Manduca, nebo krosna?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4156
16.5.16 17:55

@Mishicka2 projeď si inzeráty na mmb a hned budeš mít jasno, za kolik se nabízí. Já po 2 dětech prodala za 1850…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
16.5.16 18:17

@Mishicka2 já koupila Amazonas - to stejné jak manducu po 1 dítěti za 900kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
16.5.16 18:19

@Mishicka2 já jsem prodala za 1500 nebo 1600 (i s poštou) po dvou dětech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
16.5.16 18:30

1500 - 1800 podle stavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
16.5.16 18:34

Manduca tak do roka a 1-3 roky krosna (Corazon).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
16.5.16 19:14

Do půl roku elastický šátek, od půlroku manduku a po roce manduku nebo krosnu…

Malé miminko v manduce není usazené dobře, nemá dobře podepřenou hlavu a novorozenecká vložka je nanic. Po třetím měsící dítě z novorozenecké vložky vyroste, ale má ještě krátké nožičky, aby mělo kraj manduky pod kolínky. Měli jsme ji doma a v porovnáním s šátkém to bylo strašné. Cca v půl roce, když držel piškot hlavu a dorostly mu nohy, byla manduka skvělá a používali jsme ji denné.

Když měl malý kolem deseti kilo, byl už těžký na nošení vepředu, takže jsem musela zvládnout dát ho na záda. Není to těžké, ale na léto, kdy bude mít rok a půl, asi pořídíme krosnu, protože bude nandavání na záda lehčí a potřebujeme i úložný prostor na delší cesty… A taky když chodí a častěji se z nosítka vyndává, je krosna asi lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
16.5.16 20:34

Já jsem nosila v manduce obě děti většinou od 4 - 4,5 měs. Už drželi v pohodě hlavičku (a většinou usnuli a měli ji položenou na mé hrudi) a byli dost velcí, aby šly dát nožky tak jak mají být. Takže u nás se nejvíc unosila mezi tím 4-5měs. a 1,5 - 2 rokem. Drtivou většinu té doby (ke konci teda už spíše na zádech) jsem nosila vepředu, a to měl mladší v 6m 9kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
16.5.16 20:50
@andelka83 píše:
Já jsem nosila v manduce obě děti většinou od 4 - 4,5 měs. Už drželi v pohodě hlavičku (a většinou usnuli a měli ji položenou na mé hrudi) a byli dost velcí, aby šly dát nožky tak jak mají být. Takže u nás se nejvíc unosila mezi tím 4-5měs. a 1,5 - 2 rokem. Drtivou většinu té doby (ke konci teda už spíše na zádech) jsem nosila vepředu, a to měl mladší v 6m 9kg.

Ono záleží na velikosti dítěte :) Naše bylo spíš menší, takže seděla až tak v šestém měsící. Každopádně je u manduky takové hluché období, kdy je novorozenecká vložka už malá a manduka bez ní velká.

Dobré je, že se manduka dá zkusit a případně vrátit nebo půjčit na vyzkoušení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
16.5.16 21:03

@agnesha jj, to je. U obou to tak bylo. Dalo se nosit tak do 7-8 týdne a pak až od 4 měsíce. Ale to jsem většinou mimčo měla v kočárku. Kdyby to nešlo, pořídila bych šátek.
Kupovala jsem ji právě když jsem si ji půjčila na týden, starší měl necelých 5 měsíců. Tak jsem si ji pak koupila a nosila od té doby. Mladšího chvíli jako miminko, a potom od toho 4-5 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí