Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, nevím, zda toto téma tady již bylo nebo ne, ale potřebovala bych prosím poradit. Když se nám narodil před skoro 4 roky syn, koupili jsme sedačku na váhu do 11 kg, to „vajíčko“. Syn se ale narodil o 2,5 měsíce dřív, takže ve vajíčku byl dlouho, skoro do roka a půl, protože pomaličku přibíral. Ted ale máme holčičku, má 9 měsíců, váží skoro 10 kg, sama sedí, leze po čtyřech a stoupá si na kolínka. Nevíte od kdy může do normál sedačky, myslím do té, v které se sedí ? Vajíčko je sice do 11 kg, jak jsem psala, ale zdá se mi, že malé začíná být malá a mám strach, zda je bezpečné, aby byla v sedačce, která jí začíná být malá, ale stejně tak nevím, zda je brzo na klasik. sedačku. Obě dvě sedačky jsou od Chicca. Děkuji moc za odpovědi.
Může do sedačky od 9. kilo, protože všechny podmínky splnila. Tj. samostatný sed, 9měsíců a 9kg.
Ahoj, náš Kubík šel do velké sedačky asi v 8-mi měsících. Sám už bezpečně seděl a hlavně - ve vajíčku řval jak tur. Myslím, že podmínky pro velké sedačky jsou 9 měsíců, 9 kg a samostatné sezení.
Když sedí, tak už může do normální
jsou i od 9 kg.
My máme opačnej problém - malé jsou skoro čtyři měsíce, má šest kilo, ale v zimním fusaku se mi do vajíčka nevleze ![]()
Ahoj, děkuji moc. Právě ta sedačka na sed, nevím ted přesně od kolikati je kilo (máme jí schovanou na půdě), ale vím, že je do 15 kg. Tak už asi malou přestěhujeme do ní. At je to bezpečnější.
Dorka_X píše:
Když sedí, tak už může do normálníjsou i od 9 kg.My máme opačnej problém - malé jsou skoro čtyři měsíce, má šest kilo, ale v zimním fusaku se mi do vajíčka nevleze
Dorko, ono je to těžký s tím oblíkání v zimě. Malá se nám narodila v lednu ajá jí vždycky navlíkala do auta až se mě jednou zpotila a jak jsem jí vytáhla z auta, ofokoul jí vítr a už byla nemocná. Od té doby děti do auta nenavlíkám. Ale zase co dělat v zimě když je venku -20 a auto potřebuje čas aby se rozehřálo že ![]()
Vše c musí, už splňuje. Do větší může hned. Dítě bych tam přesunula v momentě, kdy jí bude vejce malé - tedy čouhat hlava nad horní okraj nebo budou pásy začínat pod ramínky.
Alpaka píše:
Vše c musí, už splňuje. Do větší může hned. Dítě bych tam přesunula v momentě, kdy jí bude vejce malé - tedy čouhat hlava nad horní okraj nebo budou pásy začínat pod ramínky.
právě jí dost čouhají nožičky ven a tak naposled jsem musela posouvat přední sedadlo dopředu aby se tam vlezla s těma nožkama ![]()
Miťulka píše:Alpaka píše:právě jí dost čouhají nožičky ven a tak naposled jsem musela posouvat přední sedadlo dopředu aby se tam vlezla s těma nožkama
nohy čouhat můžou. Jen jsem nepochopila, k čemu je posunutí přední sedačky. Vždyť je proti směru jízdy, ne? Nohy jí čouhaj do opěradla zadního sedadla.
Ahojky,
neporadím sice s otázkou, holky už poradily
ale pokud byste sháněli novou autosedačku, zkuste mrknout na dárkové vouchery, co budou v listopadové mamince! Je tam řada obchodů i s tímto vybavením pro děti
20% už je docela dobrá sleva. Jinak se cena maminky nijak nezvyšuje, i když jde o rozšířené číslo ![]()
Je tam hranica 9 kg a nemusi mat samostatné sezení totiz je vela sedaciek, ktore sa daju polohovat tj. su aj pre nesediace deti.
Alpaka píše:Miťulka píše:nohy čouhat můžou. Jen jsem nepochopila, k čemu je posunutí přední sedačky. Vždyť je proti směru jízdy, ne? Nohy jí čouhaj do opěradla zadního sedadla.Alpaka píše:právě jí dost čouhají nožičky ven a tak naposled jsem musela posouvat přední sedadlo dopředu aby se tam vlezla s těma nožkama
ano, máš pravdu, když je ve vajíčku tak sedí v protisměru, to ona tak má, ale prostě nožky jí čučí ven tak, že jsem musela posunout sedačku, aby tam měla víc místa, protože takhle když jsem jí tam dala, tak měla natlačený nožičky na opěradle zadního sedadla a nelíbilo se jí to.
SandraM píše:
Ahojky,neporadím sice s otázkou, holky už poradilyale pokud byste sháněli novou autosedačku, zkuste mrknout na dárkové vouchery, co budou v listopadové mamince! Je tam řada obchodů i s tímto vybavením pro děti
20% už je docela dobrá sleva. Jinak se cena maminky nijak nezvyšuje, i když jde o rozšířené číslo
ahoj děkuji moc za tip, ale sedačky máme koupené pro obě děti
ale jinak děkuji za informace
Ahoj, vajíčko je nejbezpečnější způsob přepravy, tak bych jí v něm nechala, dokud se vejde. Nesmí v něm být v momentě, kdy jí nad hlavičkou sedačka nepřečnívá alespoň o 2cm. Do klasické sedačky sedící už vám kritéria asi splnila (9měs, 9kg a sama od sebe si sedne, nestačí, že sedí při posazení.) Ale pokud se vejde do vajíčka, ještě bych ji v něm nechala. Pokud se nevejde nebo nechcete, koupila bych nějakou polohovací sedačku, třeba Römer, máme tuším 4 polohy od úplného sedu do polosedu a v testech je jedna z nejbezpečnějších. Malá do ní šla ve 13měs.