Manduca, nebo krosna?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
agy
15466
10.3.14 19:22

@Mamina A hlasuju pro manducu. Ulozny prostor ie fajn, ale ono po. hodine s ditetem na hrbu, budes rada, ze batoh s jidlem, plenama atd.nese nekdo jiny, natoz puldeni tura ;) Njlepsi je ale satek :D Dost ted frci Kibi, je ergonomické a rostouci, takze sedi dobre i miminum i vetsim detem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
10.3.14 19:30

Určitě Manducu, je to mnohem pohodlnější, můžeš nosit i na břiše. Krosna je velká, má těžiště daleko od těla a dá se do ní dát až velké dítě. A nevíš, kdy ti bude dítě sedět, můj syn seděl třeba až v roce…

Nejdřív budeš nosit na břiše, takže batoh dáš na záda. Až budeš nosit na zádech, tak můžeš nosit nějaké zavazadlo přes rameno nebo velikou ledvinku.

A Manduca není na chvíli, vydrží cca do 18m (záleží na velikosti dítěte, pokud je mrňavé, tak i dýl). Zkus se třeba podívat i na nosítko KiBi, to je nastavitelné a vydrží až do konce nošení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
10.3.14 19:43

Díky díky.. no problém je, že musím počítát s tím, že si všechno ponesu sama. Ale jak to tak čtu, tak všechny doporučujete tu manducu, takže asi budu muset promyslet, kam dat věci…
Takže mate zkušenosti, že s manducou můžu třeba na půldenní, celodenní tůru. Vydrží to záda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
10.3.14 19:48

A může mi nekdo jeste poradit, jaký je rozdíl mezi tou manducou a a tím kibi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68971
10.3.14 19:49

Manduca sama o sobe ma asi pul kila, je stavena tak, aby zada co nejmene zatizila - polstrovane ramenni popruhy, hrudni pas na sponu, siroky bederni pas. Takze pak je hlavni otazkou vaha tveho ditete - to moje ma ve 2 letech 12 kilo, ale jina to maji v roce a pozdeji vyrazne vice. Takze je to spis otazka pro tebe - vydrzi tva zada celodenni zatez 10-12 kilo?
A pak je tu jeste dalsi otazka - vydrzi to dite? Dite neni batoh, takze nektera se nosi rada a ani o nich nevis a nektera zacnou po dvaceti minutach vyvadet a vyzaduji volnost, prostor, mimino se rozplacnout na deku, batole se rozebehnout po louce. Mam pocit, ze cim starsi dite, tim kratsi vylety podnikame :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68971
10.3.14 19:52

Manduca je nemecky vyrobek, Kibi je ceske, oboje jsou ergonomicka nositka respektujici zasady zdraveho noseni. Kibi je ale rostouci, takze si ho muzes nastavovat podle aktualni velikosti ditete. Manduca je jednovelikostni (samozrejme si muzes upravit delky popruhu, pritahnout nebo povolit pasky…), takze male deti jsou v ni vic ztracene a velkym z ni vic lezou nohy, ale da se to. Manduca ma novorozeneckou vlozku, takze umoznuje noseni uz od maleho miminka, Kibi je, jesteli ted nekecam, od nejakych 4-5 mesicu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
10.3.14 19:54

@ugluk Děkuji. Já bych zátěž vydržela, jsem zvyklá, ale jak říkáš, asi možná větší problém co dítko… Spíš me zajímalo, jestli je to v rámci možností pohodlné na záda i na delší trasu, než treba jen do mesta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
10.3.14 20:03

@Mamina A Nosím malou v krosně, má rok a k tomu 12 kg. Takže se to hodně pronese. Dlouho jí neunesu a přítel taky ne. Takže na žádné extra velké výlety to není. Minulý týden na Sněžce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
10.3.14 20:03

Ahoj holky, kdyz uz je tu diskuze o manduce, pripojim se s dotazem…mam doma knizku od Keidronove a tam se nedoporucuje nosit dite ve vertikalni poloze az dokud samo nesedi (kvuli tlaku hlavy na pater). Jak je to teda s nosenim v manduce? Vzdyt tam je ta hlavicka taky vertikalne. Nebo to je na to nejak uzpusobeno? Ja bych si ji chtela taky poridit ale tohle mi neni porad jasny. Diky za odpoved!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68971
10.3.14 20:04

@Mamina A takhle - puldenni vylet jsem s ni dala. Ale byla to co chvili prestavka na kojeni, prestavka na prebaleni, jednou to bylo korunovane i tim, ze jsem po dlouhe dobe pouzila papirovou plenu, ona protekla a mela jsem komplet pocurana zada i kalhoty :lol: Fakt taky je, ze my jsme na ni s chlapem dva, tak jsme se stridali. Ale jestli mas trening, tak kouka-li se na to clovek pouze jako na zatez samotnou, tak ano, da se to. Mozna lip nez s krosnou, protoze krosna sama o sobe je tezsi. Ale zas pak v ni ma dite vic prostoru, ale jak uz tu mnohokrat zaznelo - miminko do ni nedas.

Muzes zkusit koupit manducu treba z druhe ruky a kdyz ti nebude vyhovovat, prodas s minimalni ztratou, tam se ty ceny drzi stabilne a prodavaji se slusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
10.3.14 20:05

@Mamina A za mě Bondolino (v profilovce) :palec: pohodlnější a variabilnější nosítko neznám! Odchodili jsme v něm Beskydy :-) http://www.nosenideti.cz/…i/Bondolino/

• Citovat
  • Upravit
68971
10.3.14 20:06

@TerezaB Kiedronova ma v te knizce obycejnou klokanku, kde chudak mimino visi za rozkrok, plnou vahou na pater a hlavicka se mu nahore bimba. Manduca umoznuje ergonomicke noseni, takze dite v ni nesedi, ma roztazene nozky, kolinka vys nez zadecek, kulata zada a hlavicku zezadu oprenou o zadovou cast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
10.3.14 20:08

@TerezaB o nošení ve vertikální poloze více zde :-)

• Citovat
  • Upravit
73
10.3.14 20:10

@ugluk Diky za odpoved. Ja mam od ni tu druhou knizku a tam klokanka neni, akorat tam na x strankach upozornuje na to vertikalni noseni. Takze jsem nevedela jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
10.3.14 20:16

@Luisiana paradni foto, tak nejak si to predstavuju :D..
@ugluk tak to je dobrý.. takže jsi pak „přebalovala“ i sebe jo :D..
@Lizzi jejda další? Tak já uz jsem z toho jelen.. jaký je v tomto rozdíl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí