Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojte, chtěla jsem se zeptat od kdy své ratolesti koupete každý den? Malému je půl roku, doteď jsme koupali ob den, jenom teď v těch vedrech každý den, ale mě se to zalíbilo
páč to časově všechno večer líp vychází, líp se mi pak uspává a tak, navíc on má vodu rád, užívá si to, tak nevím jestli se stále držet doporučení dr., tedy koupat ob den, kůži má sice trochu citlivější, ale po každém koupání ho mažu Excipialem lipolotio, takže pak je krásně heboučkej, takže, prosím o názor, koupat každý den či ne ?
díky
ted v tomto teple klidně koupat každý den, já koupu podle toho jak jsou děti pšinavé …v zimě né každý den v tétě jsou ve vodě pořád
Malého jsme koupali vždycky každej den,kromě dní,kdy byl menocnej nebo s teplotami,nebo bolavý pupík,což je samozřejmý,vodu taky miluje…no já se neokoupat před spaním,tak bych neusla,takže se koupeme všichni každej den,…ale je to individuální,mi máme kůžičku v pohodě,ale určitě kdyby byly nějaké problémy s pletí,tak se podřídím i s koupáním,hlavně že jsou bobánci spokojeníííííí ![]()
Ahojky,taky koupeme každý den,skoro od narození.Je to rituál
Když je unavenej nebo nemocný tak jen ryhle osprchovat ![]()
My koupeme každý den. Do cca 15m jsme jen koupali a poslední asi 3m 2× týdně koupeme (mytí hlavy) a zbytek týdne sprcha. Ale teď v těhle vedrech jsem i hlavičku myla denně, holky byly furt mokrý ![]()
My jsme koupali oba jako miminka celkem málo, ale ve vedrech vždy každý den. Ale bylo to tím, že vodu ani jeden nemiloval. Teď už si to užívají oba a koupeme počasí nepočasí každý den (nebo sprchujeme).
Koupejte klidně každý den, když budeš důsledná s excipialem, snad i kůžička bude v pořádku.
Od narozní koupu každý den. Měla jsem vždy takový rituál - vykoupat, najíst, spát. Já se musím také každý den okoupat, jinak bych asi neusla. Malý vodu od malička miluje, takže mu ji dopřávám.
My koupeme taky od narození každý den…pokud není mimčo citlivé na vodu, není nemocné…atd., tak si myslím, že je denní koupání dobrá věc. Mičo si brzo zafixuje rituál před spaním
Já měla děti už před lety, ale všechny se koupaly denně. Já osobně taky lezu do sprchy každý večer a jak je mi potom dobře.
A miminko přece bylo v bříšku ve vodě 9 měsíců, tak proč by mu měla vadit, ne?
Ahoj, my koupeme také každý den již od příchodu z porodnice.
Já tedy přiznám, že mimo těch příšerných veder, co teď byly, malého nekoupeme každý den.
Není to kvůli tomu, že by se nám nechtělo nebo že bychom byli čuňátka, ale kvůli pokožce dítěte.
Chlorovaná voda není to pravé ořechové pro jemnou dětskou pokožku. A když do toho přidám kolikrát těžké krémy, kterými se dítko po koupeli namaže.. Mám v podvědomí, že tím pokožka ztrácí schopnost sama se „promazávat“ a je pak více náchylná k tomu být suchá.
Takže běžně koupeme každý druhý den a tělíčkou po koupeli promazávám BM většinou jen jednou za týden.
Co se týče rituálu, ten si dítko zafixuje, i když se nekoupe každý den.
My koupeme taky každý den, a skoro nemažeme - doktorka to ani nedoporučila. Takže mažu tak 1× týdně a všechno naprosto v pohodě. Jinak koupeme v Linole.
Od narození koupeme každý den…krom nemocí nebo když to prostě nevyšlo…
A je to rituál,dnes už mates ví,že po koupání mlíčko,poležet se mnou na gauči a jde se spát…
no, pokud se mu to líbí a tobě taky, ještě na suchou kůži bych zkusila do vody linolu, mazat klidně taky, záleží na kůžičce, ..myslím, že problém by to být neměl.. a ta linola je fakt super. klidně bych koupala..
my nikdy nekoupali denně, někdy i jednou za 3-4 dny, podle situace, ale u nás není koupání večerní rituál.. (pro dítě ![]()
máme to trochu jinak, protože od 6m chodí do bazénu, četnost jak kdy, teď třeba denně, i dvakrát -on je vodník (předtím tak ob den, ob dva dny..). i přes suchou kůžičku mu to nedělá problém, akorát asi do 15m jsme ho po bazénu ještě koupali v linole a od té doby jen sprchujeme, do 2 let jsme mazali bepanthene mlíkem..teď už jen nivea nebo hipp.. a všechno je dobrý..