Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Malá miminka bych nosila spíš v šátku. malou jsem tak nosila asi od 4 neděl zhruba do půl roka, kdy krásně seděla v manduce. šátku bych se nebála.
ale pokud preferuješ ergonomické nosítko (klokanky fakt ne, prosím), tak je nejlepší zajet někam do krámu a vyzkoušet jak ti které bude sedět.
Ty brďo, zajímavý… ale nosit 2leté dítě, tak skončím v nemocnici se zády…
@martina.se ja se prave bala, ze pevny satek se bude blbe upravovat, tak jsem napred koupila elasticky. A prave ze to bylo uplne naopak. Jak bylo mimino uplne male, tak to slo. Jak mělo tak mesic a něco,pohroma.Furt se mlela, kazdy uvaz se mi rozpadl a ještě meto rezalo do zad. Pak jsem vyzkoušela pevny satek a parada. Drzel, dobre se vazal, byl pohodlny.
@Krkael to pravda říkají všichni, ale já měla rovnou pevný a bez problémů ![]()
@Krkael Já si teda koupila pevný, ale použitý, ať je trochu „ochozený“. Chviklu to trvalo, ale malá tam seděla perfektně a vázalo se mi to taky odbře. Elastický jsem právě na doporučení tady nekupovala.
@avm3 píše:
Ty brďo, zajímavý… ale nosit 2leté dítě, tak skončím v nemocnici se zády…
no to já taky - toho mého obra jsem v tom věku už ani neunesla
uvidíme - doufám v pitižvíka
a jde mi hlavně o první cca rok ![]()
@Krkael píše:
@Folinka Jenže pro „nováčka“ je elastik prostě vhodnější.
no to se traduje a asi jak pro koho.
Ahoj, kdybych neměla problémy se zády a chtěla přenášet novoška, tak jdu taky do šátku. Prosím, hlavně ne takové hrůzy jako Chicco go
já ho znám, my ho kupovali v půl roce malé, když pořád řvala, já myslela že s ním doma aspoň něco udělám. Jak asi tušíte zcela se to minulo účinkem. V té době mi přišlo šikovné, že ji můžu nosit koukat čelem ven, no ALE…
A ten šátek - jak dlouhý?
a co materiál? je to fuk či co jak?
@martina.se Já nosila šestineděli, protože jsem prostě musela a jak jsem pak byla ráda, že putovala do kočárku.
@martina.se @avm3 staršího jsem nosila pohodlně do 18m (pak jsem nemohla, byla jsem těhotná)vepředu. Měl nějakých 12kg. Mladší má 2roky 13,5kg a nosím ho, ale spíš na zádech už. Na kratší vzdálenost to není problém (třeba na poštu, tam se skočárem blbě dostává a jentak bych ho honila po poště)
Podle mých zkušeností na úplné miminko elastický šátek a manduca/jiné ergo nosítko podle postavy (mi třeba ergo brutálně nesedlo, a tehdy byla jen manduca a ergo
tak od 4-6měsíců, podle velikosti dítěte. manduca má novorozeneckou vložku a upřímně, použila jsem jí jednou. dítě se divně hroutilo a to bylo 3měsíční..
těch nosítek sjou mraky, líbí se mi cybex my.go, manducu mám ráda. bondolino mi třeba ne, nelíbí se mi suchý zip na bederním pásu a ty popruhy, to už radši zavážu šátek.. ![]()
zavázat šátek zvládneš, neboj. já tedy nenosila v kolíbce ani jednoho, ten řev by asi nevydržely ani okna, natož já, nosila jsem v kříži s kapsou (vnitřní i vnější), nešikovná jsem byla slušně, ale naučila jsem se to. vázala jsem jen doma zpočátku.. s elastikem je jednodušší uvázat pevně, než s pevným..
@avm3 píše:
@martina.se Já nosila šestineděli, protože jsem prostě musela a jak jsem pak byla ráda, že putovala do kočárku.
@andelka83 Já mám asi špatný záda, protože i když teď malou občas poponesu jen po baráku, když je protivná a ospalá, tak mi ta půlhodinka stačí…