Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky všichni, mám dotaz. Máme kluka 2 roky a 3 měsíce. Do auta máme autosedačku bebe comfort 0-18kg, ale zdá se mi že už s ní vyrůstáme. Je docela umění malého připnout přes bundu ,coý by tak nevadilo, zachvilku budem chodit jen v mikinkách ale taky mi přijde, že má hlavičku už dost vysoko. Váhou odpovídáme tak 15kg, ale na svůj věk je dost vysoky.
Byla sem rozhodnuta koupit tuto: Römer TS King plus. Ale v diskuzích sem se dočetla ýe ji někdo plánuje koupit až mu do ní dítko doroste, ale to dítko už tam mělo přes 3 roky. Tak jsem zaváhala, jestli sme se neukvapili.
Tak podle jakých parametrů se má kupovat sedačka? Teď myslím váhu, věk, výšku dítka.
Ahoj Lenko, máme holčičku stejně starou a autosedačku 0-18kg, takže taky řešíme jakou další autosedačku. Dcera je navíc je docela velká i těžká (cca 15kg), takže po všech možných dotazech na všechny strany a zkoumání netu jsem se rozhodla pro Römer Kid plus. Dozvěděla jsem se, že pro tuto sedačku musí dítě vážit těch 15 kg (v oblečení), takže to splňujeme v pohodě, a výška cca 92cm (spodní hranice). Do toho se taky vejdem, takže na jaře se chystáme na nákup
. Některé děti jsou prostě drobnější, takže je možné, že těch požadovaných 15kg mají až ve 3 letech…kamarádky holčička má 17kg a jde do první třídy
.
Přeji šťastnou ruku při výběru autosedačky
.
Ahoj anonymní, naše dítka jsou si asi podobné. 15 kg s oblečením máme a měříme cca 97cm. Nikdo nám nevěří, že jsme měli tepr 2 roky. Autsedaška Römer TS King plus se mi velice líbí, ikdyž trošku váhám nad maxi cosi. ypadý taky dobře je krapet levnější a dáce k ní dokoupit držák na láhve. Což bych brala- náš je dulič a když někam jedem tak mu v jednom kuse podávám pití. Dá se koupit ějaký universální držák na láhve na jakoukoliv sedačku?
Taky se nás všude ptají, jak se malý líbí ve školce
! Když řeknu, že jí byly v listopadu 2, tak koukaj
.
S pitím je to u nás stejný
, taky pořád jen podávám!! Mám pocit, že jsem ale někde viděla nějaké držáky na pití k sedajdám Römer, taky to budu muset pořešit, nebo holt dám za okýnko držák nápojů od Mekáče
.
Zrovna koukám jak vypadá ten King TS plus, ale na netu mi to našlo King TS plus jen v kategorii 9-18kg
, to my už sháníme větší - 15-36kg. To je právě Römer Kid plus.
Ju, sory ja sem se spletla, taky už chceme tuto Römer Kid plus. Ten držák na láhve na romerky existuje ale zrovna v obchodě kde si chci objednat autosedačku sem ho nenašla, taky uvažuju nad potahem. Dost se to tu řeší. Zatím sme žádný snímatelný zvláštní potah nepoužívali, vždycky sem sundala ten co tam je a oprala, dýl to schlo ale šlo to. Je fakt, že tato nový sedačka by nám už měla vydržet zatím nejdýl ze všech takže ten potah dostane zabrat, asi se po něčem kouknu.
Potah ještě vybranej nemám, chci si je jít „ošahat“ někam do obchodu, zatím jsme se k tomu nedostala - jsem ráda že jsem se asi po měsíci pátrání dobrala k tomu, jakej typ sedačky vůbec vybrat
. S touhle jsem to dělala stejně - prala jsem potah když bylo hezky, nebo jsem ho dávala blízko topení, takže za den mi to uschlo. Snímatelnej náhradní jsem nepoužívala asi ho nebudu používat ani teď - předpokládám, že nám autosedajda vydrží dlouho, takže potom jí tak maximálně někomu věnuju do druhého rodinného auta
. Ale po tom držáku na pití se určitě musím kouknout, výborná věc!
