Váhový úbytek u 6měsíční

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4465
21.3.14 23:49

Tyhle tabulky jsou na hlavu… zrovna dneska jsme se o tom bavily s mamkou - brácha měl v půl roce 8kg, já měla 8kg až v roce. Asi ani jeden jsme teda nebyli podle tabulek a přitom jsme oba prospívali dobře. Mamka prý jásala, když jsem jí vypila 40ml, to pak měla pocit, že jsem fakt najezená.
Na doktorku bych se v tomhle vyprdla a dělala si to podle svého :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
22.3.14 00:09

@SussieS Tak to bude asi to samé jako u nás. Ale bojím se, že když nebude přibírat, jak chtěj, budou nás honit na kontrolu dvakrát týdně. Ale já jsme tady z těch příspěvků nabrala tolik kuráže, že se jen tak nedám :lol:
Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
22.3.14 06:14

@JayAnn mam hocicku na UM a take nejsme tabulkovy priklad, v 9 mesicich vazi 6940g a meri 68 cm je to nas prcek hubenoucky. ja si z toho take delam furt hlavu, kdyz ctu vahy jinych deti v jejim veku tak…, ale ona je spokojena. a to ted basti faft moooc hezky - rano 180 UM, 200g ovoce k svace, 200g obidka, 180g mlecne kase a pred spanim 180 UM, v noci jist nechce cca od pul roka. nase mala je hodne akcni, nevydrzi chvili v klidu tak to proste vsechno vysportuje. myslim ze pokavad je vase holcicka podobny pripad tak si UM nepomuzes. 60ml na davku me take teda pripada malo, ale kdyz ji to staci tak ji to proste staci. vic toho do ni stejne nedostanes.
jeste me napadlo estli ten vas ubytek nemuze souviset s tim ze treba povyrostla?
jinak promerny prirustek deti od pul roka je 200 - 300 g za mesic
zkus ji mozna uz pomalu zaradit do zeleniny i masicko a nabizej ji kojeni casteji. drzim palce at jsi spokojena a doktorce odkyvej co rika a delej dle sveho rozumu. ty znas sve dite nejlip.
 http://www.mimina.cz/…ozeni-5-let/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
22.3.14 06:19

Ja malyho musela prikrmovat od 5.mesice, hodne se vytahnul a kojeni uz nestacilo. Dr doporucila masozeleninu k obedu a kasi na noc. V te dobe jsem kojila cca kazde dve hodiny. Na tvem miste bych ji po kojeni nabidla UM, kdyz bude mit hlad, tak se jeste dopapa. A prikrmy zavadet postupne. Kasi muzes davat i vickrat za den, jestli ji chutna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
22.3.14 06:48

@JayAnn jak tu bylo psáno, koj a dokrmuj UM, každopádně v půl roce příkrmy zaved´,proč ne? :lol: Hlavně jí pomož tím UM, nervovat se nemusíš, vezme si kolik potřebuje, takovou kaší na noc určitě taky nezhrdne a doktorka na dalším vážení zaplesá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
22.3.14 07:38

Ahoj, byly jsme před pár dny s malou na půlroční kontrole. Má 5,58 kg a 60,5 cm. Za poslední tři měsíce přibrala cca 800 g. Již při 4 měsíční nívštěvě nám Dr. doporučil zavádět pomalu příkrmy (je plně kojená). Tak jsem začla s ukončeným 5. měsícem, zelenina sice na váze nepřidala, ale aspoň si malá zvykla na nové chutě. Teď nám doporučil Dr. přidat ovocnou přesnídávku a večer kaši, do zeleniny přidat maso. Po pár dnech malá zvládne všechno, kaše dávám menší dávku a ovocnou přesnídávku jen 100 g, vše sní a ráda. Jinak kojím i v noci, a to min. 3×, v noci jí z prsa mnohem líp, soustředí se, přes den kouká, kde co lítá, a pořádně nepije… Jsem zvědavá, jakj bude mít zavedené ovoce a kaše vliv na přibírání…

Hodně zdaru! Rozhodně nemusíš mít obavy, váhy máte v pohodě, zaveď další příkrmy postupně a uvidíš. S UM bych teda počkala až na úplně nejhorší možnou krizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
22.3.14 07:43

Jo a taky je asi důležité, jakou měla váhu, když se narodila, naše měla 2,2 kg, takže podle té tabulky, co sem někdo dal, je úplně v pohodě:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
22.3.14 07:54

@JayAnn - tak ja bych dala večer kaši + dokrm UM. Ale zavádění zeleniny bych nechala pozvolne. Počet druhu zeleniny určitě nemá vliv na pribirani. A s ovocem bych taky pockala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.3.14 08:08

@JayAnn Chybou podle mě bylo zrušení toho nočního kojení. Ještě to potřebovala. Jen jsi měla zkusit změnit to časování - přes den dávat čstěji, aby se najedla a v noci pak už jen 2×-3×.

Jinak příkrm z 5 druhů zeleniny bude asi chuťově pěknej paskvil. :jazyk:
Po zelenině se stejně moc nevybaští.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí