Bez kočárku, pouze nosítko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4637
28.3.14 09:23

@Camael Zrovna instituce se obihaji nejlepe prave se satkem/nositkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
28.3.14 09:24

@St. Estephe
Takže když jdeš třeba do města nebo na úřad, tak ho neseš na zádech? a věci pro něj a sebe máš kde? Nějaká taška přes rameno? Já nerejpu, jen se ptám, protože si to neumím představit a hlavně nevím, v čem je plus. Stačí, když si hrajem na koníka, obě ruce zabraný, o zádech ani nemluvě. Mě by hlavně zajímaly ty výhody tahání dětí na zádech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
28.3.14 09:24

@St. Estephe
Ale já myslím už to větší, co se do šátku už nevejde, ale ještě nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
28.3.14 09:29

@Camael Predevsim se neda vubec srovnavat noseni v ruce a v nositku, v nositku je dite blizko tvemu tezisti a proste ti neprijde tak tezke, vyhoda je (ciste prakticky), ze nejsi omezena schody, eskalatory, malymi vytahy, nemusis cekat, zda ti nekdo pomuze. Veci jsem si (ne)brala dle planovaneho casu venku. Pokud bylo dite nakrmene, prebalene, usnulo presne ve chvili, kdy jsme udelali krok z bytu a spalo tri az ctyri hodiny. Jinak veci se daji resit taskou sikmo pres rameno, nektera nositka maji primo kompatibilni batuzek, ktery k nemu pridelas, dokud nosis na brise, resi to klasicky batoh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.14 09:31
@Fiducia píše:
A to je presne ten rozdil :mrgreen: Moji v kocarku dobre neni :nevim:

No, ono im tam dobre zacalo byt az ked sa zacali dvihat. Ako leziaci vrieskali jak v kociku - slaby rozhlad, tak v satke - malo priestoru. Ta mladsia sa dokonca dokazala vysukat z kriza :nevim:

Ale fakt si neviem predstavit tahat vsetky zasoby co som vzdy so sebou vozila v kociku a k tomu este to mimino. Mna by asi niekde na ulici z tej naloze porazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.14 09:36
@Fiducia píše:
no ja mam nosnost pri 70 kg jinde, nez ty :oops: a na horu nezbytnosti nosim batoh ;)

Kombinacia vrieskajuce decko v nositku a chrumky/piticko v batohu mi pride malinko neprakticka :oops:

Ale priznavam, nie kazdy ma deti ako ja, co vrieskaju za kazdych okolnosti, aj ked obcas rezignuju a iba cumia s pohladom vraha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
28.3.14 09:38

@St. Estephe
Mně to přijde pořád hrozná nálož pro moje tělo. Ověšená nosítkem, batohem (taškou), pořád tahat nějakých 15kg navrch. Navíc když někam přijedu, postavím si kočárek před/vedle sebe, nemusím zase manipulovat se vším, sundávat, nandávat, že jsem taková celkově pohyblivější. Jako tu manducu ještě pochopím, mně vrtá hlavou to větší dítě. A když spí ty 4 hodiny, to ti spí vsedě na zádech? To je taky asi nic moc pro něj, ne? V kočárku leží (myslím polohovací golfky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
28.3.14 09:43

@Camael Takto mi tam dite spalo v jedenacti mesicich a to na brise. Ona ta nositka maji takovou kapucku, kterou pritahnes hlavu ditete aby neklimbala. A ta poloha v nositku je pro decka obvykle prijemna, jsou samozrejme vyjimky. Je to zkratka individualni, co vyhovuje konkretni dvojici nosic/dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
28.3.14 09:44
@St. Estephe píše:
Tak hlavne vetsi dite si hodis na zada, ze jo. A ze to neni totez jako nosit decko na rukach asi nenosicim nevysvetlime. My kocarek meli, treba na celodenni vylety v lete si sama za sebe nedokazu predstavit, ze prdolu nosim treba dvanact hodin ve triceti stupnich.

Od leta si slibuju, ze to rozsekne :lol: Mala je listopadova, takze vedro jeste nezazila, treba ji to rychle nauci na kocarek :mrgreen:
Nenosici prakticnost noseni neoceni, jako ja nechapu vyhodu vozeni nakupu v kocarku :oops: Nemyslim to zle, jen jsem se neco nanosila nakupu pred ditetem a po kocarkovacim obdobi zase budu :roll:
Ale fakt je, ze na rukou se dcerka pronesla uz pri trch ctyrech kilech :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
28.3.14 09:46

Kočárek jsem za půl roku vytáhla asi 3×, taky nám jenom zavazí na chodbě. Syn má 8,5 kg a nosím ho denně. V kočárku plakal a nikdy neusnul. V manduce spokojeně kouká kolem nebo podřimuje. Každý den chodíme na dvě až tři hodiny na procházku a na hřiště se starším. (2 roky). Ten jezdí jako raketa na odrážedle a nedovedu si pŕedstavit, že bych ho honila s kočárkem. A i na tom hřišti je praktičtější mít mimino na sobě a memuset odbíhat. O prodeji kočáru taky uvažujeme. Pokud by bylo potřeba tak potom pořídíme golfky. Ale starší v kočárku taky nebyl a v roce už normálně chodil za ruku nebo v manduce a nebo za krkem na koníkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
28.3.14 09:47
@Camael píše:
Tak nevím, nějak ho poponášet musíš, ne, když ještě nechodí? Tak v nějakým nosítku. Neumím si představit, že bych toho těžkýho klacka furt tahala sama, byť v něčem na zádech. Třeba když potřebuješ pobíhat po úřadech, to se nosí kde?

psala jsem uz v uvodnim prispevku, ze mam Manducu 8o Proboha, nosit dite na rukou, tak je davno po me :mrgreen:
Na urady jinak, nez v Manduce nechodime, zijeme jeste porad v Praze, tady je vsechno MHD a ne vzdycky dostupne bezbarier :nevim:
Stejne tak nakupy, lekari, jediny problem je zubar a gynekolog :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
28.3.14 09:49
@Camael píše:
@St. Estephe
Takže když jdeš třeba do města nebo na úřad, tak ho neseš na zádech? a věci pro něj a sebe máš kde? Nějaká taška přes rameno? Já nerejpu, jen se ptám, protože si to neumím představit a hlavně nevím, v čem je plus. Stačí, když si hrajem na koníka, obě ruce zabraný, o zádech ani nemluvě. Mě by hlavně zajímaly ty výhody tahání dětí na zádech.

To by sis musela vyzkouset ;) Neni to, pravda, pro kazdeho, ale rozdil v nosenim v naruci / na ramenou je diametralni :kytka:
Ale to uz odbocujeme OT. Chtela jsem si jen urovnat myslenky, ne poradat nosici osvetu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
28.3.14 09:53
@Bábi Zlopočasná píše:
No, ono im tam dobre zacalo byt az ked sa zacali dvihat. Ako leziaci vrieskali jak v kociku - slaby rozhlad, tak v satke - malo priestoru. Ta mladsia sa dokonca dokazala vysukat z kriza :nevim:Ale fakt si neviem predstavit tahat vsetky zasoby co som vzdy so sebou vozila v kociku a k tomu este to mimino. Mna by asi niekde na ulici z tej naloze porazilo.

Tak moji dceri v kocarku dobre neni, a v Manduce je spokojena. Kazde dite je jine, stejne jako kazda mama, ne? :kytka:
Ja si zase neumim predstavit tahnout pro krupky kocar :nevim: Mysleno samozrejme s nadsazkou :kytka: Zatim kojim, tak treba zmenim nazor, na druhou stranu latkuju, takze ty pleny zabiraji asi vic mista, nez prikrm, piticko a krupky :think: Ale toto teoreticky podle jinych nevyresim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
28.3.14 09:56

Kočárku bych se nezbavovala, pokud nebude dlouhodobě používaný, tak uskladnit, přehodit igelitem, kolem roka, když je dítě těžší, tak může být situace jiná, navíc je kočár fakt nedocenitelný na nákupy.
pokud nemáš kam uskladnit a jen zavází, tak bych prodala s tím, že někdy v budoucnu se případně bude kupovat lehký sporťák/golfky.
Nákupy u výhradně nošených dětí se dají řešit taškou na kolečkách, třeba v ikee mají kvalitní a dostatečně velké.
A mrkni se do diskuzí na nosenideti.cz, tam je spousta mimin výhradně nošených. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14984
28.3.14 09:58
@Fiducia píše:
jsem rada, ze ses ozvala, diky tvemu denicku vim, ze v Manduce se da kojit :hug: :mrgreen:
o kombinaci golfek a satku urcite hodne zauvazuju :palec:

No tos me po ranu pobavila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí