Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Zdravím všechny, chci se zeptat. Máme v plánu s přítelem si postavit domeček. Cena by byla 2 miliony. Hledám různé informace u koho je výhodná hypotéka a kde nám jí vůbec na 100% částky z nemovitosti dají
Cca měsiční společný příjem máme 27000kč
Máte někdo hypotéku vyřízenou u Hypoteční banky?
Díky za každou radu ![]()
@Zdeňka86 100 % dávají jen u jediné (a teď mě přetrhni, si nevzpomenu která, hypoteční to není, ta dává 80%). Jinak teď vyřizuju a vypadá to na tu hypoteční, má pro mě nejlepší podmínky (nejsou tak krátké termíny a pod…)..
@martina.se tak zkus pouvažovat
my potřebujem právě těch 100%. Vlastní hotovost žádnou nemáme ![]()
100% ti dají, pokud budeš ručit nemovitostí…ale ne tou, kterou kupuješ, ale jinou…tedy bytem nebo domem, který vlastníš…nebo někdo z rodičů a bude ti ručit svým bytem…nebo vyžadují vysoké příjmy…ty vaše nejsou vysoké…na 2 miliony na cca 25 let, počítej splátky kolem 11 tisíc-minimálně…odečti náklady na bydlení, jídlo, případné splátky (auto, alimenty, pojistky)…banky jsou velmi opatrné u 100% hypoték…lépe je mít aspoň 10-20% v hotovosti (půjčka třeba od rodičů…)
@Zdeňka86 100 % nedosáhneš, na to musí být příjmy kolem 40ti tis. /nám to tak řekli/. Pouvažuju, kde to bylo. Jinak Ty říkáš, že dům bude stát 2 mil, ale odhadce od banky to taky může odhadnout na mnohem menší částku, víš o tom? ono je to těžké, já to řeším už 2 měsíce a pořád nejsem rozhodnutá. Každá banka má něco ![]()
@Jitka1976 přes rodiče to právě nechci, od nich se chceme odstěhovat. Počítaly jsme, že by jsme to měli na 30let takže cca10 000kč. ![]()
@Zdeňka86 a ve vaší bance jste se neptali? nám nabídla naše banka 100%, až do výše 5 milionů. U banky máme účet tak 15 let, možná víc ![]()
@martina.se no snad by to odhad na ty 2 mil… když by to byl nový dům
Mně by zajímalo, kde teda na to všichni co staví berou…ať mi nikdo nevykládá, že všichni mají tak velké příjmy
je to na… ![]()
Ja se hypotekama zabyvam. Komercni banka ti pujci 100% ceny nemovitosti a nemusis rucit jinou nemovitosti. Je tam trochu vyssi urokova sazba nez u hypoteky 80%.
Ještě jinak…přítel měl v době žádosti o 100% hypotéku u KB plat 25 tisíc…žádal o cca 850 tisíc…celkem málo, co??? No nedostal 100% ani náhodou…musela si jeho máma půjčit 170 tisíc u svojí banky a on to složil u KB a dostal hypotéku na zbytek…tedy 80%…vy máte příjmy o pouhé 2 tisíce vyšší a žádáte 2 miliony…na 100%…asi bez ručení jinou nemovitostí…já to vidím na nulovou šanci…s těmi příjmy…budete muset sehnat někoho, kdo Vám buď půjčí alespoň 200 tisíc nebo si na to vezme půjčku u jiné banky, za Vás…vy musíte být bez dluhů…a vy mu to pak budete splácet spolu s 90% u banky…tak to máme teď my…přítel platí 80% bance a těch 170 tisíc mámě… ![]()
@K-Black já mám účet u Mbank a tam si nejsem jistá, že bych dosáhla téhle půjčky asúpoň co jsem to tak zběžně prolítla ![]()
@Martinis píše:
Ja se hypotekama zabyvam. Komercni banka ti pujci 100% ceny nemovitosti a nemusis rucit jinou nemovitosti. Je tam trochu vyssi urokova sazba nez u hypoteky 80%.
Tak to příteli taky říkali…
a v půlce jednání, že ne…že chtějí těch 20%…takže prd…a zrovna KB je tím proslulá…jo a přítel nemá a neměl žádné dluhy, pravidelný příjem, u KB měl účet léta…a všechno špatně…
@Jitka1976 s těma bankama to je fakt síla
s mamkou počítat nemůžu, ta by mi nepůjčila ani omylem ![]()
@Zdeňka86 Mrkni taky na www.linka199.cz
To jsou hypoteky od Komercni banky a Modre pyramidy.
Příspěvek upraven 02.09.13 v 18:16