především díky turistům a pak míň vydělávajících lidí. Holt je rozdíl najíst se za 6 nebo 15 Eur.
- Citovat
- Upravit
@Madla82 píše:
Z BIO masa bez dusitanů…ale záleží který, buď jsou jen z BIO masa a obsahují dusitany a nebo jsou i BIO zpracované:)
No, tak bych teda doporučil zakladatelce ty bio párky bio zpracované, kdyby mocí mermo chtěla dát dětem párky. ![]()
Za mne bych děti učil stravovat zdravě, ale jak už jsem psal - po mém bývá málokdy, takž aspoň kompromis - s rozumem, všeho s mírou. Nebo s Mírou? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andice aha no my tam byli prvně a tu druhou jsme asi minuli. Já si prostě jen řikala, že třeba zrovna ZOO kam chodí hlavně rodiny s dětma by mohlo mít prostě sortiment trošku přizpůsobený i těm malým. Nemůžu koupit ani ne dvouletý holčičce hranolky (i když jsem viděla, že je tam nějaká podobně stará papkala). Mohli by tam mít třeba nějaký ovoce nebo tu bagetu s něčim slušnym…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andice píše:
Co je špatného na kostíkách zase? Kupuju s lentilkamaAle je pravda, že bílý s marmeládou taky sní a nebo meruňkovou aktivii, střídáme to. mě trefí, takže bílé jogurty z ovocem z vlastní zahrádky?
A proč by ne? já mám doma jogurtovač, takže i bílý jogurt dělám z pořádného mléka- a přidat tamzmrzlé maliny z mrazáku nebo jahody v akci(třeba dneska) je otázka minuty.. a je to moc dobré, baští mi to kromě kluků bez keců i muž..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@medun taky to nechápu, ale čím víc rodin s dětmi, tím víc nezdravostí. Holt si myslí, že je to nejvíc na světě a asi se to hodně prodává. Já mám teda hranolky a nezdravosti ráda
, ale nekupuji a nejím. Děti ochutnaly taky jako malé hranolky u mekáče
, ale jsou to výjimky, když třeba někam cestujeme. Nic dalšího jim tam naštěstí nechutná. Prostě já si myslím, jak tu někdo psal, že čím více jim to budeme upírat, tím víc to pak chtějí. Takže chceš ochutnat hamburger u mekáče od táty, ok. Malá kousne a řekne fuj. Vždycky sebou vozím kukuřičné křupky a zásobníčkách ovoce a zeleninu, dají si to vždy s chutí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites píše:
jenomže, to mu dáš dneska párek, zítra kostíka, pozítří medvídky nabarvené AZO barvivy, počítám, že každý den se k němu dostane něco s glutamátem. A všechno má přece jenom jednou za čas. Když se na to podíváš den po dni, zjistíš, že každý den dostalo něco šíleného.
Takhle přesně mi argumentovala i vedoucí v jídelně - vždyť to mají jednou za čas. Tak jsem vzala jídelák a každý den našla něco, co by malé dítě jíst nemělo.
U nás ve školce mají děti v jednom týdnu hermelínovou pomazánku a paštiku
ještě, že už mám děti velký a stejně tam nechodily..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Agáta13 píše:
A proč by ne? já mám doma jogurtovač, takže i bílý jogurt dělám z pořádného mléka- a přidat tamzmrzlé maliny z mrazáku nebo jahody v akci(třeba dneska) je otázka minuty.. a je to moc dobré, baští mi to kromě kluků bez keců i muž..
A co myslíš, že jsou ty dnešní jahody? Zdravé bio ze zahrádky? Dnes jsem je v Tescu taky viděla a polejvalo mi horko, jak asi přicestovaly ze Španělska zelený pěkně vyhoněný chemikáliema.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andice píše:
A co myslíš, že jsou ty dnešní jahody? Zdravé bio ze zahrádky? Dnes jsem je v Tescu taky viděla a polejvalo mi horko, jak asi přicestovaly ze Španělska zelený pěkně vyhoněný chemikáliema.
