Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Zdravím - pátrám po informacích a zaujala mě tato reportáž: odkaz
Pomalu přemýšlím nad nosítky - jaké je zrovna to nej. A celkem by mi zajímalo, jak to vidíte Vy. Vím, že je hodně oblíbená manduca, ale dá se někde dohledat, jak dopadly v D-testu ostatní nosítka? Nejsem předplatitelem, tudíž na jejich stránkách se to nedozvím. Kde se dá toto dohledat? Poměrně nepříjemně mi překvapilo, že ta dražší nosítka měla jen dostatečné hodnocení ![]()
Nedohledáš, spíš ti někdo dá údaje, já je mám, jestli tě něco zajímá, ptej se. Manduca vyhrála, ale jen 75%, nekvalitní držení hlavy, tedy pro děti starší, co bezpečně drží hlavičku…
@martina.se pokud nejsi předplatitel, dá se pomocí SMS zaplatit jeden konkrétní test
@martina.se nejlíp bylo hodnocené Beco - protože vyhovovalo i pro novorozence podporou hlavičky - to bylo podle testu nejslabší článek nosítek obecně. Jinak myslím na předních místech byla právě manduca a pak ještě jedno nosítko, ale tedka si to nevybavuju
přístup na dtest mám doma, takže se tedka podívat nemůžu
2. byl BabyBjorn One, 3. Cybex 2.Go, 4. ErgoBaby Original, 5. Beco Gemini ( už jen uspokojivě )
Hodnocení
Manduca New Style dobře (73 %)
BabyBjörn One dobře (69 %)
Cybex 2.GO dobře (67 %)
ErgoBaby Original dobře (64 %)
Beco Gemini dobře ( 61%)
![]()
@Barunka88 právě to mi zaujalo - myslela jsem, že manduca je hodně dobrá, ale ta ochrana pro ty nejmenší to není dobrý. Je možné tedy aspoň vypsat nějaké pořadí, ať vím, dle čeho se orientovat? Celkem mi zaujalo chicco go, ale právě neutším, jestli se tam objevilo, jak si vedlo
(vím, že je psané až od 2 m
) a na dobu mezi zvažuju nějaký vak - šátku se bojim, to neuvážu
![]()
Muzu ti to nechat zitra naskenovat a poslat mailem, pokud budes chtit. Ale az zitra, doma nemame sken.
@acimedaca Beco má sice výbornou oporu hlavičky, aale zase plno jiných mínus, velké ovory na nožičky, hůře zapínatelné přezky, popruhy mají v dosahu dítěte části, v nichž mohou uvíznout dětské prsty
@martina.se Chicco Go uspokojivě jen 53%
mínusy: špatně provedená opěrka hlavy, méně vhodná pro malé kojence; horší pozice zad a kyčlí, špatná pozice dolních končetin nejmenších dětí; náročnější nošení, nemá bederní pás; lze nosit pouze vpředu; poměrně malá
@martina.se Test jsem videla u kamaradky v tistenem dTestu. Trosku me zamrzelo, ze tam vubec neni nositko, ktere mame doma a pletli tam klokanky a ergonositka. My vybirali nositko tak, ze jsme jeli s prckem (3 tydny) do kramu v Ostrave, vyzkouseli si nositko s 6 kilovou panenkou a pak s nasim malym. Hlavne vysledek v testu je zavadejici, nam treba manduca vubec nesedla a prave pro ni jsme puvodne jeli ![]()
Ta opěrka je problém skoro všech, za mě nejlepší Manduca od těch 3-4 měsíců, nebo Cybex Go
@Barunka88 píše:
@martina.se Chicco Go uspokojivě jen 53%
mínusy: špatně provedená opěrka hlavy, méně vhodná pro malé kojence; horší pozice zad a kyčlí, špatná pozice dolních končetin nejmenších dětí; náročnější nošení, nemá bederní pás; lze nosit pouze vpředu; poměrně malá
díky ![]()
@michee jaké jste nakonec zvolili?
Mame baby bjorn one a je super, nejvetsi vyhodu vydim v tom, ze si na sebe hodim postroj, a nepada mi z ramen, a pak mam obe ruce volne na prcka jak pri nandavani tak pri vyndavani. Je přijemné pevne, povolovaci pasy by mohli byt delší nejsme žádní vyzáblí prckové ![]()
@michee je jasné, že musíš odzkoušet…už i proto, aby se tam prckovi líbilo. Podle mě je Manduca opravdu nejlepší co se týče ergonomie.