Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Vybírám elastický šátek a narazila jsem na pojem sleepy wrap a Moby wrap. Myslela jsem, že jde o dvě rozdílné značky, ale narazila jsem na inzerát, kde je uveden Moby sleepy wrap? Vyrábí Moby sleepy wrap, nebo je výrobce rozdílný a pokud ano, máte někdo zkušenost se sleepy wrap, co se týče kvality? Dá se přirovnat k Moby nebo spíše k Liliputi? Budu ráda za každý postřeh či zkušenost ![]()
Pokud mohu poradit běžte do kvalitního pevného šátku, elastik máte na chvíli, při větší váze mimča se vám bude prověšovat a zařezávat, nošení pak moc příjemný nebude.
@anda.04 Děkuji za radu, ale potřebuji ho jen právě na pár měsíců a hlavně na doma-termín mám v srpnu a za zimu ven šátkovat nehodlám. Jen do začátku na pomoc doma a k synovi, vázat neumím vůbec a dopředu máme od známých navíc dané ergonomické nosítko, takže mi jde fakt jen o začátek a taky mám samozřejmě strach, jako většina, co se chystá šátkovat poprvé, že mi to nepůjde a s pevným šátkem, že ho tam pořádně neupevním, nebo naopak moc apod. Navíc je pro nás hlavně důležitá i cena
, takže bych potřebovala pořídit z druhé ruky tak do 500,–, což je u pevných šátků pasé. Ale pořád bych chtěla, když už, tak ověřenou a kvalitní značku, což Moby prý patří k těm pevnějších elastikům a docela jsem všude četla klady - samozřejmě pevný je pevný… ![]()
Moby a Sleepy wrap jsou jiné značky. Já zkoušela Sleepy wrap, ale už je to dávno, uf, skoro 6 roků, no a tehdy to byl elastik z těch nejpružnějších, stejně jako je hodně pružný i ten Liliputi. Moby je v celé té škále pružnosti zas na opačné straně. Ale vážně nevím, jestli to tak s ním je i teď, jestli třeba neupravovali materiál, od té doby jsem ho v ruce neměla.
@VeruskaK díky, to jsem potřebovala vědět, protože o Sleepy warp jsem zatím nic nenašla. Co jsem pochytila, tak by Moby mělo být z elastiků právě mezi pevnějšími pořád, ze škály značek na Nošenídětí ho řadí k nejpevnějším elastikům a když už elastik, ráda bych právě pevnější. Zmátl mě jen ten inzerát, kde bylo uvedeno Moby sleepy wrap
, tak jsem nad tím přemýšlela, abych nekoupila něco jiného, než mám v plánu, cenově by seděl na Moby, ale za tak pružný z druhé ruky bych tolik dát nechtěla… Tak moc díky za info ![]()