dneska mi jedny tchyně dovezla, hm, zimní tvrdý nesladký podtržený jahody.. žádná pochoutka ani výživa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky dnes je to obecně s jídlem těžké. Také se snažím kupovat „kvalitnější“ potraviny, ale když občas pročtu složení, tak mi zdravé nepřijde asi nic. Jinak párky kupuji jen výjimečně a to v Lidlu, je jich cca 8 ks, stojí asi 80,– a jsou označené jako vítěz testu. Ty doporučuji vyzkoušet. A mekáč byl narvaný i v Maroku
, asi se turisti potřebovali „pořádně“ nadlábnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proto jsem ráda, když v létě vyběhnu na zahradu a otrhám jahůdky, borůvky, cukety, rajčátka, špenát a tak. Sice se s tím od jara patlám, ale vím co jíme…V zimě jahody nekupuju. Sice vypadají někdy krásně, ale vidím tu chemii v každém kousku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@škoulinka píše:
Holky dnes je to obecně s jídlem těžké. Také se snažím kupovat „kvalitnější“ potraviny, ale když občas pročtu složení, tak mi zdravé nepřijde asi nic. Jinak párky kupuji jen výjimečně a to v Lidlu, je jich cca 8 ks, stojí asi 80,– a jsou označené jako vítěz testu. Ty doporučuji vyzkoušet. A mekáč byl narvaný i v Maroku, asi se turisti potřebovali „pořádně“ nadlábnout.
Napsala si to výstižně, dnes je to opravdu s jídlem těžké. Často se vymlouváme, že na přípravu kvalitního jídla není čas, ale asi stačí prostě nakupovat kvalitní potraviny. Ale nezblnout z toho na eko-bio. Tahle debata mi dala dost, jsem ráda, že třeba dětem nedávám sladkosti, baští ráno lupínky s mlékem. Malá má teda i opravdu dobrou kuchyni ve školce. Aspoň jednou týdně luštěniny, rybu, králíka sojové nebo kokosové mléko atd. Nestěžuju si. Večer se snažím tousty, maso, ale vařit oběd a ještě večeři to prostě nedávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andice píše:
Já dneska koupila v Bille krásně červený a velký, v bedýnce. Řekla bych, že se to pozná podle vůně, jestli budou sladký. Na jednu stranu máš pravdu (taky proto si na zahradě pěstuju ty jahody), na druhou stranu mi připadá furt lepší jahoda ze Španělska(možná trochu při rychlená, nevím), než jogurt s „kousky ovoce“, které spočívají v tom, že z ovoce udělali koncentrát, ten pak rozpustili ve vodě, obarvili a osladili.. atd.. Rozumíš mi? Snažím se prostě vybírat to nejmenší zlo. Koneckonců zrovna mražené ovoce se většinou zamražuje v den sklizně a jsou to přebytky- neboli je to ovoce vyrostlé v plné sezóně na sluníčku. Třeba maliny z Lidlu jsou krásné, velké, sladké a ani nebyly minule moc drahé, měli je v akci. Rozmrazí se za chviličku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@škoulinka píše:
A proto jsem ráda, když v létě vyběhnu na zahradu a otrhám jahůdky, borůvky, cukety, rajčátka, špenát a tak. Sice se s tím od jara patlám, ale vím co jíme…V zimě jahody nekupuju. Sice vypadají někdy krásně, ale vidím tu chemii v každém kousku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Agáta13 píše:
Já dneska koupila v Bille krásně červený a velký, v bedýnce. Řekla bych, že se to pozná podle vůně, jestli budou sladký. Na jednu stranu máš pravdu (taky proto si na zahradě pěstuju ty jahody), na druhou stranu mi připadá furt lepší jahoda ze Španělska(možná trochu při rychlená, nevím), než jogurt s „kousky ovoce“, které spočívají v tom, že z ovoce udělali koncentrát, ten pak rozpustili ve vodě, obarvili a osladili.. atd.. Rozumíš mi? Snažím se prostě vybírat to nejmenší zlo. Koneckonců zrovna mražené ovoce se většinou zamražuje v den sklizně a jsou to přebytky- neboli je to ovoce vyrostlé v plné sezóně na sluníčku. Třeba maliny z Lidlu jsou krásné, velké, sladké a ani nebyly minule moc drahé, měli je v akci. Rozmrazí se za chviličku
Máš pravdu, asi je to nejmenší zlo. Děti naštěstí ovoce a zeleninu milují, ovšem za její kvalitu samozřejmě ruku do ohně dát nemůžu, ale utrácím za to opravdu hodně peněz. Milují červené papriky, takové ty šťavnaté, okurky, grepy, banány, hrušky conference, rukolu… takže když pak někdy zhřešíme
tak z toho nemám takové výčitky. S jahodama máš pravdu, pozná se to podle vůně. Jednou jsem koupila v Kauflandu spíš očima a opravdu to byly takové ty sladké voňavé. To bychom už opravdu nemohli nic.
Příspěvek upraven 21.03.14 v 21:37
- načítám...
- Citovat
- Zmínit