Takže sem trošku pátrala, v internetovém obchodě kde ji chci objednat jsem teda objevila i držák láhví za 150kč i snímatelný potahten za asi 820 kč to mi přijde dost, navíc je jen v šedé barvě takže trochu nuda. Teď už se en rozhoduju jakou verzi koupit, mají tam kolekci 06,07,08 a t ještě rozděleno na další podkolekce. žádný rozdíl v nich ale není jen v barvách a cenách, tak ted nevím. Taky bych si ji nejdraději odskoušla někde v kameném obchodě, ale jsem z malé vesnice a nejbližším městě ji určitě mít nebudou. Dnes ale jedem na nákup tak tam mrknu.
Lenko, já mám pocit, že ty potahy nejsou rozdílné jen v barevném provedení, ale i v použitých materiálech, proto ty rozdíly v cenách. Proto si je chci ozkoušet „na živo“, protože složení materiálu mi nic neřekne, určitě chci něco, na čem se v létě nebude holka tolik potit a bude se to relativně dobře udržovat…
820 za náhradní potah mi přijde dost
. Nechám zatím ten co bude, a teprve až začne vypadat zničeně, koupím náhradní
. Ale držák na pití bude určitě super.
S těma materiálama souhlasím, problém je že asi nenajdeš kamenný obchod kde by v této značce měli všechny typy sedaček, alespoň u nás je od každé značky většinou jedna max 2 sedačky. N vidím, večer písnu co jsme pořídili.
Držák na lahve nejde přidělat na Kid ani Kid plus je pouze pro Kidfix, potahy se rozdělují na řady- classic, trend, high a Belllybuton, a rozdíl je v materiálech,
a těch 820 není náhradní potah, to je za letní potah, je bohužel jen v té šedé barvě, a je z froté, náhradní potah stojí přes 2000,–
A určitě už nekupujte kolekci 2006, jen kolekci 2007, nebo 2008, protože i v tom skladu sedačka stárne a správně by se měla sedačka po 4 letech ěnit za novou, kvůli únavě materiálu.
Pokud budet chtít vidět složení materiálů, fotky a pod, koukněte ke mě na stránky.
Dik steeve za info. Ten držák mě mrzí. Koukala sem na ty sedačky v obchodě, celkem fajn až na to že tam taky měli jen ty z roku 06 a navíc nepěkné potahy. Dost se mi tam disajnově líbila sedačka od chicca, ale nemám tušení jak dopadla v testech.
Kdybyste někdo měli nápad jak vyřešit ten držák nápojů tak sem sním.
Takže to vypadá že ještě prolistuju pár internetových obchodů.
Snad to nebude moc vyznívat jako reklama, ale kompletní nabídku Roemeru 2008 skladem a za nejnižší ceny v ČR mám já. A ten držák , já mám na opěradlech předních sedadel kapsáře, kde mají děti pití, a další věci a zároveň ten kapsář chrání čalounění sedadla před okopáním. A vím, že hodně lidí řeší ty držáky těmi univerzálními na okno, co se dají sehnat na benzině, nebo u Meca za pár desetikorun.
http://www.adac.de/…itze/tab.asp?…
http://www.adac.de/…tze/gtab.asp?…
a tady jsou ty testy, a Chicco vždy vycházelo hůře, on Roemer je v průměru nejbezpečnější značkou, všechny jeho sedačky již mají 4 hvězdičky z bezpečnostních tetsů
sedačka od chicca nedopadla v testech špatně
proto jsme ji taky pořídili. jo a na ni ten držák seženete lehce, mají ho snad všude. I když takový držák od Mekáče taky není k zahození (navíc nestojí tolik)
Dotaz pro steeva.
V případě, že bych měla zájem o koupi sedačky romer kid kolekce 08 ve váhové kategorii 15-36kg ve vašem obchodě, tak za jakých podmínek ste schopni mi ji zaslat. momentálně mám namysli termín dodání, způsob dodání (pošta?), cena dopravy a taky případné reklamace vyřídim jakám způsobem?
Taky na vašich stránkých píšete, že pro velý zájem nemáte na skladě některé potahy. Jste schopný mi poslat seznam těch potahů které na skladě máte?
Díky