Jaké párky pro děti?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@hofka píše:
jojo, i laktobacily, ty dětské cucací.. rozemletí brouci jsou v nich taky:-)
E120 je tedy dost dobře nahraditelná, ale je nejlacinější, takže český trh je jí zavalen a dává se téměř do všeho, ale některé bonbóny už jí neobsahují.
Dusitan je konzervant
takže buď čerstvé a chodit denně pro tři kolečka salámu nebo s ním ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites jenomže to je to, že v dnešní době prostě kvalitní jídlo neni, a jestli tady zakdlatelka řeší třeba ty párky, které dá např. dvakrát do měsíce, tak je to na stejné urovni jako třeba když dáš občas dítěti nějaké sladké - barevné.. což děti jědí častěji sladké než párek..
A takto by se to dalo řešit dála dál, co je horší a co ne a nakonec stejně zjistíme, že ve všem něco je, co by tam být asi nemělo..
tavené sýry ne, párky ne, jogurty s něčím ne- kvalitních je málo, sladké jako bombony, lízátka a jiné mají barviva, jídlo na mouce taky neni zdravé - omáčky, podlě některých, smažené jídla, klasika hranolky sýry,
Ono těško bude dítě 7 dní t výdnu jenom na luštěninách, ovoci a zelenině.. O mase např. kuřecím jsem teď psala, jak dopadly děti od mých známých..
Porstě si mylsím všeho s mírou a když se někdo na ty párky zeptá, tak možná udělá míň škody, jak někdo kdo párky nedává, ale třeba dává často nějaké sladkosti s barvivy a třeba často to kuřecí maso..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Párky dávám občas, staršímu od cca 2,5 let, mladšímu od cca 2 let, dřív naštěstí nechtěl
kupuju buď v Lidlu, nebo v Kauflandu, chutnají nám ty uzeniny K-Classic, párky mají okolo 90 procent masa, šunkový salám taktéž, paštiky samé maso, sádlo, játra a koření..
@simona.b. píše:
Mám chlapečka 1,5 roku, jsme pořád někde v tahu - výlety, miminkovské grilovačky, mateřské centrum - včetně hlídání malého, zoo, hřiště, zábavná centra, bazény - těžko zabránit dítěti dobroty, které baští ostatní, nesdílím názor, že lízátko s párkem způsobuje rakovinujsem zdravotník, proto kdyby mě chtěl někdo bičovat, nechte to prosím na mě sice Epidemiologie není Gastroenterologie, ale myslím, že vím, co dělám - tak jako každá máma, jen patřím k těm neřešícím dle mého soudu hovadiny.
Takže za mě párek ano - nevidím důvod proč ne, 1 x za 2 měsíce od 1,5 roku, tak jak hodně maminek zmiňuje - důležitý je podíl masa, takže za mě párky Lidl/Globus.
Sladkosti - s rozumem ano - kdo by je neměl rád, jen vždycky kouknu, čím jsou bombóny obarvené - pokud je na etiketě: „červená řepa, špenát“, tak nevidím důvod proč ne a pokud malý uličník „ukradne“ bombo některému z malých kolegů, tak to neřeším a taky kupujeme čokoládu a lízátka od Mim2 - malýmu švihnu lízátko, dám ho do vany a mám 35 minut na to, abych trochu uklidilaale to sem nepatří…
tak párky ani lízátko občas dítě určitě nezabijí, ale ten tvůj 35 minutový úklid, zatímco máš 18 měsíční dítě ve vaně, to už by ho zabít mohlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když kupujeme párky, tak s co největším obsahem masa, takže většinou z Lidlu. Ale kluk už měl i párek v rohlíku ze stánku… ne všude se dá sehnat rychle něco normálního k jídlu (třeba na fotbalovém stadionu, kam se s vlastním jídlem nesmí apod.). A když je to jednou za čas, tak v tom zas až takový problém nevidím (zmiňované Kostíky, tavený sýr ještě nikdy neměl).
- Citovat
- Upravit
Co je špatného na kostíkách zase? Kupuju s lentilkama
Ale je pravda, že bílý s marmeládou taky sní a nebo meruňkovou aktivii, střídáme to. mě trefí, takže bílé jogurty z ovocem z vlastní zahrádky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
Nevím. Pokud by bylo po mém (jako že po mém není), nedával bych svému dítěti chemii.To „bio“ u párků znamená co? Že jsou z bio-masa, nebo že se do nich nedávají dusitany?
Z BIO masa bez dusitanů…ale záleží který, buď jsou jen z BIO masa a obsahují dusitany a nebo jsou i BIO zpracované:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Agáta13 píše:
Nákupy PÁRKU kdekoliv, nejen v řeznictví… Odsuzuju ten rádoby vtipný přístup, že párek není radioaktivní, ono je nejjednodušší nepřemýšlet, ale pak člověk vypadá, jak vypadá a diví se, proč má kdejakou hnusnou nemoc. On špek taky není radioaktivní, ani sádlo, ani buřty, ani bůček. Koneckonců ten bůček je jenom tlustej, ať si ho klidně někdo koupí a upeče- i my to občas uděláme. Tam jde jen o množství a o to, jestli si to člověk zdravotně může dovolit(váha, cholesterol, žlučník atd..). Chemie v párcích je něco jiného, jsou to odpadky, které někdo obarvil a ochutil, aby to lidi snědli- a to třeba já dělat nechci. Maso samozřejmě jíme.
Mám brigádu v masně. Šla jsem jednou pro cosi do lékárny a vyposlechla paní - starší, při těle, že má vysoký tlak (a tudíž by neměla jakýsi lék). Než jsem se vrátila, už nakupovala u nás. A toho boku bych si vzala 20 dkg… A ještě toho ovaru - jasně, nechte 30, to se neztratí
Já nejsem zas výživově nijak radikální, ale říkala jsem si, že být lékařem té paní a vidět to, tak ji přetáhnu nákupní taškou
Tady fakt už platí každý svého štěstí strůjcem…
@omites píše: …počítám, že každý den se k němu dostane něco s glutamátem…
Proč myslíš?
Já párek občas dám, medvídky mívají taky, ale přesto jsem si jistá, že děti glutamát z 98 % nikdy nepozřely (ty 2 % kvůli jedné šunce - krůtí, 92 % masa, u které jsem to zjistila až po delší době, co ji občas měli + teda nemůžu ručit za vývar, co měli někdy třeba v restauraci). Nevím teda, jak školka, jestli používají masoxy a spol. - doufám, že ne, protože nechápu, proč by to dělali ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka no jako sehnat něco slušnýho pro děti k jídlu venku je nadlidskej výkon musim říct. Nedávno jsme byli v Plzni v ZOO myslela jsem, že si tam zajdeme do restaurace na oběd takže jsem pako nevzala sváču a tam otevřenej jedinej bufáč a jen hranolky, klobásy, hambáče, smažák a tuna sladkostí. Sehnat něco pro téměř dvouletý dítě prostě nešlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@medun píše:
@lucenka no jako sehnat něco slušnýho pro děti k jídlu venku je nadlidskej výkon musim říct. Nedávno jsme byli v Plzni v ZOO myslela jsem, že si tam zajdeme do restaurace na oběd takže jsem pako nevzala sváču a tam otevřenej jedinej bufáč a jen hranolky, klobásy, hambáče, smažák a tuna sladkostí. Sehnat něco pro téměř dvouletý dítě prostě nešlo.
Já když jdeme do ZOO nebo na výlet, tak mažu chleba a najíme se doma. Na dovolenou jezdím tak, aby tam byla kuchyňka. Ty blafy, co prodávají v restauracích jsou hnusné, drahé a nezdravé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kozisek píše:
to nechápu, u nás ho půjčují v knihovně, to si jako přečtu a pak to nesmím nikde povědět?
Mám ho předplacenej a je to v pravidlech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@celipipka54 píše:
Mám ho předplacenej a je to v pravidlech.
tak to mají v knihovně docela problém ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kozisek Nevim jak je to s těma časopisama, ale v těch pravidlech je, že se výsledky testů nesmí psát nikde na internet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@medun píše:
V té jediné otevřené restauraci mají třeba polévku vývar nebo jinou „normální“ polévku. Mají tam i normální jídla hotovky, neříkám že samé zdravosti, ale jen klobásy, hambáče a smažák tam nemají a vybrat se tam dá i něco normálního
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andice ale to nebyla restaurace to bylo jen okýnko a rozhodně tam neměli hotovky a polívky. Restaurace byla zavřená pro soukromou akci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andice píše:
V té jediné otevřené restauraci mají třeba polévku vývar nebo jinou „normální“ polévku. Mají tam i normální jídla hotovky, neříkám že samé zdravosti, ale jen klobásy, hambáče a smažák tam nemají a vybrat se tam dá i něco normálního![]()
Na druhou stranu uznávám, že by ve všech podobných zařízeních mohli mít i jedno "vyloženě zdravé jídlo. třeba plněná celozrnná bageta by neuškodila a vsadím se, že bych jich prodali hodně. Na druhou stranu co chtějí lidi? Hranolky a podobně. Proč má neustále Mekáč narváno a to kdekoli v Evropě i v té nejzapadlejší ulici v malém chorvatském městě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit