Bez kočárku, pouze nosítko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35414
28.3.14 08:01

Bez kočárku, pouze nosítko?

Maminky nosičky (popřípadě tatínkové ;) ) zajímalo by mě, jestli existuje rodina, kde vůbec nemají kočárek.
Máte na dítko jen nosítko, Manducu, šátek…? :kytka:
Naše dcera je absolutně nekočárková, jen z musu vezme za vděk autosedačkou, ale v Manduce by byla klidně celý den :mrgreen:
Takzže kočár využijeme příležitostně jako kolečka pod autosedačku, když jedeme na velký nákup :roll:
Uvažuji, že se kočárku zbavíme úplně. Jen si nejsem jistá, jestli je to dlouhodobě únosné. Máte s tím zkušenost? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12067
28.3.14 08:05

@Fiducia nase dcerka byla take pouze nosici, pak jsem v 5 mesicich vyndala vlozenou tasku, dala na prvni stupinek sportak aby mala videla ven a kocarek na milost vzala. ja si to teda bez kocarku predstavit nedokazu ale urcite to jde, estli ti nevadi detatko stale tahat na sobe tak proc ne. estli vam jde dat sportak do uplneho lehu bych to jeste zkusila tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
28.3.14 08:06

Moje známá taky neměla kočárek, ale když byl malej větší, tak ho rychle kupovala, protože bylo neunosné ho pořád tahat v nosítku.. hlavně v zimě.
Neuvažovala si o tom, že by jednou v kočárku spala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
28.3.14 08:10

@Fiducia
A co až bude větší, ale nebude ještě chodit? Přece ho nebudeš furt nosit na ruce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
28.3.14 08:15

Já tak z devadesáti procent syna nosím, ale jsou situace, kdy raději kočárek vezmu. A když jde s kluky manžel nebo někdo jiný ven, automaticky bere kočár. Syn ho taky nesnášel, trochu se to zlepšilo po půl roce (ale nesměla jsem být v dosahu já), od té doby, co sám sedí, je tam už v pohodě, hodný, užívá si „vyhlídkovou jízdu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
28.3.14 08:15

@Fiducia mám dvě kamarádky, které kočárek nemají, jedna už má dvě děti. Obě šátkují/šátkovaly dokud dítě nezačalo chtít na zem, pak přešly na nosítko. Ta s jedním prckem si teď teda kočárek pořídila, kluk má rok a půl.
My kočárek máme, ale Luki je v něm nerad, všechno vození je s „muzikou“. Zrovna jak píšeš, když není zbytí, tak ještě to vajíčko, ale jinak teda ne. Takže nám stojí drahý kočár na chodbě a venčíme ho tak jednou týdne, aby úplně nevypadl ze cviku. Ráda bych, aby si pak Luki oblíbil sporťák/golfky. Já ho totiž nebudu moct nosit dlouho, mám 47kg, manžel má blbá záda, takže až bude prcek vážit třeba 15kg a my budeme chtít na pořádný pěší výlet, kočárek se bude hodit :)

edit: no i když já šla do první třídy s 16kg, tak nevím, jestli jsem neudala blbou váhu :lol: ale předpokládám, že Luki bude mít kolem 15kg tak ve třech letech a to si myslím, že pořádný pěší výlet neujde. Když to bude míň, bude to jen fajn :)

Spíš než zima (tu jsem odšátkovala a bylo to super, nosila jsem pod bundou jen tričko, hřáli jsme se s Lukim navzájem) mi bude vadit horké léto. To si myslím, že v šátku/nosítku zhebneme oba.

