Jaké párky pro děti?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Agáta13 píše: ŽÁDNÉ!!! Jako výživová poradkyně Ti můžu říct, že fakt výjimka neexistuje. Zkus si na Youtube najít, z čeho a jak se vyrábí- a pochopíš, proč ( pro ilustraci- SEPARÁT jsou strojně oddělené zbytky masa, v případě drůbeže do toho rozemelou i hlavy s mozkem, očima, zobáky a pařáty. Aby to někdo jedl, tak se to OBARVÍ barvivem z rozemletých červených brouků a, nacpe se tam hrst dochucovadel plus konzervanty a stabilizátory). Výrobce sice tvrdí, že v malém množství jsou neškodné, ale jelikož se různá aditiva dávají do všeho (pokud nevaříš jen ze základních surovin a nepečeš si doma i chleba a sušenky), tak toho člověk do sebe dostane docela dost. Výsledkem je předčasná puberta, hyperaktivita, poruchy soustředění a rozhozený endokrinologický systém. Třeba my ženské si stěžujeme, že od určitého věku tloustneme skoro po všem- a jednou z hlavních příčin jsou přídatné látky do potravin.
Abych to shrnula- dětem bych dala z uzenin tak maximálně šunku s vysokým podílem masa(tj výběrové nebo tzv. nejvyšší jakosti), a to max jednou týdně, protože i do šunky se dává tzv řeznická sůl(karcinogenní dusitany-dusičnany)..jinak by to nebylo dost růžové alidi by to nekupovali.. mňam
Tohle mi přijde ubohý a trapný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník
divadýlko u nás vymysleli - vybírají 500,– na začátku školního roku na divadýlka. Přeplatek na konci vrací. Takhle se matky zhroutí jenom jednou.
No je to smutné, že lidem je většinou jedno, co jedí. A když pak z toho dostanou nějakou tu chorobu, tak si přijdou pro prášek a myslí si, že tím to vyřešili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andice píše:
Tohle mi přijde ubohý a trapný.
co je na tom ubohého a trapného? Všechno je to pravda. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak uvidíš na párku ve složení dusitan sodný, má to víc názvů, ale už si to nepamatuju, tak to vůbec nepatří dítěti do pusy. Bohužel se bez toho snad v běžném obchodě nedá sehnat, nebo aspoň já jsem ještě nic nenašla. A vynášet informace z dTestu se nesmí, pár lidí na to už doplatilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites píše:
co je na tom ubohého a trapného? Všechno je to pravda.
Jako žijeme v normálním světě. Já patřím k matkám, co se snaží děti krmit zdravě, ale jen si každá napište, co jste jim za týden daly k jídlu. Myslím, že když dáš dítěti jednou za měsíc párek z Lidlu, nevidím na tom vůbec nic špatného. Stejně jako taky házíte kameny na maminky, co dají krupicovou kaši, sušenky. Neříkám ládovat se tím, třeba cukrovinky taky nekupuji, ale prostě jednou za čas výjimku udělám a třeba jim koupím i to sladký pití Jupíka. No a co? co tím dosáhnete? ano, moje děti třeba jsou na normální, spíše zdravou stravu, což ve školce podporují, navyklé. Ale dotáhnout to do extrému, aby si pak dítě za první kapesný koupilo pytlík brambůrků a kolu, protože to mají všichni okolo. tomu stejně nezabráníte. Já třeba uzeniny nekupuji vůbec, ale třeba manžel si přiveze sekanou, děti to chtějí ochutnat, tak to uchutnají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites píše:
@martulkasloník
divadýlko u nás vymysleli - vybírají 500,– na začátku školního roku na divadýlka. Přeplatek na konci vrací. Takhle se matky zhroutí jenom jednou.No je to smutné, že lidem je většinou jedno, co jedí. A když pak z toho dostanou nějakou tu chorobu, tak si přijdou pro prášek a myslí si, že tím to vyřešili.
no u nás se nezhroutí u nás rovnou nezaplatí. ptala jsem se proč nosíme jak idioti do školky mýdla, toaleťák, balík cukru apod. proč nevyberou prachy a nenakoupí si to podle potřeby a bylo mi řečeno že by to vybírali rok a stejně by nedonesl každý! takto prý nosí ty věci některé matky postupně, jeden týden toaleťák, další mýdlo asi je to pak bolí ten výdaj méně. když byl mikuláš ve školce a učitelky žádali matky aby donesli nějaké sladkosti pro děcka že to rozhážou do balíčků tak kdo donesl? zase jen některé maminy ale balíčky samozřejmě musí dostat každé dítko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andice mě to přijde, že prostě popsala reálný stav věci, abychom si uvědomili, co vlastně do sebe dáváme. ![]()
No a jak jsem psala, mě dítě docela slušně zvládne prasit školka, takže není potřeba mu připepřit ještě doma.
A poslední díl A dost! mě spíše utvrdil v tom, že jsem ještě docela dost benevolentní.
A čeho tím dosáhnu? Třeba se někdo na to složení dneska při nákupech mrkne, aby na něj bafl karmín, modifikovaný škrob, nějaký ten skrytý glutamánek, glukozofruktozový sirup,… Za svoje tvrdě vydělané peníze chci i kvalitní potraviny.
Takže jsem nedávno zjistila, že jen tak bloudím po Tescu a fakt si na služebce nemám co narychlo koupit. Protože to, co si výrobci dovolí vpašovat do potravin, to je fakt už vrchol. ![]()
A my se divíme, že populace je tak moc nemocná. V zásadě jde o systémové ničení obyčejných lidí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám chlapečka 1,5 roku, jsme pořád někde v tahu - výlety, miminkovské grilovačky, mateřské centrum - včetně hlídání malého, zoo, hřiště, zábavná centra, bazény - těžko zabránit dítěti dobroty, které baští ostatní, nesdílím názor, že lízátko s párkem způsobuje rakovinu
jsem zdravotník, proto kdyby mě chtěl někdo bičovat, nechte to prosím na mě sice Epidemiologie není Gastroenterologie, ale myslím, že vím, co dělám - tak jako každá máma, jen patřím k těm neřešícím dle mého soudu hovadiny.
Takže za mě párek ano - nevidím důvod proč ne, 1 x za 2 měsíce od 1,5 roku, tak jak hodně maminek zmiňuje - důležitý je podíl masa, takže za mě párky Lidl/Globus.
Sladkosti - s rozumem ano - kdo by je neměl rád, jen vždycky kouknu, čím jsou bombóny obarvené - pokud je na etiketě: „červená řepa, špenát“, tak nevidím důvod proč ne a pokud malý uličník „ukradne“ bombo některému z malých kolegů, tak to neřeším a taky kupujeme čokoládu a lízátka od Mim2 - malýmu švihnu lízátko, dám ho do vany a mám 35 minut na to, abych trochu uklidila
ale to sem nepatří… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník píše:
no já třeba s bio nešílím, moje děcko žije jako já, peru v normálním prášku, kupuju normální věci a nehraju si na eko bio. takže náásledně k tomu patří i ty párky:-)) a představ si že moje dítě žije, nemá žádné alergie, nemocné ještě pořádně nebylo a to už chodí 2 roky do školky, kolem nás samý marodi na antibiotikách, alergici, atopici atd. tak jako nevím z čeho ty nemoci mají, asi z toho super zdravého papání. tím nechci říct že holka pravidelně jí jídlo z mekáče ale třeba zrovna včera manžel jí dovezl dětské menu z mekáče, vyhrabala hračku, dala si pár hranolek a pak si šla pro jogurt, v mém okolí děcka kterým se vše zakazuje jsou pak tím jídlem posedlý, neteř kterou pořád hlídají ohledně jídla pak chodí a škemrá u babičky o čokoládu nebo si jí kupuje z kapesného. kdyby jí čokošku dovolili tak by jí brzo přestala bavit a chuť by na ní ani moc neměla.
jak u nás, děti vykuchají hračky a zbytek odmítnou. Chodíme spíš do KFC, přeci jen to není mražený polotovar. Nijak vzácný jim to není. Kolikrát vidím děti jdou ze školní jídelny a hned jdou do hladového okna kupovat hranolky ![]()
- Citovat
- Upravit
@simona.b. píše:
Mám chlapečka 1,5 roku, jsme pořád někde v tahu - výlety, miminkovské grilovačky, mateřské centrum - včetně hlídání malého, zoo, hřiště, zábavná centra, bazény - těžko zabránit dítěti dobroty, které baští ostatní, nesdílím názor, že lízátko s párkem způsobuje rakovinujsem zdravotník, proto kdyby mě chtěl někdo bičovat, nechte to prosím na mě sice Epidemiologie není Gastroenterologie, ale myslím, že vím, co dělám - tak jako každá máma, jen patřím k těm neřešícím dle mého soudu hovadiny.
Takže za mě párek ano - nevidím důvod proč ne, 1 x za 2 měsíce od 1,5 roku, tak jak hodně maminek zmiňuje - důležitý je podíl masa, takže za mě párky Lidl/Globus.
Sladkosti - s rozumem ano - kdo by je neměl rád, jen vždycky kouknu, čím jsou bombóny obarvené - pokud je na etiketě: „červená řepa, špenát“, tak nevidím důvod proč ne a pokud malý uličník „ukradne“ bombo některému z malých kolegů, tak to neřeším a taky kupujeme čokoládu a lízátka od Mim2 - malýmu švihnu lízátko, dám ho do vany a mám 35 minut na to, abych trochu uklidilaale to sem nepatří…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samozřejmě vím, že nejlepší je dětem uzeniny nedávat..u staršího se mi to daří, párky a šunku má minimálně, troufám si říct, že jednou za x týdnů..ovšem mladší když vidí jíst tatínka párek, může se zbláznit, ví jak chutná, párek dostal poprvé před pár měsíci a bohužel párek jednou za čas dostane..má to jako pochutinu, jinak se stravuje pestře a vyváženě. kupuji ty s nejvyšším podílem masa, jsou drahé, ale jak říkám, jednou za čas je koupím domů k večeři
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak a nekoupit zmrzlinu, když jí mají všichni nebo nanuka, já nevím, přijde mi to ujetý. I když vím, že nanuk je „éčky“ doslova našťouchaný. Prostě jednou za měsíc, naštěstí zmzlinu u nás dělají vždy jednu domucí ovocnou a druhou tradiční.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
No ovšem.Takže teď jde o vyvažování přínosů a negativ či rizik. Jaké přínosy mají párky oproti čerstvému masu?
Zadne, samozrejme..ja ale mluvim o te histerii, ktera vznika po pozreni parku trikrat do roka ![]()
Nikdy si nedas nic vyzivove neprinosneho? Opravdu nikdy? Rizek? Knedlik? Bonbon? Neco na grilu? Pak ti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Agáta13 píše: ŽÁDNÉ!!! Jako výživová poradkyně Ti můžu říct, že fakt výjimka neexistuje. Zkus si na Youtube najít, z čeho a jak se vyrábí- a pochopíš, proč ( pro ilustraci- SEPARÁT jsou strojně oddělené zbytky masa, v případě drůbeže do toho rozemelou i hlavy s mozkem, očima, zobáky a pařáty. Aby to někdo jedl, tak se to OBARVÍ barvivem z rozemletých červených brouků a, nacpe se tam hrst dochucovadel plus konzervanty a stabilizátory). Výrobce sice tvrdí, že v malém množství jsou neškodné, ale jelikož se různá aditiva dávají do všeho (pokud nevaříš jen ze základních surovin a nepečeš si doma i chleba a sušenky), tak toho člověk do sebe dostane docela dost. Výsledkem je předčasná puberta, hyperaktivita, poruchy soustředění a rozhozený endokrinologický systém. Třeba my ženské si stěžujeme, že od určitého věku tloustneme skoro po všem- a jednou z hlavních příčin jsou přídatné látky do potravin.
Abych to shrnula- dětem bych dala z uzenin tak maximálně šunku s vysokým podílem masa(tj výběrové nebo tzv. nejvyšší jakosti), a to max jednou týdně, protože i do šunky se dává tzv řeznická sůl(karcinogenní dusitany-dusičnany)..jinak by to nebylo dost růžové alidi by to nekupovali.. mňam
Můžu se zeptat, co je ve zbytcích masa, hlavách s mozky, očích, zobácích, pařátech a rozemletých červených broucích škodlivého?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník no jo - a jaké pak jíst maso? Kuřecí je plné hormonů, červené ti nedoporučí kvůli rakovině tlustého střeva, ryby z farmy jsou prý taky blbě, kdy to plave v moři, tak nevíš, kde to plavalo… Tak žádné? To je taky blbě, nejsou bílkoviny. OK, dají se nahradit - ale čím? Mléčné výrobky jsou taky zlo, sója je zlo, zbývají luštěniny - na ty jsem ještě nic špatného neslyšela. Tak mám jíst furt luštěniny?
Navíc výživová poradkyně mi říkala, že to mám počítat mezi sacharidy… A podobné pojednání by se dalo napsat skoro o všem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit