Vaření ročnímu dítěti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vaření ročnímu dítěti
Dobrý den maminky potřebovala bych poradit a pomoci. Mám doma 13-ti měsíční holčičku a začíná mi odmítat příkrmy a už chce papat svoje jídlo. Za 1. bych chtěla získat nějaké rychlé recepty pro tak malé dětičky a za 2. zjistit od kdy má papat sama, zkouším to, ale zatím to má účinek celé mističky na zemi nebo všude kolem jen ne v tlamičce
prosím o rady a tipy. děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Náš kluk už v roce jedl to, co my - samozřejmě ne nějak těžká jídla, lehce kořeněná, slabě osolená. Doteď ho krmím, je mu 15 měsíců. Nějak se nemá k tomu, že by se po té lžičce sám sápal, tak to neřeším. Času dost, čekám, až sám bude chtít ![]()
Příspěvek upraven 09.04.14 v 10:45
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jí dávej to, co máte vy. Jen méně kořeněné. Mému malému budou dva roky a nejvíc má v oblibě různé zeleninové polévky a omáčky a ryby na másle. Co se týče samostatného jezení - dej jí do ruky lžičku a nech ji, aby si s ní s jídlem hrála a u toho ji krm. Ona na to přijde, neboj. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak urcite nemá smysl aby se krmila sama, když to ještě ani trochu nezvlada. Nas malej zacal jist sam okolo roku a pul a to věci na vidlicku - takze nějake maso na kosticky a pod. bojoval s tim méně nez s kasi na lzici ![]()
A jidlo jsem davala okolo toho roku už normalni, prizpusobene. Takze nic extra koreneneho, presmazeneho. Takze omacky rajska, svickova, koprovka, znojemska, UHO s hovezim, pecene kure, francouzske brambory, rizoto, i veprovou se spenatem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tak. V roce už skoro to, co my. Omáčky, směsky s masem, polívky. Co by se mu špatně jedlo jsem přizpůsobila. Něčím se krmil i po roce- když to bylo tužší. Prostě podle toho, jak jí to pujde od ruky. Může trénovat s něčím, co nenadělá borel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenže ona se po lžičce sápe, chce papat sama, jenže když jí tu lžičku dám, háže všechno kolem sebe a minimálně toho skončí v pusince. A další věc, že když jí uvařím obídek a rozmixuju ho tak sní třeba i 250g, ale když jí to dávám na kousíčky nakrájené tak sní jen trochu a pak už nechce
tak jí radši mixuju abych toho do ní dostala co nejvíc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To ti nikdo neporadí, znám tříleťáky, kteří se nechaj krmit, naši všechno „tám tám“, holka jedla v roce sama i polívky. Když bude mít zájem, lžičku bych dala do ruky a uvidíš. Co se týká rozhazování a vyhazování, tipuji, že to je spí o nervech a toleranci matky, já v tomdle směru mám teleranci velkou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sophije Také mám 13 měsíční. A od toho 11,12 měsíce jí s námi úplně všechno
Jinak také nejí sama, i když má snahu sápat po lžičce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sophije - já bych už nemixovala (pokud je důvod jen to, že toho nesní moc a ne to, že by se dusila). Těžko ji budeš učit na kousky, až se začne projevovat období vzdoru.
Však ona si vezme tolik, kolik potřebuje a hlady opravdu neumře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 píše:
@sophije Také mám 13 měsíční. A od toho 11,12 měsíce jí s námi úplně všechnoJinak také nejí sama, i když má snahu sápat po lžičce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oter píše:
@sophije - já bych už nemixovala (pokud je důvod jen to, že toho nesní moc a ne to, že by se dusila). Těžko ji budeš učit na kousky, až se začne projevovat období vzdoru.Však ona si vezme tolik, kolik potřebuje a hlady opravdu neumře.
Dobrá
, není důvodem že by se dusila, máme 7 zubů takže si s těma kouskama poradí krásně, ale prostě jsem se bála že toho s ní málo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně má poslední dobou nějáké období, kdy celý den chodí a dělá na mě že chce jíst. Vubec nevím co s tím páč od všeho si dá jen trochu a pak to nechce
je hrozně rozmazlená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sophije - Si vezmi, že by tě taky někdo krmil a ještě si nemusela ani kousat (chuť nech stranou), taky bys toho snědla víc.
Ale vážně, ona si vezme tolik, kolik potřebuje. Možná ze začátku bude mít víc hlad, ale když budeš trvat na dodržování režimu jídla a ne, že si vezme kousek a za 15 minut zase kousek něčeho jiného atd., tak prostě začne jíst „normálně“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já malé dávala to co nám, já méně ochucené. Sama pro sebe nevařím nikterak těžká kořeněná jídla a malá vždy chtěla to co mame my. jí s námi u stolua jedla už brzy sama, jen občas jsem jí pomohla.
hodně u nás jelo a jede brambory se zeleninou, a masem. Pak kuře na paprice, svíčková a ták,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jedli od roka s námi. Vařila jsem rizoto, zeleninový kuskus, rajskou, těstoviny s porkovou, špenátovou, dýňovou omáčkou, vývary, krémové polívky, dušenou zeleninu, brambor, zapečené brambory bez uzeniny, jáhloto, květák a brokolici na mozeček s bramborem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit