8měsíční nechce mléčné výrobky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
8m a nechce mléčné výrobky
Ahoj, jdu si znovu pro radu. U starší dcery to neznám a začínám být zoufalá.
Dcerka má skoro osm měsíců. Stále kojím, ale malá pije jen ráno na snídani, jednou v noci a před spaním. Problém je ale v tom, že mi nevezme do pusy nic mléčného. Ani jogurt, kaši jen nemléčnou rýžovou s vodou…jinou nesní, jen tento blaf. V poledne sní krásne 190g masozzeleniny, ale ovoce odmítá. Čím mám to dítě krmit? Co ta mléčná dávka? Vždyť to musí být málo. Už jsem zkkusila snad všechno a nic…poradíte prosím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Měla jsem to tak s mladším. Cpala jsem do něj mléčnou kaši v noci, když spal. Nebo se může propašovat UM do bramborové kaše, klidně i do masozeleniny. Někdo doporučuje pudink.
U nás to skončilo definitivním bojkotem kojení, odmítáním veškerých mléčných výrobků. Něco málo snědl jogurtu. Dr. mě pořád strašila, že jestli nebude mít dost vápníku, budeme muset suplementovat.
Neurolog mě zase před umělým vápníkem varoval, že dětské tělo je velmi chytré a dokáže si i z mála vzít co potřebuje a přemíra se může ukládat v ledvinách.
Nakonec jsme byli v roce na krvi a vápníku měl dost…a to v tu dobu nepřijímal nic, kromě jogurtu a tvrdých sýrů.
Takže pokud kojíš, nehrotila bych to tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šáriii
Já vím jaké to je, strašně jsem se nervovala, pořád to někde hledala na netu. Nakonec to bylo v pohodě, zbytečný stres ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam neco podobnyho krom toho ze ani jogurt doni nedostanu. Zjisti i maslo v jidle. Doktorka me uklidnovala ze z kojeni si toho vezme kolik potrebuje a v roce budou kontrolni odbery kvuli eventualnimu dodani umele. Ale ja to nehrotim pac dite si rekne co chce. A ovoce doporucuju treba jablko nebo hrusku nakrajet na hranolky do ruky v mezi case jidel a nebo jsem propasovavala jablko do kase. Tedka davam nemlecnou kasi se svestkovou presndavkou to je jedina kterou madam vzala na milost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak můj malý je na tom úplně stejně. řekla jsem to mudře a ta nám napsala kalciové kapky, které dávám 2× denně, aby nechyběl vápník.
Jinak také říkala, že to může být období zubů nebo prostě dítě přestalo mléko úplně pít a jíst. Náš sbaštil dřív jogurty, tvaroh omáčky, dnes nechce nic. Necpu mu to, nenutím, třeba se mu chuť zase jednou vrátí.
Na snídani dám třeba loupáček svača přesnídávka, oběd maso zelenina, sváča- teď me maminky asi ukamenují, ale když mu jede, proč ne.. brumík, mufinek nebo kinder mléčný řez, k tomu většinou ještě přesnídávku do ručičky, večere bud chleba s něčím nebo to, co měl na oběd a spát jde s čajem. Dřív byl zvyk usínat u mléka, tak mi to hodně pomohlo při uspávání, ted mu dám čaj a je to. ![]()
za ten měsíc už to bude lepší, už ti malý bude jíst trošku sousta, tak už to nějak překonáte ![]()
Každopádně zkoušej dávat, ale nenuť. Zkus mu třeba 1odměrku mléka přimýchat do obědu, ztratí se to tam a aspon trosku mléka do nej dostanes.
já tak dávam do přesnídávky a nic nepozná
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej mel ABKM, tak jsme do roka nic z mlika nedavali (jen kojeni a nemlecne kase), pak jsme pomalu zacli, asi mesic jedl Pribinacky a pak se nejak zasekl a od te doby do ted (2,5r.) neji vubec jogurty, ani pomazanky ani mlicne polivky ani omacky, ani tavenaky. Jinak basti vse - maso, zeleninu, ovoce, prilohy, celkove ma pekny prijem, nakonec ji docela i tvrde syry… A teda mlecnou kasi ji kazde rano u TV
Cekam, jestli se to s temi mlecnymi vyrobky nejak zlomi a vzdycky jednou za cas mu davam sirup Multisanostol s kalciem. Ale taky nevim
Kojila jsem asi 20 mesicu, ale jedine, co ted delame, je ze po ranu vypije trosku mlika pomoci „kouzelneho“ brcka (jahoda/banan/vanilka/cokolada), to mu docela chutna…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak vidím, že máte všechny také pěkná trápení…snad budde líp…děkuji za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nenutila bych jí…Ono mléčné výrobky údajně nejsou pro lidské tělo vůbec nic dobrého. Mléčnou bílkovinu neumí tělo strávit a akorát se zatěžují ledviny a zahleňuje organismus. Četla jsem o mléku a mléčných výrobcích dost drsný článek. Ještě se to snažím vstřebat a říkám si, co bychom teda jedli? My jíme hodně mléčných výrobků. Dá se udělat mléko makové, madlové, ořechové, rýžové, ovesné. Ještě jsem nenašla odvahu ho udělat, ale receptů je po netu hodně. Asi jsem moc neporadila, ale vápník se hodně vyskytuje v zelené zelenině, brokolice atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adinka_2012 můj doktor říká, že mléko je jed
prej mám jíst hodně masa
ale tak dítě by asi trochu mléčka mělo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wandilek
já bych dětem věřila, že co nepozřou, tak to jim nedělá dobře. Jsou děti, kterým je špatně i po mateřském mléku. Kdybych na tom byla jako zakladatelka před rokem, tak bych se hroutila. Teď bych hledala alternativy a zkoušela a mléko a mléčné výrobky prostě vynechala…Např. právě v maku je nejvíc vápníků. Zkusit to mléko, není to těžké, ale chce to věnovat tomu čas…Ale nebudu nikomu radit, když jsem to sama nevyzkoušela
. Ale prý chutná dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit