D-test klokanky - má někdo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11439
11.3.14 10:16

K testu - nechápu, že klokanka BabyBjörn má druhé místo, když má klokanský rozkrok a možnost nosit obličejem dopředu 8o

K diskuzi - mám elastický šátek a ergobaby, ten šátek mi prostě nešel inteligentně navázat, povedlo se mi to asi jen dvakrát :roll: Kolíbky vůbec, to dítě chrčelo a bylo vykroucené, vertikál lepší, ale hlavu měla otlačenou o moji hrudní kost a měla jsem pocit, že se jí blbě dýchá a že má příliš rovná záda. Ve třech měsících dorostla do nosítka a díkybohu za to, tam mi přijde i spokojenější (nedávám to až tak za vinu šátku, jako spíš mé neschopnosti a to jsem se fakt hodně snažila)…

Příspěvek upraven 11.03.14 v 10:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
11.3.14 10:16

Ahojda, za me manduca, nosila jsem v ni od 5 tydnu, a opora hlavicky mi prisla uplne v pohode - prcka das do novorozenecke vlozky a rozepnes to prodlouzeni (manduca se da bud zapnout nebo rozepnout podle velikosti prcka) a pak je tam mini mimino vcetne cele hlavicky ;) a to dcera mela 2,5 kila, fakt prcek a va manduce spokojenost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
11.3.14 10:28

Tak zrovna tenhle test bych nebrala moc v potaz :nevim:, nemuzou srovnavat ergonomicka nositka a klokanky.

já nevim, ale mě prijde ze u malých dětí ta manduca drzí hlavicku dostatecne, skoro jim nekouka :nevim:

me se ted hodne libi ceske nositko kibi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
11.3.14 10:55

@j.a.n.i1 Mě to právě leze dolů i po zapnutí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
11.3.14 10:57
@suik píše:
Tak zrovna tenhle test bych nebrala moc v potaz :nevim:, nemuzou srovnavat ergonomicka nositka a klokanky.

já nevim, ale mě prijde ze u malých dětí ta manduca drzí hlavicku dostatecne, skoro jim nekouka :nevim:

me se ted hodne libi ceske nositko kibi

To je pravda, rozepne se zip a je vyšší. Ale malé lítala trošku ze strany na stranu… šátek ji drží líp. Já zase nesouhlasím s tím, že ten boční úvaz je nejlepší. Co vím, tak většina váže na vertikál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
11.3.14 11:01
@martina.se píše:
Každopádně díky za zkušenosti.. až se budu nudit, tak fičim do obchodu a půjdu zkoušet klokanky atd.. :think:

Klokanky ne, ergonomická nosítka a pokud možno někde, kde tomu rozumí. Budeš-li v normálním obchodě chtít klokanku, pravděpodobně dostaeš něco, v čem ti bude dítě viset za kyčle čelem do světa. To prosím NE.

Jinak ten test mi taky nepřipadá moc směrodatný. Ve videu sice vyjmenovali zásady správného nošení (zadeček níž než kolínka, kulatá záda, vždy čelem k nosiči), ale pak se na předních místech v testu objeví nosítka, která ty zásadu nesplňují. Taky by mě zajímalo, jak vybírají konkrétní testovaé značky a proč jsem ještě v žádné testu nosítek neviděla už i tady zmiňované Kibi.

Zakladatelko:
Nosících alternativ existuje víc než jenom moderní ergonosítko/klokanka a šátek. Tak trochu mezi tím je mei-tai (vázací nosítko bez výztuže) a pak se ještě vyrábí jakoby „předšité“ šátky, které se nemusí vázat, ale dotaují se přes kroužky. Pro novorozence mají některá nosítka novorozenecké vložky, které je podrží ve správné poloze.
Jestli se v tom vůbec neorientuješ, doporučuju projít si web Nosenideti.cz, najdeš tam srovnání nosítek, rady jak vybírat a co by mělo nosítko splňovat a jak v něm má být dítě usazené. Pár nosítek si taky určitě vyzkoušej, třeba vychvalovaná Manduca zdaleka nesedne každému.
Taky je potřeba si určit, jaká kritéria jsou pro tebe krom ergonomie nejdůležitější - jestli chceš pevný bederák a vyztužené popruhy nebo spíš něco lehčího, jestli potřebuješ, aby sis později dokázala dítě sama nandat i na záda, jak moc skladné musí nosítko být…

Jinak já na začátku nosila v Close Baby Carrier (Caboo) - kdyžtak si vygoogli. To je právě, jak jsem psala výše, vpodstatě elestický šátek, sešitý do kříže, který se po stranách dotahuje přes dvojité kroužky. Neumožňuje sice tolik různých úvazů jako šátek, ale stejně jako on se přizpůsobí a přitom to není potřeba složitě vázat. Novorozeně v něm jde nosit v horizontálním klubíčku. Později, když mi už malá připadala do toho moc těžká a nosila se mi špatně, jsme pořídili ergonosítko Kibi. To má výhodu, že je fakt hodně rostoucí, vydrží nám asi dlouho. Manduca mi třeba vůbec nesedla, tlačila mě a padala z ramen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
11.3.14 11:26

Jiank vsechno je o praxi, navazat kriz s kapsou uvnitr je fakt za chvilku, jasne na zacatku jsem vazala deset minut… pak jsem normalne vazala venku, za dve tri minuty to byly navazane.. ale vsechno je to praxi.. ted kdyz jsem zkousela vazat na zada, jsem pochopila, ze to nic nebylo.. ale clovek se boji.. ale neni duvod..

Jo a vubec bych nezacinala elastikem… proste bych koupila mekci pevny satek..

• Citovat
  • Upravit
549
11.3.14 11:40

@chaarleene taky jse měla elastický šátek a nebyl problém, ale je fakt, že kolíbka se našemu mimi taky těžce nelíbila, navíc díky refluxu nebyla technicky ani možná, takže já od asi 2 týdnů vázala na vertikálu, ono se to smí, ale musí se dát fakt bacha, aby byl úvaz správně, nakonec i v kolíbce se dá dítě napolohovat blbě, jen to zatěžuje jiné části než na vertikálu
ale od šátku jsem brzy upustila, protože malý byl hodně živý a když byl vzhůru hodně se mi mrskal a šátek byl věčně na převázání, takže jsem asi v 5m (už nevím přesně) pořídila nosítko, věk na to měl i když ne váhu, ale to tolik neva
když nám nošení vyjde na spaní spí tam třeba i dvě hoďky, poukd ho někdo šikovně v tramvaji nevzbudí větou typu „jéé, on tam asi spinká, že?“ :zed:
jo teď je mu 11měsíců jen tak pro info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
11.3.14 12:04

@Anielka Přesně tak, to vázání je o cviku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
11.3.14 12:07

@hrnoulek Víš co, mě se zdá, že je to takový český omyl, že vázání do vertikálu dětem nějak škodí… Každý je potrefený Kniedroňovou a tím, že dítě se nemá nosit na stojačku, dokud si samo nesedne - to ano. Ale v šátku na vertikál má mít dítě sprváně podsazenou pánev a tak jsou záda do oblouku a k žádnému zatížení páteře nedochází…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
11.3.14 12:13
@avm3 píše:
@hrnoulek Víš co, mě se zdá, že je to takový český omyl, že vázání do vertikálu dětem nějak škodí… Každý je potrefený Kniedroňovou a tím, že dítě se nemá nosit na stojačku, dokud si samo nesedne - to ano. Ale v šátku na vertikál má mít dítě sprváně podsazenou pánev a tak jsou záda do oblouku a k žádnému zatížení páteře nedochází…

Presne tak, taky jsem nosila vertikalne od narozeni..

Kolibka ma svoje rizika, hlaven musi byt dobre navazana, coz je velmi obtizne, je blba na kycle a diteti se nemusi dobre dychat a jeste je nevhodna pri refluxu…

• Citovat
  • Upravit
549
11.3.14 12:16

@avm3 :D jo tak ony obecně reakce na nošení jsou u nás stále ještě ve škále od „jé tomu je tam krásně u maminky“ až po „no to jsou dneska matky, nevědí kam by dítě ještě šouply, počkejte až bude mít křivý záda“ nebo „no jen si počkejte, zvykne si a vás budou bolet záda až nebude chtít chodit“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
11.3.14 12:19

@hrnoulek Já právě byla strašně překvapená, když jsem chodila s malou novorozenou v šátku tady po vsi, jak se to všem líbilo a ty „babičky“ jen říkaly „škoda, že to nebylo i za nás“… nesetkala jsem s jedinou (přímou) špatnou reakcí… a to jsme na celkem malé vsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
11.3.14 12:35

@avm3 jo tak ono těch negativních reakcí bylo míň, ale mě to vždycky nějak dloubne, i když bych se na ně měla vyprdnout, jak tak čtu ve vedlejší diskusi máš tři dítka, tak to klobouk dolů, já tady lezu po zdi z jednoho ;-) i když teda je fakt nezmar :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
11.3.14 12:39

@hrnoulek Já??? Mám dvě… máme teď takové nemocné období, tak je to na nic… když jsme všichni OK, tak je to paráda a tvrdím že mateřská JE dovolená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí