Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Zdravím všechny příznivce nošení prcků a prosím o radu zkušené. Chtěla bych pořídit nosítko pro malou. Ted jsou ji 2 mesíce a počítám, že kolem toho 4 měsíce bych ráda uz vyrážela na tůry. Můžete mi poradit, co je pro mimčo lepší? Dá se na tůru (tedy delší nošení) i s manducou nebo radeji pořídit tu krosnu?
Budu ráda za všechny postřehy.
@Mamina A Krosnu určitě ne, ještě nebude sedět, ta je pro sedící děti
Krosna je pro velké samo sedící děti, ne pro miminka, takže rozhodne manducu ![]()
Tak my máme krosnu, v Manduce malá nevydržela, nesnáší ten pocit, když je na někoho přilepená. Krosna se mi i nosí lépe jak Manduca(z té mě boleli záda a celkově mi moc neseděla). Ale 4 měsíční mimčo do krosny nedáš. Musí už pořádně sedět, malá v ní byla až od 7 měsíců kdy už si sama stoupala. Teď je jí 16 měsíců a krosnu využíváme pořád.
Urcite Manducu. Krosna je az pro sedici dite.
kazdopadne casem budes resit problem znovu, protoze pokud mas dite v Manduce uz si sebou nevezmes svacinu, nebo treba lahev piti. Pokud sebou nebudes mit vlastniho nosice, zasobovace.
Resim to same a do mesta, kratke pochuzky je Manduca idealni a nejlepsi, ale v lete az to budou vylety (jako rano vyjdeme a vecer se vratime - jidlo sebou) tak nejspis bude v krosne.
Na takhle male miminko je Manduca rozhodne jsna volba ![]()
Eva
@paola white píše:
Určitě manducu pro takové prtě
krosnu ne, ta je pro sedící děti, tak cca od 1 roka, takže manducu nebo můžeš zkusit šátek, ale pozor lepší si manducu či šátek od někoho půjčit třeba v ní nebude chtít být
@ewes píše:
Urcite Manducu. Krosna je az pro sedici dite.
kazdopadne casem budes resit problem znovu, protoze pokud mas dite v Manduce uz si sebou nevezmes svacinu, nebo treba lahev piti. Pokud sebou nebudes mit vlastniho nosice, zasobovace.
Resim to same a do mesta, kratke pochuzky je Manduca idealni a nejlepsi, ale v lete az to budou vylety (jako rano vyjdeme a vecer se vratime - jidlo sebou) tak nejspis bude v krosne.
Na takhle male miminko je Manduca rozhodne jsna volba
Eva
jakto že en do kabelky
či igelitky ![]()
Taky se pridam ke vsem nade mnou, pro mrne urcite manduca, budes-li mit prumerne dite, driv jak na podzim stabilne sedet nebude. Ano, tury se s manducou podnikat daji, navic ma velkou vyhodu i ve sve skladnosti, takze ji vezmes vsude s sebou, kolik my podnikli vyletu s miminkem v kocarku a kdyz se priblizila nejaka nepristupna cast cesty nebo treba rozhledna, dala jsem dite na zada a slo se.
Jinak kdyz byla na brise, dal se normalne nosit batoh, kdyz na zadech, nosila jsem tasku pres rameno, pravda, ze na celodenni vylet se do ni kramy nevmestnaji (mozna i jo, ale ja mela latkove pleny), ale tak zas moc celodennich vyletu jsem sama nepodnikla a ono se to dite preci jen pronese - v krosne i manduce…
Určitě manducu. Kluka jsem v ní dlouho nosila na břiše, takže batoh s krámama mě na delších cestách dobře vyvažoval
Později jsem zvládala na kratší dobu mít kluka na zádech a batoh přes něj
Ale to už jsem ho jenom na chvíli poponášela, když nechtěl jít sám (zhruba 18 měsíců).
Dekuji všem, no asi počkám, až teda trochu vyroste a bude tedy sedet a pořídím pak tu krosnu. Zase na tak krátkou chvili se mi do te manduci investovat moc nechce. A na ty tůry pak asi bude lepší ta krosnička že? Taky už jak tu nekdo psal kvůli věcem a tak..Nebo do jakého veku se dá dítko nosit v te manduce?
Rozhodně manducu. Krosna není pro malé děti vhodná, taky tam v podstatě visí jako v klokance a nema oporu. Ja vcera nesla v krosne rok a pul leteho, pekne se pronesl a prijde mi ze v manduce se nosi lip
Takze ja i na ven na tury bych vzala manducu.
jedina vyhoda krosny je, ze tam mas jeste ulozny prostor a kdyz ti dite usne, tak ho muzes sundat a sednout si a nemusis s nim stat jak jojo. Nepo prendat z jednoho na druheho. Me se treba ale tim sundanim syn vzbudil.
manduca ma docela velke vyuziti, ja nosila i doma, kdyz bolej zuby, mimi place, potrebujes volne ruce a tak.
Obcas nesu i dvouletou ![]()
Minimalne ten prvni rok, planujete-li vylety, bys ji uzila dost, i v zime byla k nezaplaceni treba na litani po meste.