Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Já mám Kibi, dceři jsou 2 roky a ještě nosím, super, to nosítko s ní rostlo, různě se upravuje podle velikosti děcka.
Když byla mimi, tak do cca 6 měsíců se psem ven vyletět jsem používala šátek, ale je dost nepraktický, navíc se tam malé moc nelíbilo, tak to bylo jen na skok a domů. S nosítkem si nošení oblíbila ![]()
Mě vaky nevyhovovaly vůbec. Bála jsem se, že mi prcek vypadne
(i když vím, že je to blbost).
Každopádně doporučuji nosítko. Koukej na ERGONOMICKÁ nosítka a nemůžeš udělat chybu. Manduca, Ergo, Beco, Kibi, Patapum, Liliputi…
Já jsem měla Patapum (odnosila v něm dítě i kamarádka a obě jsme si ho nemohly vynachválit. Navíc je jedno z levnějších).
@Ladie píše:
Mě vaky nevyhovovaly vůbec. Bála jsem se, že mi prcek vypadne(i když vím, že je to blbost).
Každopádně doporučuji nosítko. Koukej na ERGONOMICKÁ nosítka a nemůžeš udělat chybu. Manduca, Ergo, Beco, Kibi, Patapum, Liliputi…Já jsem měla Patapum (odnosila v něm dítě i kamarádka a obě jsme si ho nemohly vynachválit. Navíc je jedno z levnějších).
bohužel není, opravdu může vypadnout, je lepší často ten vak jistit.
@suik a já to asi tušila
Prostě s vakem na sobě jsem stejně neměla volné ruce, protože minimálně jednou jsem prcka vždycky jistila. Takže nosítko to jistilo ![]()
A z vaku prý bolí záda. Já doporučuji Manducu nebo mrkni na caboo (je to jako šátek, ale už předvázaný a dá se snadněji utahovat, ale je to tak max. Do roka. Manduca vydrží déle.
Tady je to caboo http://www.mamaja.cz/…aboo-nositko
V Manduce jsem nosila ještě 2.5 letého staršího sourozence s váhou cca 18 kg, (velikostně odpovídá některým 4 letým). Nesl se dobře, záda celkem v pohodě, ale bylo to tak na cestu do obchodu a zpátky, na dlouhé procházky už moc ne. Ale brali jsme Manducu i na výlet a dli tam staršího, jak byl unavený a ještě se tam i vyspal.
@alviola tak náš malý mel 3 roky v prosinci (ma okolo 15kg), ale do Manducy si vleze rad ještě teď. ![]()
Všem moc děkuji za příspěvky a stále promyslim ![]()
DVOJKOCAREK určité nechci, je to pro me ve městě hrozné nepraktická vec, do výtahu bych se nevzlezla sotva tam dam golfac a syn už je zas celkem velikej abych ho porizovala..když je menší vekovy rozdil děti tak ano ale pro nás už nepraktické.
Stream: A DOST! Koukala jsem na tento díl a některé věci pěkne vysvětleny ale výsledek testu si člověk musí zaplatit.. Nehledě na to ze si radši vyslechnou váš názor a zkušenosti ![]()
Jsem pravé na vážkach s tím Babyvak jak pisete: potřebuji dvě ruce volné jednu na syna a druhou na psa proto chci něco co miminko opravdu udrzi bez podpírani, což vak asi není ale nositko se musí pořídit pro novorozence s vložkou ze?
Příspěvek upraven 21.03.14 v 20:48
Jinak v plánu nosit syna mám tak max do roku a potom zřídka. První syn už hezky chodí ted ve 2 letech, hlavně na motorce vydrzi jet dlouhou trasu, takze za rok už se vozit v kocarku nebude a prenechame kočár druhému prckovi ![]()
@weerunka tak vak jsem nosila aniž bych roce potřebovala, ale pro jistotu jsem miminko, obzvlášť ze začátku radši rukou jistila a ke všemu máš Haipu přes jedno rameno, takže je pohyblivost jaksi omezená. Třeba manduca se uvádí, že je od 3 kg a novorozenecká vložka tam je. Mám i Kibi, tak můžu srovnávat, Manduca mi přijde pro menší děti lepší. Půjč si na vyzkoušení (od kamarádky, v některých obchodech..) a uvidíš.
@mischelinka Už jsem koukala na tu Manducu ze je tam ta vložka takže uvazuju o ni od začátku..
Bouzel nemám žádnou kamarádku která dítě nosí - všechny maji kočárky takže budu muset někam zajet.
@weerunka odkud jsi? Já z Olomouce, klidně bych půjčila. Pokud dál, tak bych sem zkusila dát žádost, jestli některá maminka na den nepůjčí, třeba za nějaké naturálie
Anebo já třeba než koupila jsem si nosidlo na víkend (za poplatek) půjčila v jednom obchodě v Ol. (Slůně - mají obchod i ve Zlíně). Půjčovné nebylo drahé a když jsi pak u nich koupila, tak odečetli z ceny. Zkus kouknout v místě svého bydliště, jestli nějaký obchod, kde je prodávají nepůjčuje. Jsou to drahé nákupy, tak věřím, že budou ochotni. V tom našem obchodě ti i pomohli to na prodejně uvázat (měli tam panenku), ochytat si, vyzkoušet, třeba by ti to tak stačilo
@weerunka ano, tam manduca ji má zabudovanou. Co si tak vzpomínám, tak já už pak nosila syna v manduce cca od měsíce a půl bez vložky. S ní mi to fakt nešlo.
ten kočárek jsem zminovala proto, že sama mám takový vekový rozdíl, bydlím ve meste, ve velkém měste a byla bych bez nej naprosto studena, nosila jsem malo. Tam nejde jen o to vozeni, ale i o to, ze jsou situace, kdy je treba mit starsiho bezpecne prikurtovaneho, pac kolikrat neposlechne…ale jestli on bude aspon v golfkach a miminko v nositku, tak se to da. Jen jsem davala vlastni zkusenost…s tak pidi vytahem toho moc nenadelas.
@suik JoJo chápu, stím ze potřebujes dítě mít na chvíli pripoutane aby neutikalo, to me pravé řeší kočárek+ nositko.. Nemáme kočárek po synovi jakoby tu korbicku co se oddelava ale kombinaci vše v jednom
takže múzu vozit miminko a az starší syn bude chtít do kočárku, nasadim nositko dam do něj miminko a staršího supnu do kočáru
golfac máme taky ale tam miminko do roku vůbec.
@mischelinka jsem z Brna takže tady se určité nějaký obchod najde kde múzu vyzkoušet, kouknu na net
Děkuji za ochotu
@weerunka to nejak nechapu…na male mimi prece musis - resp. mela by sji mit vloznou tasku. Tu das kam? tam jsem měla třeba i nas dvojkocar. Funguje i jako jednokočar - sportkak, ale kdyz byl syn fakt malinkej, tak na té ložné ploše jen tak teda být nemohl.
dokud je mimi fakt maly, tak snad zadnej kocar se neda jen tak lehce v terenu prestavet, aby vyhovovalo oboum