Jaké párky pro děti?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@andice já dávám sladkosti, ale zas nemají ty lupínky. Mně v tom nepřijde moc velký rozdíl (teda záleží jaké, já myslím ty sladké, kakaové třeba nebo jiné ochucené).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua píše:
@andice já dávám sladkosti, ale zas nemají ty lupínky. Mně v tom nepřijde moc velký rozdíl (teda záleží jaké, já myslím ty sladké, kakaové třeba nebo jiné ochucené).
Kupuji takové ty kukuřičné, nejsou sladké a čerstvé mléko, je tak prostě naučená, Oni pak stejně hned svačí ve školce nějaký chleba. Malej zase miluje kostíky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andice jo, tak ty asi ještě
Mně to děcka nejí. Malý má ráno před školkou většinou jogurt (smetanový Valmez - tomu celkem důvěřuju). Kostíky kupuju jenom, když si o to vyloženě řeknou. Podle mě jsou lepší jogurty - jak chuťově, tak složením. Vadí mi, že je to zahušťované škrobem, nechápu, jaký to má důvod (jiný, než šizení lidí
).
A celkem zajímavá věc. Děcka jí víceméně všecko, neděláme skoro z ničeho tabu. Když jsme byli naposledy v KFC, tak hranolky vůbec nejedli, snědli jenom to čisté kuřecí maso. Nedávno nechal malý půlku špekáčku, že už to nechce, včera stejně tak půlku párku. Dneska s mužem vymysleli, že chtějí hamburgery (se nám to nezdravé nějak nakumulovalo) a nesnědl ani ten. Ani hranolky - jestli měl pár…
Říkám si, jestli to nakonec není lepší přístup ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua naše školní jídelna používá nějakou tu Vitanu Natura, která je bez přidaných glutamátů. Vělmi se tím prsí, přece by dětem nedaly nic tak strašného jako glutamát… Co na tom, že ve složení je kvasnicový extrakt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua možná prostě nejsou moc na maso. U nás zase vůbec nefrčí sladkosti prostě jí to nechutná, ale jak vidí šunku na chlebu nebo kus sýra tak je jak divá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsem zastánce bio potravin (většinou stejně podvod) ani se denně necpeme salámem. Když šunku, tak koupím dražší, ale kvalitní z masa. Udělám třeba k večeři obložené chleby, tak máme každý vlastně pár koleček a k tomu dám více zeleniny. Snažím se hlavně vařit, vím co si tam sama dám. Nikdy (možná jednou ročně pod stanem) bych nedala rodině třeba k večeři polévku z pytlíku nebo ty rychlé hostince nebo jak se to jmenuje. Sama při vaření používám jen sůl, kvalitní pepř, cibuli, kam se to hodí česnek a bylinky. Každé maso má svoji dobrou chuť a nemusí se to patlat vším možným, stejně je v těch kupovaných směsích hlavně sůl a glutamát. Manžel je docela mlsoun, taky jsem dřív dávala podravku a různé kupované směsi na guláš, těstoviny…Jeden den jsem to vše vyhodila a stejně i bez toho jsou s obídky spokojení
Prostě chce si to najít zlatou střední cestu a tak je to se vším. A myslím, že to jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua ty „jogurty“ jsou z odtučněného mléka, tak aby to neteklo, tak do toho nacpou škrob a tím to zahustí, takže to pak vypadá, jako poctivý jogurt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua píše:
@andice jo, tak ty asi ještěMně to děcka nejí. Malý má ráno před školkou většinou jogurt (smetanový Valmez - tomu celkem důvěřuju). Kostíky kupuju jenom, když si o to vyloženě řeknou. Podle mě jsou lepší jogurty - jak chuťově, tak složením. Vadí mi, že je to zahušťované škrobem, nechápu, jaký to má důvod (jiný, než šizení lidí
).A celkem zajímavá věc. Děcka jí víceméně všecko, neděláme skoro z ničeho tabu. Když jsme byli naposledy v KFC, tak hranolky vůbec nejedli, snědli jenom to čisté kuřecí maso. Nedávno nechal malý půlku špekáčku, že už to nechce, včera stejně tak půlku párku. Dneska s mužem vymysleli, že chtějí hamburgery (se nám to nezdravé nějak nakumulovalo) a nesnědl ani ten. Ani hranolky - jestli měl pár…
Říkám si, jestli to nakonec není lepší přístup
no právě že je! Přesně tak mi to totiž přijde logické. Nedat dítěti koblihu, párek, buřta, Sám si to prostě musí vyzkoušet, že to není dobré a pak si to nekoupí z prvního kapesného, protože to bude chtít dohnat, poznat a navíc mu to třeba v pozdějším věku bude chutnat. takhle prostě zjistí, že mu nechutná hamburgr a zafixuje si to tím. Tím, že jim budeš všechno zakazovat a vrcholem blaha bude výlet na farmářské trhy, tak jak se říká, zakázané ovoce nejlíp chutná a rozhodně nebude z těch trhů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Agáta13 píše:
@vendulaaa Hele, rýpla jsem si, ok. Pěkné to samozřejmě není. Na paní je vidět, že k řezníkovi chodí často a že o jídle nepřemýšlí- její problém. Dvacet kilo dolů by jí jen prospělo. Ale nemusí svůj přístup ještě radit ostatním- a zvlášť, když dotaz zněl, jestli párky dávat dětem. Ty jsou na to, co jedí daleko citlivější, a taky to nedokážou ovlivnit. Je to zodpovědnost dospělých. Současnou fotku sem nedám z jediného důvodu- v dubnu mám termín porodu. Jinak vážím 59 na 166 cm, snažím se vyhýbat průmyslově zpracovaným potravinám, co to jde a odjakživa sportuju - což jde i s malými dětmi. Jako dotyčná radilka bych vypadat fakt nechtěla- nejde o krásu nebo nekrásu, ale o zdraví(nebo špatnou kondici, která je vidět na první pogled). Asi tak. Jinak samozřejmě každého věc a tu jízlivou poznámku jsem si mohla odpustit. Párky jsou holt výbušné téma
Dotaz takto nezněl, jen tak mimochodem. Zakladatelka se ptala, jaké párky jsou dobré pro děti, zda někdo neví informace z d-Testu. Otázka byla položena tak, že je jasné, že potřebuje poradit s výběrem nejlepšího produktu a neptá se, zda je párek vhodné jídlo.
V současné době se tomu člověk nevyhne, protože vlivem ostatních dětí KAŽDÉ dítě nějaký párek stejně ochutná, jednou to prostě přijde. Tak jak znám dětský kolektiv, není v moci rodičů ochránit dítě před některými potravinami (párek, hranolky, coca-cola). Všechny děti ochutnají, třeba i tajně, protože jinak by byli outsideři v dětském kolektivu.
Z toho vyplývá, že je lepší najít na trhu ten „nejlepší“ párek, který bude alespoň chutnat jako párek a ne jako houska.
Pro zakladatelku: Doporučit mohu jediné párky, Lidl - výběrové párky, je jich v balení 8 ks, cena kolem 80Kč a mají určitě nalepenou etiketu d-Testu. Jsou opravdu chutné, potvrdil to i můj muž, velký odpůrce párků.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gallianka to jsem ráda, že nejsem jediná kdo tyto párky z Lidlu preferuje
Dcera párky nesnáší a tyto jsou jediné co jí chutnají a dokonce moooc je chválí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tahle diskuze mi připomněla, že mám na mlýnku na maso nástavec na plnění párků a klobás
Jsem v pokušení to prubnout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tiffany píše:
@Angua ty „jogurty“ jsou z odtučněného mléka, tak aby to neteklo, tak do toho nacpou škrob a tím to zahustí, takže to pak vypadá, jako poctivý jogurt.
Jo, já vím. Vždyť píšu - je to šizené. Ale třeba ten Valmez není, ten ráda koupím i s ovocem.
@omites já asi nemám odvahu to zjišťovat
Ale kdysi bylo Ano šéfe ve školní jídelně a Pohlreich byl spokojený a chválil to. Při těch cenách, které musí držet, si nemohli dovolit polotovary a vlastně všecko vařili od základu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gallianka a ostatní, co kárají. Nějak poslední dobou mám pocit, že by bylo vhodné, aby každý, kdo napíše nějakou otázku, rovnou napsal i odpověď, kterou by si rád přečetl a každý z odpovídajících mu to tam zkopíroval.
Podle mě je fajn, že každý odopoví to, co si opravdu myslí a když se to tazateli nelíbí, tak to může úplně obyčejně odmítnout. O nic jiného nejde. Nevím, co je na tom za vědu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua píše:
Tahle diskuze mi připomněla, že mám na mlýnku na maso nástavec na plnění párků a klobásJsem v pokušení to prubnout
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@škoulinka no po fiasku se šunkou trochu váhám
Ale jako jo… Když se člvoěk podívá na cenu uzenin… Lidi kolikrát kupujou kabanos a mohli by mít za stejnou cenu třeba kuře, kdyby ho koupili celé nebo kus vepřového nebo něco. Dneska jsem taky koupila šunku asi za 23,– / 10 dkg - že do toastů. Za ty peníze bych mohla klidně i něco uvařit (žel muž bude s dětmi zítra sám, tak volím něco, co zvládnou).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit