Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravim vsechny, mam asi hloupy dotaz. Od kdy se chlapeckum libi holcicky? Muj dvoulety syn uz ma jiste sympatie k holcickam. Treba se mu libi holcicka na kolotoci a i to rika. Pak se take zakoukal do jedne herecky v serialu. Ted se na nej koukame porad na youtube a kdyz se tam objevi, syn se i stydi. Je to normalni? Zda se mi, ze je to strasne brzo…dekuji moc za Vase zkusenosti a postrehy!
Téééda to je kaňour ![]()
Já nevím co je normální, ale ve dvou letech bych tomu asi nepřikládala takový ten dospělý rozměr..
Moje dcera civí na každého bez rozdílu pohlaví..
hm, můj syn má 10m a je taky děsně na baby - furt na ně háže obličeje a úsměvy - na poště, kdekoliv ve frontě, v kavárně, na ulici, v obchodě… fakt všude ![]()
ne, vážně: spíš je to tím, že obecně děti už od mala pozitivně reagují na souměrné (a tudíž hezké) obličeje, které mají vesměs holky/ženský…
Tak nasemu malymu je to porad vcelku jedno,ale v plavani mame chlapecka a jeho maminka mi minule rikala,ze kdykoliv potka holcicku 8-10 let,idealne dlouhe vlasy tak za ni beha a chce ji drzet za ruku..
Byla jsem dokonce svedkem,odzhazeli jsme z plavani a po ceste ven kolem nas prosli 2 maly holcicky,kolem 8 roku,dlouhovlasky,malej byl jak u vytrzeni..
Nato mi o tom jeho maminka povidala..No jak rika Lizbeth,kanouri od malicka.. ![]()
Já nevím teda, ale moje miminko!! 7m zase kouká jen po klukách…holčičky jí ani tak moc nezajímají…
Předvádí se před nimi apod. Na holky křičí a sahá jim do očí ![]()
Ale asi je to náhoda…
No, mně ve 3 letech v šatně na bazénu slíbil kamarád, že si mě vezme za ženu, protože mě má rád
.
Malému je zatím 5 měsíců a nejlíp reaguje na vousatý chlapy, protože strašně rád tahá za vousy
Jinak reaguje skvěle na všechny děti, ale je pravda, že s holčičkama jsme do styku moc nepřišli, protože v okolí jsou samí chlapi.
I když na prohlídce ve 4 měsících se smál na holčičku, co ležela na přebalováku vedle něj…
Náš 11 měsíční pokukuje po ženských už nějakou dobu…hází očkem, úsměvy…nejvíc se mu líbí blondýnky ![]()
Honzik je taky na baby vysazenej od malinka, ale líběj se mu třeba i chlapi s knírkem (jestli v nich vidí dědu?!
). Ale je pravda, že máme jednu kamarádku a tu má strašně oblíbenou, pořád o ní mluví, vzpomíná na ni, když někam máme jet, tak hned že za Andrejkou.. a když se zeptám, jestli ji má rád, taxe culí a jakoby stydlivě říká, že ano.. nebo se spolu i rádi pusinkujou a tak.. to u jiných kamarádek nedělá, prostě ji bere jinak, má ji v oblibě. A to začlo tak okolo toho druhého roku no, tak třeba na tom něco bude..jsou to bejci ![]()
No můj 4letej je na holky teda strašně moooc, obzvlášť se mu líbí tmavooký brunetky
A kouká po nich snad od malička..když byl teda mladší, tak si vybíral starší, třeba mojí tehdy 9letou sestřenku , tak tu zbožňoval.
Teď už přesídlil na mladší (podobně staré) ![]()
Dcera teda asi do tří let jela po holkách. Sranda byla, když ve dvou letech čapla nějakou holčičku v parku, malinkou, ale krásnou, a vedla si ji prý do kočárku a domů a holčička nechápala, ale šla.
Před nástupem do školky se zamilovala strašně do Filípka na hřišti, protože to byl její princ a trhal jí kytičky a ve školce byl Tadeášek a toho miluje už dva roky.
Rajda je to.. ![]()
Tak syn se zamilovává od cca 3 let - nástup do MŠ. Teď (4 r.) už to není tak „banální“ Se svou láskou si „plánuje“ budoucnost (děti, jména, dokonce i dům kde budou bydlet
) Ovšem, taky „zmoudřel“ a už mu nestačí blond vlásky, ale největší šanci mají holčičky, jejichž tatínek vlastní traktor (žádnou rachotinu) No uvidíme co bude dál.
U nás taky od narození, culí se jen na ženské
Ted jsme byli v zoo a u prohližení opiček přišla nějaká holčička asi kolem 2 let, Michálek se na ní začal culit a chytal jí za ručičku ![]()
náš je na ženský od narození. Teď když vidí holčičku, tak jí chce pusinkovat
Před dospělými ženskými se předvádí, zato chlapů se bojí a nechce kolem nich ani projít.