Příspěvek upraven 28.03.14 v 08:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
28.3.14 08:16

Nosila jsem oba kluky hodne, ale kocarek doma vzdy byl - na spani. Jeden zahradni, druhej na ven - kdyz je mimino malicke a dava si takove ty kratke spanky, tak se to v satku zvladne, ale nosit je jako starsi behem dvouhodinoveho poledniho spani se mi nechtelo - takze se po usnuti odkladali do kocarku (doma do postele). Mit dalsi dite, zase to budu kombinovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.14 08:21

Moja mensia ma 18 mesiacov a bez kocika by som to nedala. Sice chodi sama, a vela, ale cely vylet napriklad po doktoroch neda. Teraz sme sli na poradnu, k doktorke si to tapala dolu kopcom celu cestu po svojich, ale naspat tie dve zastavky MHD hore kopcom by uz nedala. Takze bud tahat 10 kilove decko na chrbte, alebo cakat na onu MHD, lenze za ruku vediem este 3,5 rocnu, a to sa v tom buse spatne usadzuje :oops:

Inak ja som vozila obe decka do roka v korbicke. A ako dobre im tam bolo. Obe vydrzali dobry mesiac robit v sportaku bordel - len preto, ze to bol sportak a obmedzenie oproti korbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
28.3.14 08:24

@majdula1 nám třeba Lukášek v kočárku nespí. Pokud zabere, tak max na 10min :nevim: na dlouhý dopolední spánek máme hacku, tam spí několik hodin. Já si k němu sednu, otevřu knížku, čtu si a jednou rukou houpám. Do 10min je tuhý a pak mám průměrně dvě a půl hodiny klid :) někdy jsou to i čtyři hoďky :) a to má hodně lehké spaní, probudí ho každý šramot. Ale tam se cítí tak nějak bezpečně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.14 08:26

A nezabudat ze je kocik neocenitelny na nakupoch. Ja na nom priviezla zo 10 kil jablk a mimino z miestnych sadov. Na ruke bu som to neutialha, a keby tam siel manzel autom tak sa to zase pekne predrazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
28.3.14 08:27

Ahoj, my jsme měli JEN šátek didymos č. 6.

Tak to bylo do 10 měsíců, když už začal být težší a už seděl, tak jsme koupili obyč. golfky a dobrý. Teď to střídám, podle toho co se kde hodí víc :-)

Ano, jde to, i když my spousta lidí tvrdila, že jsem magor, že to tak NEJDE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
28.3.14 08:28

Taky nemám „kočárkové“ děti, ale zbavovat se kočárku úplně, to si nedokážu představit :think: V záloze bych si jej určitě nechala. Starší syn byl spokojený až ve sporťáku, v hlubokém řval. Mladší je to stejné :roll: Řeším to tak, že ke kočárku beru i nosítko. A tak v 5 měsících už půjde do sporťáku, ať má větší rozhled :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.14 08:32
@AdaAda píše:
Ahoj, my jsme měli JEN šátek didymos č. 6.

Tak to bylo do 10 měsíců, když už začal být težší a už seděl, tak jsme koupili obyč. golfky a dobrý. Teď to střídám, podle toho co se kde hodí víc :-)

Ano, jde to, i když my spousta lidí tvrdila, že jsem magor, že to tak NEJDE

Mne by to neslo, pri 47 kg zivej vahy mam tu nosnost trochu obmedzenu :oops:

Plus som vzdy tahala v kociku piticko, ovocie, chrumky, plienky, prebalovaciu podlozku, obrusky, jednu nahradnu sadu oblecenia, bryndak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
28.3.14 08:36

Já jsem malou nosila hodně v Manduce, od malička pomalu do 2 let ale vůbec nemít kočár, to si neumím představit. Když je to úplně malé miminko, lehoučké, tak budiž ale když má prcek 10kg, neumím si představit ho nosit třeba celou několika hodinovou procházku. Často jsem malou měla v nosítku ale kočár jsem stejně brala s sebou, i když jsem do něj nedala malou, vždycky jsem ho využila na nákup, něco do košíku, něco korbičky a bylo vystaráno :) Takže já osobně bych to ještě nezatracovala, třeba si prcek na kočár časem zvykne a když ne, využiješ ho aspoň při menších nákupech apod. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
28.3.14 08:39

My jsme koupili sourozenecky kocar a dcera byla totalne nekocarkova. Do tri mesicu jsem nosila v manduce, pak to zacalo byt s kocarem lepsi a lepsi, ted ma 9kg a manduku uz nepouzivam, byl to cim dal vetsi napor na zada.

Pokud by ses chtela zbavit kocaru, spis bych zvazovala satek, neni pro zada tak narocny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí