Jak vybrat nositko/vak?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1056
21.3.14 13:40

Jak vybrat nositko/vak ?

Milé maminky, momentálně jsem v 7.měsíci těhotenství a máme už doma 2 letého prcka který ještě moc neujde sám a má rád jízdu v kocarku, stále i na spaní. Rozhodla jsem se že koupě nosítka/vaku/klokanky je nezbytná protože každý den musíme chodit i se psem což je tak na pul hodky a kvůli tomu nechci vytahovat kočár - bydlime v paneláku v 8.patře a máme maličký výtah :/ Když zase pujdem na nějaký výlet a syn bude chtít do kočárku tak abych mladšího si mohla "hodit''na sebe a hotovo..
Bohužel se stále nemůžu rozhodnout co vybrat…potřebuji něco od narozeni (očekáváme menší miminko jako byl syn, při narozeni po přenášení necelé 3kila), šátek se mi nechce vázat, něco co rychle nasadim a sundam..
Prosím poradte Vase zkušenosti, jaké značky, co určité NE…
Děkuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6538
21.3.14 13:42

@weerunka Ahoj, já měla po narození babyvak Haipa Daipa, nosí se to jakoby jako kolíbka, nasazení rychlé, no a cca kolem 4 měsíce jsem přešla na Manducu (nosidlo). Klokanku radím vyškrtnout a nepřemýšlet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
21.3.14 13:42

Určitě né klasické klokanky.

Ano - šátek (naučíš se rychle), nosítka - Manduca, Beco, pro mimino s vložkou. Pro starší je naprosto úžasný Kibi. Vše dražší, nicméně se stále dají dobře prodat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
21.3.14 13:43

Jo babyvak pro úplný miminko je fajn, pak teda to Kibi, mě se prostě hrozně líbí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
21.3.14 13:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
21.3.14 13:51

Děkuji moc :)
Pravé Babyvaku Haipadaipa jsem uvažovala nejvíc tím ze budu mit i menší miminko, potrebuji rychle nasadit a bude leto tak mi přijde vhodný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
21.3.14 13:55

@weerunka ještě jsem měla chvíli Ring sling, je to por mě lepší varianta než vázat šátek, nevyhovoval mi ale, tak jsem koupila Haipu Daipu (vak), ale i tak jsem se těšil, až přejdu na nosidlo (mám Manducu i Kibi na staršího, obě josu fajn, za mě Manduca favorit). Nejlepší bude si vyzkoušet i Ring i Haipu třeba s panenkou, aby věděla, co ti bude líp sedět. ten Rig sling je jednodušší v tom, že se nezavazuje, ale protahje se kulatými koncovkami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
21.3.14 13:56

Oml. za chyby, je jich tam až hrůza, spěchám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
21.3.14 14:02

No já to teda spíš vidím na dvojkočár :nevim: Taky nevím jak chceš na výletě střídat miminko a stašího sourozence, když každý má jiné požadavky na kočár.

pro malé miminko není vhodné žádné nosítko. šátek je fakt nejlepší, pak jsou dobré ergonomická nosítka - manduca, ergo, kiby, beco. Některá mají novorozeneckou vložku, manduca určitě. Ale na delší nošení to není. Pak je to v pohodě. Já jsem tam syna třeba mít vůbec nemohla, taky mám malý děti. Vak není vhodný vůbec, často ho musíš jistit jednou rukou a když pak třeba nadháníš staršího, nebo psa, musíš mít dítě bezpečně zajištěný na hrudi, to ti žádnej vak nezaručí.

jsou i dvojkočáry co se vejdou do malého výtahu, nebývají o moc větší jak normální očárek. Já mám phil and teds a jsem spokojená a vešla jsem se i do pidivytahu :nevim:.

jako určitě nosítko užiješ, ale aby jsi byla opravdu soběstačná mi to přijde málo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
21.3.14 14:24

Máme vak Lodger shelter. Bez něj bych byla úplně ztracená. Malému se v něm hrozně líbí. Je pro děti od 3,5 kila. Kolem 4-5 měsíců přejdeme na ergonom. nosítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
21.3.14 14:30

Koukni na stream. Nedávno tam v sekci testovali přesně to co hledáš. V sekci: a dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
21.3.14 14:38

Není špatný si to napřed zkusit a podle toho koupit, je teď hodně prodejen který ti to půjčí na 10dní…my sme měli půjčený ten lodger a jak sme tam malou vložila okamžitě řev, tak sme zkusili Manducu a super, byla a je doteď spokojená vše bez problému i mě vyhovuje jak mám malou přitisklou k sobě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
21.3.14 14:38

@donaga Vždy, když jsem dávala dceru do šátku v kolíbce, pozvracela sebe, mě i šátek. Takže šla rovnou vertikálně.

V žádném případě nekupuj klokanku. V klokance dítě visí za rozkrok a ničí si páteř. Vždy se dívej po ergonomickém nosítku, tak je dítě správně umístěno. Jinak můžu doporučit Beco. Manžel tvrdí, že manipulace s tímto nosítkem je tak jednoduchá, že bylo určitě vymyšleno pro chlapy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
21.3.14 14:39

K satkovani jsem se ze strachu neodhodlala, na male mimino jsem mela babyvak Haipa Daipa, je super, nekdy kolem pul roku jsem presla na ergonomicke nositko Liliputi, Manduca mi nesedla. Chce to vyzkouset a najit co bude vyhovovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
21.3.14 14:42

Já mám Kibi, dceři jsou 2 roky a ještě nosím, super, to nosítko s ní rostlo, různě se upravuje podle velikosti děcka.
Když byla mimi, tak do cca 6 měsíců se psem ven vyletět jsem používala šátek, ale je dost nepraktický, navíc se tam malé moc nelíbilo, tak to bylo jen na skok a domů. S nosítkem si nošení oblíbila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí