Vaření ročnímu dítěti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
107
9.4.14 10:27

Vaření ročnímu dítěti

Dobrý den maminky potřebovala bych poradit a pomoci. Mám doma 13-ti měsíční holčičku a začíná mi odmítat příkrmy a už chce papat svoje jídlo. Za 1. bych chtěla získat nějaké rychlé recepty pro tak malé dětičky a za 2. zjistit od kdy má papat sama, zkouším to, ale zatím to má účinek celé mističky na zemi nebo všude kolem jen ne v tlamičce :potlesk: :think: :think: prosím o rady a tipy. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
951
9.4.14 10:33

Náš kluk už v roce jedl to, co my - samozřejmě ne nějak těžká jídla, lehce kořeněná, slabě osolená. Doteď ho krmím, je mu 15 měsíců. Nějak se nemá k tomu, že by se po té lžičce sám sápal, tak to neřeším. Času dost, čekám, až sám bude chtít :kytka:

Příspěvek upraven 09.04.14 v 10:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
9.4.14 10:39

Tak jí dávej to, co máte vy. Jen méně kořeněné. Mému malému budou dva roky a nejvíc má v oblibě různé zeleninové polévky a omáčky a ryby na másle. Co se týče samostatného jezení - dej jí do ruky lžičku a nech ji, aby si s ní s jídlem hrála a u toho ji krm. Ona na to přijde, neboj. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
9.4.14 10:42

Tak urcite nemá smysl aby se krmila sama, když to ještě ani trochu nezvlada. Nas malej zacal jist sam okolo roku a pul a to věci na vidlicku - takze nějake maso na kosticky a pod. bojoval s tim méně nez s kasi na lzici ;)

A jidlo jsem davala okolo toho roku už normalni, prizpusobene. Takze nic extra koreneneho, presmazeneho. Takze omacky rajska, svickova, koprovka, znojemska, UHO s hovezim, pecene kure, francouzske brambory, rizoto, i veprovou se spenatem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
9.4.14 10:46

Tak tak. V roce už skoro to, co my. Omáčky, směsky s masem, polívky. Co by se mu špatně jedlo jsem přizpůsobila. Něčím se krmil i po roce- když to bylo tužší. Prostě podle toho, jak jí to pujde od ruky. Může trénovat s něčím, co nenadělá borel :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
9.4.14 11:00

Jenže ona se po lžičce sápe, chce papat sama, jenže když jí tu lžičku dám, háže všechno kolem sebe a minimálně toho skončí v pusince. A další věc, že když jí uvařím obídek a rozmixuju ho tak sní třeba i 250g, ale když jí to dávám na kousíčky nakrájené tak sní jen trochu a pak už nechce :( tak jí radši mixuju abych toho do ní dostala co nejvíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
9.4.14 11:05

To ti nikdo neporadí, znám tříleťáky, kteří se nechaj krmit, naši všechno „tám tám“, holka jedla v roce sama i polívky. Když bude mít zájem, lžičku bych dala do ruky a uvidíš. Co se týká rozhazování a vyhazování, tipuji, že to je spí o nervech a toleranci matky, já v tomdle směru mám teleranci velkou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
9.4.14 11:06

@sophije Také mám 13 měsíční. A od toho 11,12 měsíce jí s námi úplně všechno :nevim: Jinak také nejí sama, i když má snahu sápat po lžičce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
9.4.14 11:06

@sophije - já bych už nemixovala (pokud je důvod jen to, že toho nesní moc a ne to, že by se dusila). Těžko ji budeš učit na kousky, až se začne projevovat období vzdoru. :nevim: Však ona si vezme tolik, kolik potřebuje a hlady opravdu neumře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
9.4.14 11:08
@krtek7489 píše:
@sophije Také mám 13 měsíční. A od toho 11,12 měsíce jí s námi úplně všechno :nevim: Jinak také nejí sama, i když má snahu sápat po lžičce :mrgreen:
:) :) a kolik ti toho sní? když papa s váma?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
9.4.14 11:09
@Oter píše:
@sophije - já bych už nemixovala (pokud je důvod jen to, že toho nesní moc a ne to, že by se dusila). Těžko ji budeš učit na kousky, až se začne projevovat období vzdoru. :nevim: Však ona si vezme tolik, kolik potřebuje a hlady opravdu neumře.

Dobrá :), není důvodem že by se dusila, máme 7 zubů takže si s těma kouskama poradí krásně, ale prostě jsem se bála že toho s ní málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
9.4.14 11:10

Hlavně má poslední dobou nějáké období, kdy celý den chodí a dělá na mě že chce jíst. Vubec nevím co s tím páč od všeho si dá jen trochu a pak to nechce :D :D je hrozně rozmazlená :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
9.4.14 11:15

@sophije - Si vezmi, že by tě taky někdo krmil a ještě si nemusela ani kousat (chuť nech stranou), taky bys toho snědla víc. :lol: Ale vážně, ona si vezme tolik, kolik potřebuje. Možná ze začátku bude mít víc hlad, ale když budeš trvat na dodržování režimu jídla a ne, že si vezme kousek a za 15 minut zase kousek něčeho jiného atd., tak prostě začne jíst „normálně“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
9.4.14 11:18

Já malé dávala to co nám, já méně ochucené. Sama pro sebe nevařím nikterak těžká kořeněná jídla a malá vždy chtěla to co mame my. jí s námi u stolua jedla už brzy sama, jen občas jsem jí pomohla.

hodně u nás jelo a jede brambory se zeleninou, a masem. Pak kuře na paprice, svíčková a ták,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
9.4.14 11:21

Taky jedli od roka s námi. Vařila jsem rizoto, zeleninový kuskus, rajskou, těstoviny s porkovou, špenátovou, dýňovou omáčkou, vývary, krémové polívky, dušenou zeleninu, brambor, zapečené brambory bez uzeniny, jáhloto, květák a brokolici na mozeček s bramborem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí