Jak vybrat nositko/vak?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
114
21.3.14 14:42

Já mám Kibi, dceři jsou 2 roky a ještě nosím, super, to nosítko s ní rostlo, různě se upravuje podle velikosti děcka.
Když byla mimi, tak do cca 6 měsíců se psem ven vyletět jsem používala šátek, ale je dost nepraktický, navíc se tam malé moc nelíbilo, tak to bylo jen na skok a domů. S nosítkem si nošení oblíbila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682
21.3.14 14:47

Mě vaky nevyhovovaly vůbec. Bála jsem se, že mi prcek vypadne :) (i když vím, že je to blbost).

Každopádně doporučuji nosítko. Koukej na ERGONOMICKÁ nosítka a nemůžeš udělat chybu. Manduca, Ergo, Beco, Kibi, Patapum, Liliputi…

Já jsem měla Patapum (odnosila v něm dítě i kamarádka a obě jsme si ho nemohly vynachválit. Navíc je jedno z levnějších).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
21.3.14 15:04
@Ladie píše:
Mě vaky nevyhovovaly vůbec. Bála jsem se, že mi prcek vypadne :) (i když vím, že je to blbost).
Každopádně doporučuji nosítko. Koukej na ERGONOMICKÁ nosítka a nemůžeš udělat chybu. Manduca, Ergo, Beco, Kibi, Patapum, Liliputi…Já jsem měla Patapum (odnosila v něm dítě i kamarádka a obě jsme si ho nemohly vynachválit. Navíc je jedno z levnějších).

bohužel není, opravdu může vypadnout, je lepší často ten vak jistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682
21.3.14 15:09

@suik a já to asi tušila :D Prostě s vakem na sobě jsem stejně neměla volné ruce, protože minimálně jednou jsem prcka vždycky jistila. Takže nosítko to jistilo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
21.3.14 15:35

A z vaku prý bolí záda. Já doporučuji Manducu nebo mrkni na caboo (je to jako šátek, ale už předvázaný a dá se snadněji utahovat, ale je to tak max. Do roka. Manduca vydrží déle.

Tady je to caboo http://www.mamaja.cz/…aboo-nositko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
21.3.14 15:43

V Manduce jsem nosila ještě 2.5 letého staršího sourozence s váhou cca 18 kg, (velikostně odpovídá některým 4 letým). Nesl se dobře, záda celkem v pohodě, ale bylo to tak na cestu do obchodu a zpátky, na dlouhé procházky už moc ne. Ale brali jsme Manducu i na výlet a dli tam staršího, jak byl unavený a ještě se tam i vyspal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
21.3.14 15:52

@alviola tak náš malý mel 3 roky v prosinci (ma okolo 15kg), ale do Manducy si vleze rad ještě teď. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
21.3.14 20:44

Všem moc děkuji za příspěvky a stále promyslim :)

DVOJKOCAREK určité nechci, je to pro me ve městě hrozné nepraktická vec, do výtahu bych se nevzlezla sotva tam dam golfac a syn už je zas celkem velikej abych ho porizovala..když je menší vekovy rozdil děti tak ano ale pro nás už nepraktické.

Stream: A DOST! Koukala jsem na tento díl a některé věci pěkne vysvětleny ale výsledek testu si člověk musí zaplatit.. Nehledě na to ze si radši vyslechnou váš názor a zkušenosti :)

Jsem pravé na vážkach s tím Babyvak jak pisete: potřebuji dvě ruce volné jednu na syna a druhou na psa proto chci něco co miminko opravdu udrzi bez podpírani, což vak asi není ale nositko se musí pořídit pro novorozence s vložkou ze?

Příspěvek upraven 21.03.14 v 20:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
21.3.14 20:47

Jinak v plánu nosit syna mám tak max do roku a potom zřídka. První syn už hezky chodí ted ve 2 letech, hlavně na motorce vydrzi jet dlouhou trasu, takze za rok už se vozit v kocarku nebude a prenechame kočár druhému prckovi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
21.3.14 21:10

@weerunka tak vak jsem nosila aniž bych roce potřebovala, ale pro jistotu jsem miminko, obzvlášť ze začátku radši rukou jistila a ke všemu máš Haipu přes jedno rameno, takže je pohyblivost jaksi omezená. Třeba manduca se uvádí, že je od 3 kg a novorozenecká vložka tam je. Mám i Kibi, tak můžu srovnávat, Manduca mi přijde pro menší děti lepší. Půjč si na vyzkoušení (od kamarádky, v některých obchodech..) a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
22.3.14 09:09

@mischelinka Už jsem koukala na tu Manducu ze je tam ta vložka takže uvazuju o ni od začátku..
Bouzel nemám žádnou kamarádku která dítě nosí - všechny maji kočárky takže budu muset někam zajet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
22.3.14 09:13

@weerunka odkud jsi? Já z Olomouce, klidně bych půjčila. Pokud dál, tak bych sem zkusila dát žádost, jestli některá maminka na den nepůjčí, třeba za nějaké naturálie ;) Anebo já třeba než koupila jsem si nosidlo na víkend (za poplatek) půjčila v jednom obchodě v Ol. (Slůně - mají obchod i ve Zlíně). Půjčovné nebylo drahé a když jsi pak u nich koupila, tak odečetli z ceny. Zkus kouknout v místě svého bydliště, jestli nějaký obchod, kde je prodávají nepůjčuje. Jsou to drahé nákupy, tak věřím, že budou ochotni. V tom našem obchodě ti i pomohli to na prodejně uvázat (měli tam panenku), ochytat si, vyzkoušet, třeba by ti to tak stačilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
22.3.14 20:35

@weerunka ano, tam manduca ji má zabudovanou. Co si tak vzpomínám, tak já už pak nosila syna v manduce cca od měsíce a půl bez vložky. S ní mi to fakt nešlo.

ten kočárek jsem zminovala proto, že sama mám takový vekový rozdíl, bydlím ve meste, ve velkém měste a byla bych bez nej naprosto studena, nosila jsem malo. Tam nejde jen o to vozeni, ale i o to, ze jsou situace, kdy je treba mit starsiho bezpecne prikurtovaneho, pac kolikrat neposlechne…ale jestli on bude aspon v golfkach a miminko v nositku, tak se to da. Jen jsem davala vlastni zkusenost…s tak pidi vytahem toho moc nenadelas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
23.3.14 12:26

@suik JoJo chápu, stím ze potřebujes dítě mít na chvíli pripoutane aby neutikalo, to me pravé řeší kočárek+ nositko.. Nemáme kočárek po synovi jakoby tu korbicku co se oddelava ale kombinaci vše v jednom :) takže múzu vozit miminko a az starší syn bude chtít do kočárku, nasadim nositko dam do něj miminko a staršího supnu do kočáru :) golfac máme taky ale tam miminko do roku vůbec.
@mischelinka jsem z Brna takže tady se určité nějaký obchod najde kde múzu vyzkoušet, kouknu na net :) Děkuji za ochotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
23.3.14 19:40

@weerunka to nejak nechapu…na male mimi prece musis - resp. mela by sji mit vloznou tasku. Tu das kam? tam jsem měla třeba i nas dvojkocar. Funguje i jako jednokočar - sportkak, ale kdyz byl syn fakt malinkej, tak na té ložné ploše jen tak teda být nemohl.

dokud je mimi fakt maly, tak snad zadnej kocar se neda jen tak lehce v terenu prestavet, aby vyhovovalo oboum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí