Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Zdravím majitelky nosítka kibi či jiného podobného ergonomického nosítka. Chtěla bych toto pořídit pro svoji 3 dceru. Jsou jí 3 měsíce, mám ještě počkat nebo uz mužu pořídit?
Můžete se prosím podelit o své zkušenosti případne doporučit jiné nosítko?
Dekuji
Hmm
Píšou tam od čtyř měsíců, ale připadá mi to jako Manduca a ta se může od narození. Ale ta má novorozeneckou vložku. Asi to pro menší miminko nebude…
Já ho zkoušela na půlroční dítě v bráně k dětem a tam mi bylo řečeno, že sice výrobce uvádí od 4 měsíců a některé maminky ho pro malé děti používají, ale že dost často špatně sedí a je lepší až pro batolata. Že určitě je lepší Manduca. Taky že líp seděla ![]()
Já používám kibi od těch cca 3-4 měsíců. Spíš šlo o to, že dřív tam měla špatně nohy a musela dorůst.
Pokud máš v plánu ho pořizovat, tak ho můžeš pořídit klidně dřív. A zkoušet. Až to půjde, tak to půjde. Ono se doma neztratí ![]()
@jessikka no nejde jen o ty měsíce. Malá měla ve 4. měsících 8 kilo, takže se v nosítku určitě neztrácela ![]()
@tamata no prodejce ho pujčuje na vyzkoušení za 10% ceny… tak právě zvažuju, jestli už máme zkoušet, nebo mám jeste počkat. nechci to kupovat, kdyz se tam treba malé nebude líbit
Je potreba to vyzkouset, jinak to nezjistis. Zalezi, jak je dite velke a tezke, malinke bude muset vyrust, velke dite tam muzes dat driv. Takze to takhle rict nejde.
Já kibi používala asi od 4 měsíců až malé dorostly nohy a kolínka měla v nosítku ohlá tam kde měla mít
Dekuji za rady… malá ma cca 62 a tak 5,8kg takže asi jeste počkáme ![]()
@Mamina A nositko jsme pouzivali cca od tech 4 mesicu. Mame drobnejsi dite, ted na roce ma 8,5 kg a 73 cm. Byl jediny problem, ze ji skrtila ta latka mezi nohama a to to mela vse utazene na minimum. Vyresili jsme to tak, ze mela pod zadeckem asi dve srolovane latkove pleny, tim byla vys, nic ji netlacilo a nohy mela do M.
Kibi mame asi od 5 mesicu, nevim presne, kazdopadne musis vyzkouset. Kazdymu sedi neco jinyho, mne jenom Kibi a trochu Manduca, ale ta neni tolik variabilni.
Jj já jsem rozhodnutá pro kibi a práve jak uz jsem psala, vyrobce pujčuje za nejaký peníz na odzkoušení, ale asi tedy jeste počkáme i na to zkoušení aspon do toho 4 mesíce