Jaké párky pro děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35545
22.3.14 09:11

@celipipka54 aha, tak třeba kopírovat celé to hodnocení, to už bych chápala…ale to, že to nějaký druh vyhrál se může, vždyť to propaguje jak dtest, tak to využívají výrobci a na e-shopech je často napsáno u určitého výrobku…vítěz dtestu a rok :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
22.3.14 11:15
@medun píše:
@lucenka no jako sehnat něco slušnýho pro děti k jídlu venku je nadlidskej výkon musim říct. Nedávno jsme byli v Plzni v ZOO myslela jsem, že si tam zajdeme do restaurace na oběd takže jsem pako nevzala sváču a tam otevřenej jedinej bufáč a jen hranolky, klobásy, hambáče, smažák a tuna sladkostí. Sehnat něco pro téměř dvouletý dítě prostě nešlo.

Tak to je děs, navíc v zoo, kam chodí hlavně děti :cert:

V pražské zoo je to rozhodně lepší, tam je docela dobrá restaurace, kde si můžeme dát i normální jídlo. Pití si beru většinou z domova, ale mají i automaty, kde je jak voda, tak i nezdravé sladké pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
22.3.14 11:18

@Angua
Mám brigádu v masně. Šla jsem jednou pro cosi do lékárny a vyposlechla paní – starší, při těle, že má vysoký tlak (a tudíž by neměla jakýsi lék). Než jsem se vrátila, už nakupovala u nás. A toho boku bych si vzala 20 dkg… A ještě toho ovaru – jasně, nechte 30, to se neztratí :roll: Já nejsem zas výživově nijak radikální, ale říkala jsem si, že být lékařem té paní a vidět to, tak ji přetáhnu nákupní taškou :lol: Tady fakt už platí každý svého štěstí strůjcem…

To s tebou souhlasím, kdyby paní jedla trošku zdravěji, tak se zbaví aspon některých zdravot. problémů.

Btw..To mi připomnělo paní z pořadu JTCJ, která brala asi 20 prášků na různé zdravotní problémy. A když jí Havlíček sestavil jídelníček, tak se za 3 měsíce zbavila 80% těch léků, pt se tím její zdrav.stav zlepšil :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
22.3.14 11:23
@andice píše:
Ale otevřená je vždycky ta restaurace dole. Nahoře jsou akce často a to i když je hezky, což je škoda. No to nevadí, souhlasím s tebou, že je to fuška něco vybrat. Moje děti samozřejmě chtějí nejraději hranolky, i když teď dělám naprosto výborné doma z brambor a od tý doby už jim ty mastný tolik nejedou.

Hranolky už jsem neměla několik let a neláká mě to. Do Mekáče chodím akorát na kafe a v létě si tam občas koupíme zmrzlinu ;) Doma dělám pečené bramborové plátky bez tuku na pečícím papíře, jako příloha k masu je to super ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
22.3.14 11:27
@Agáta13 píše:
Třeba maliny z Lidlu jsou krásné, velké, sladké a ani nebyly minule moc drahé, měli je v akci. Rozmrazí se za chviličku :-)

Taky je kupuji :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
22.3.14 11:32
@tiffany píše:
@Angua ty „jogurty“ jsou z odtučněného mléka, tak aby to neteklo, tak do toho nacpou škrob a tím to zahustí, takže to pak vypadá, jako poctivý jogurt.

To samé cpou do jogurtů, kde je napsáno bez tuku a ženské to kupují, aby zhubly. Kdyby si koupily třeba bílou Hollandii, tak udělají lépe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
22.3.14 11:36
@kozisek píše:
@celipipka54 aha, tak třeba kopírovat celé to hodnocení, to už bych chápala…ale to, že to nějaký druh vyhrál se může, vždyť to propaguje jak dtest, tak to využívají výrobci a na e-shopech je často napsáno u určitého výrobku…vítěz dtestu a rok :think:

Kolikrát ty výsledky vyšly i na IDNESU apod. novinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
22.3.14 13:02
@MUFICE píše:
To samé cpou do jogurtů, kde je napsáno bez tuku a ženské to kupují, aby zhubly. Kdyby si koupily třeba bílou Hollandii, tak udělají lépe ;)

Nic nízkotučného mi domů nesmí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
22.3.14 17:56

Někdo tu zmínil jogurt z Valmezu, že je fajn, je tam ovoce…to myslíte mlékárna Valašské Meziříčí? Ten mi sice taky chutná (mým dětem ne), ale pochybuju o tom, že je tam opravdové ovoce. Je to ten typ míchacího jogrutu a spíš mi přijde, že to je džem, než samotné ovoce a to samé třeba ovocná Hollandie :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
22.3.14 17:58
@MaJiKa píše:
Někdo tu zmínil jogurt z Valmezu, že je fajn, je tam ovoce…to myslíte mlékárna Valašské Meziříčí? Ten mi sice taky chutná (mým dětem ne), ale pochybuju o tom, že je tam opravdové ovoce. Je to ten typ míchacího jogrutu a spíš mi přijde, že to je džem, než samotné ovoce a to samé třeba ovocná Hollandie :nevim:

tak i kdyby to byl džem, tak ten je taky z ovoce..ale přijde mi to spíš jako povařený ovoce, ne klasickej džem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
22.3.14 18:03

@slavuska1
Jasně, je to ovoce, ale už právě upravené a se spoustou cukru :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
22.3.14 18:37

Do kupovaných jogurtů se neháže čerstvý ovoce, vždycky je tepelně opracovaný, by to jinak zkvasilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
22.3.14 19:39

Tak když už tu tak píšete, tak by mě zajímalo, zda někdo zjišťoval něco o aroma přidávaných do jídla? Druhy jsem zjistila a krom přírodního by mě zajímalo, co to je a jaký to má dopad na zdraví a zda se dá zjistit škodlivost :think: o Éčkách toho je napsáno všude mraky a jde se pak vyhýbat těm škodlivým, ale u těch aromat mě to docela štve, jsou taky skoro všude - třeba i u té Hollandie, Valmezu atd., kdy to je jinak kvalitní jogurt (jen pro příklad).

Abych odpověděla zakladatelce, tak taky sem tam koupím párky v Lidlu - jsou to Vídeňské a mají 85% masa. pak ještě kupuju vepřové svatební na trhu od soukromníka, ty nemají chybu a s párky z obchodu se to nedá srovnat. Máme je ale tak jednou za měsíc/dva a jinak vařím celkem zdravě a hlídám co kupuju.

Jen bych ještě chtěla napsat, že informace o hormonech v kuřecím je mylná. V EU se používat nesmí. ATB se používají na přeléčení, ale jsou pak nějaké ochrané lhůty, kdy nesmí jít zvíře na porážku, dělají se namátkové kontroly. Je možné, že nelegálně se to někde tak děje, ale pokud se na to přijde, mají určitě vysoké pokuty a není to prostě standard. Určitě si každý dohledá víc info, pokud by ho to zajímalo..jen mě zaráží, jak se to furt traduje :) Osobně i tak dávám přednost masu z farem, přeci jen je tam jiný chov, jiná délka života a hlavně většinou i jiné podmínky života zvířat, což mi na těch velkochovech hodně vadí a podporovat se mi to nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
22.3.14 20:05
@omites píše:
@Angua naše školní jídelna používá nějakou tu Vitanu Natura, která je bez přidaných glutamátů. Vělmi se tím prsí, přece by dětem nedaly nic tak strašného jako glutamát… Co na tom, že ve složení je kvasnicový extrakt.

No právě, glutamát je skoro ve všem :? Já kupuju domu bio bujon z dm a tam to je taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
23.3.14 07:48
@Klára píše:
No právě, glutamát je skoro ve všem :? Já kupuju domu bio bujon z dm a tam to je taky :mrgreen:

Ja pouzivam shoyu a umeoocet a nepotrebuju bujon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko