Jaké párky pro děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35545
21.3.14 17:02
@hofka píše:
jojo, i laktobacily, ty dětské cucací.. rozemletí brouci jsou v nich taky:-)

E120 je tedy dost dobře nahraditelná, ale je nejlacinější, takže český trh je jí zavalen a dává se téměř do všeho, ale některé bonbóny už jí neobsahují.

Dusitan je konzervant :think: takže buď čerstvé a chodit denně pro tři kolečka salámu nebo s ním :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
21.3.14 17:47

@omites jenomže to je to, že v dnešní době prostě kvalitní jídlo neni, a jestli tady zakdlatelka řeší třeba ty párky, které dá např. dvakrát do měsíce, tak je to na stejné urovni jako třeba když dáš občas dítěti nějaké sladké - barevné.. což děti jědí častěji sladké než párek..
A takto by se to dalo řešit dála dál, co je horší a co ne a nakonec stejně zjistíme, že ve všem něco je, co by tam být asi nemělo..
tavené sýry ne, párky ne, jogurty s něčím ne- kvalitních je málo, sladké jako bombony, lízátka a jiné mají barviva, jídlo na mouce taky neni zdravé - omáčky, podlě některých, smažené jídla, klasika hranolky sýry,
Ono těško bude dítě 7 dní t výdnu jenom na luštěninách, ovoci a zelenině.. O mase např. kuřecím jsem teď psala, jak dopadly děti od mých známých..
Porstě si mylsím všeho s mírou a když se někdo na ty párky zeptá, tak možná udělá míň škody, jak někdo kdo párky nedává, ale třeba dává často nějaké sladkosti s barvivy a třeba často to kuřecí maso..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
21.3.14 17:57

Párky dávám občas, staršímu od cca 2,5 let, mladšímu od cca 2 let, dřív naštěstí nechtěl :lol: kupuju buď v Lidlu, nebo v Kauflandu, chutnají nám ty uzeniny K-Classic, párky mají okolo 90 procent masa, šunkový salám taktéž, paštiky samé maso, sádlo, játra a koření..

@simona.b. píše:
Mám chlapečka 1,5 roku, jsme pořád někde v tahu - výlety, miminkovské grilovačky, mateřské centrum - včetně hlídání malého, zoo, hřiště, zábavná centra, bazény - těžko zabránit dítěti dobroty, které baští ostatní, nesdílím názor, že lízátko s párkem způsobuje rakovinu :-)jsem zdravotník, proto kdyby mě chtěl někdo bičovat, nechte to prosím na mě sice Epidemiologie není Gastroenterologie, ale myslím, že vím, co dělám - tak jako každá máma, jen patřím k těm neřešícím dle mého soudu hovadiny.
Takže za mě párek ano - nevidím důvod proč ne, 1 x za 2 měsíce od 1,5 roku, tak jak hodně maminek zmiňuje - důležitý je podíl masa, takže za mě párky Lidl/Globus.
Sladkosti - s rozumem ano - kdo by je neměl rád, jen vždycky kouknu, čím jsou bombóny obarvené - pokud je na etiketě: „červená řepa, špenát“, tak nevidím důvod proč ne a pokud malý uličník „ukradne“ bombo některému z malých kolegů, tak to neřeším a taky kupujeme čokoládu a lízátka od Mim2 - malýmu švihnu lízátko, dám ho do vany a mám 35 minut na to, abych trochu uklidila :-) ale to sem nepatří… :mrgreen:

tak párky ani lízátko občas dítě určitě nezabijí, ale ten tvůj 35 minutový úklid, zatímco máš 18 měsíční dítě ve vaně, to už by ho zabít mohlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.3.14 18:39

Když kupujeme párky, tak s co největším obsahem masa, takže většinou z Lidlu. Ale kluk už měl i párek v rohlíku ze stánku… ne všude se dá sehnat rychle něco normálního k jídlu (třeba na fotbalovém stadionu, kam se s vlastním jídlem nesmí apod.). A když je to jednou za čas, tak v tom zas až takový problém nevidím (zmiňované Kostíky, tavený sýr ještě nikdy neměl).

• Citovat
  • Upravit
2259
21.3.14 19:51

Co je špatného na kostíkách zase? Kupuju s lentilkama :mrgreen: Ale je pravda, že bílý s marmeládou taky sní a nebo meruňkovou aktivii, střídáme to. mě trefí, takže bílé jogurty z ovocem z vlastní zahrádky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
21.3.14 19:51
@eumedon píše:
Nevím. Pokud by bylo po mém (jako že po mém není), nedával bych svému dítěti chemii.To „bio“ u párků znamená co? Že jsou z bio-masa, nebo že se do nich nedávají dusitany?

Z BIO masa bez dusitanů…ale záleží který, buď jsou jen z BIO masa a obsahují dusitany a nebo jsou i BIO zpracované:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.3.14 19:57
@Agáta13 píše:
Nákupy PÁRKU kdekoliv, nejen v řeznictví… Odsuzuju ten rádoby vtipný přístup, že párek není radioaktivní, ono je nejjednodušší nepřemýšlet, ale pak člověk vypadá, jak vypadá a diví se, proč má kdejakou hnusnou nemoc. On špek taky není radioaktivní, ani sádlo, ani buřty, ani bůček. Koneckonců ten bůček je jenom tlustej, ať si ho klidně někdo koupí a upeče- i my to občas uděláme. Tam jde jen o množství a o to, jestli si to člověk zdravotně může dovolit(váha, cholesterol, žlučník atd..). Chemie v párcích je něco jiného, jsou to odpadky, které někdo obarvil a ochutil, aby to lidi snědli- a to třeba já dělat nechci. Maso samozřejmě jíme :-).

Mám brigádu v masně. Šla jsem jednou pro cosi do lékárny a vyposlechla paní - starší, při těle, že má vysoký tlak (a tudíž by neměla jakýsi lék). Než jsem se vrátila, už nakupovala u nás. A toho boku bych si vzala 20 dkg… A ještě toho ovaru - jasně, nechte 30, to se neztratí :roll: Já nejsem zas výživově nijak radikální, ale říkala jsem si, že být lékařem té paní a vidět to, tak ji přetáhnu nákupní taškou :lol: Tady fakt už platí každý svého štěstí strůjcem…

@omites píše: …počítám, že každý den se k němu dostane něco s glutamátem…

Proč myslíš? :think: Já párek občas dám, medvídky mívají taky, ale přesto jsem si jistá, že děti glutamát z 98 % nikdy nepozřely (ty 2 % kvůli jedné šunce - krůtí, 92 % masa, u které jsem to zjistila až po delší době, co ji občas měli + teda nemůžu ručit za vývar, co měli někdy třeba v restauraci). Nevím teda, jak školka, jestli používají masoxy a spol. - doufám, že ne, protože nechápu, proč by to dělali :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
21.3.14 20:01

@lucenka no jako sehnat něco slušnýho pro děti k jídlu venku je nadlidskej výkon musim říct. Nedávno jsme byli v Plzni v ZOO myslela jsem, že si tam zajdeme do restaurace na oběd takže jsem pako nevzala sváču a tam otevřenej jedinej bufáč a jen hranolky, klobásy, hambáče, smažák a tuna sladkostí. Sehnat něco pro téměř dvouletý dítě prostě nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
21.3.14 20:06
@medun píše:
@lucenka no jako sehnat něco slušnýho pro děti k jídlu venku je nadlidskej výkon musim říct. Nedávno jsme byli v Plzni v ZOO myslela jsem, že si tam zajdeme do restaurace na oběd takže jsem pako nevzala sváču a tam otevřenej jedinej bufáč a jen hranolky, klobásy, hambáče, smažák a tuna sladkostí. Sehnat něco pro téměř dvouletý dítě prostě nešlo.

Já když jdeme do ZOO nebo na výlet, tak mažu chleba a najíme se doma. Na dovolenou jezdím tak, aby tam byla kuchyňka. Ty blafy, co prodávají v restauracích jsou hnusné, drahé a nezdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
21.3.14 20:08
@kozisek píše:
to nechápu, u nás ho půjčují v knihovně, to si jako přečtu a pak to nesmím nikde povědět? :lol:

Mám ho předplacenej a je to v pravidlech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
21.3.14 20:10
@celipipka54 píše:
Mám ho předplacenej a je to v pravidlech.

tak to mají v knihovně docela problém :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
21.3.14 20:13

@kozisek Nevim jak je to s těma časopisama, ale v těch pravidlech je, že se výsledky testů nesmí psát nikde na internet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
21.3.14 20:14
@medun píše:
@lucenka no jako sehnat něco slušnýho pro děti k jídlu venku je nadlidskej výkon musim říct. Nedávno jsme byli v Plzni v ZOO myslela jsem, že si tam zajdeme do restaurace na oběd takže jsem pako nevzala sváču a tam otevřenej jedinej bufáč a jen hranolky, klobásy, hambáče, smažák a tuna sladkostí. Sehnat něco pro téměř dvouletý dítě prostě nešlo.

V té jediné otevřené restauraci mají třeba polévku vývar nebo jinou „normální“ polévku. Mají tam i normální jídla hotovky, neříkám že samé zdravosti, ale jen klobásy, hambáče a smažák tam nemají a vybrat se tam dá i něco normálního :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
21.3.14 20:16

@andice ale to nebyla restaurace to bylo jen okýnko a rozhodně tam neměli hotovky a polívky. Restaurace byla zavřená pro soukromou akci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
21.3.14 20:18
@andice píše:
V té jediné otevřené restauraci mají třeba polévku vývar nebo jinou „normální“ polévku. Mají tam i normální jídla hotovky, neříkám že samé zdravosti, ale jen klobásy, hambáče a smažák tam nemají a vybrat se tam dá i něco normálního :mrgreen: :mavam:

Na druhou stranu uznávám, že by ve všech podobných zařízeních mohli mít i jedno "vyloženě zdravé jídlo. třeba plněná celozrnná bageta by neuškodila a vsadím se, že bych jich prodali hodně. Na druhou stranu co chtějí lidi? Hranolky a podobně. Proč má neustále Mekáč narváno a to kdekoli v Evropě i v té nejzapadlejší ulici v malém chorvatském městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí