Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Posledny cervnovy tyden jsme dceri nahodou objevili vsiOd te doby pouzili asi 5samponu, vybiralu nespocet hidin hnidy, vsi…hruza.
Ted zas…dceri jsem fenovala vlady jak orisla z plavani s mokrou hlvou a tam na mne kouka ves.
do te doby je nikdy nemely, az kdyz jim bylo 12 a 8 let.
ale stoji to za to. koupila jsem spec. vsivaartak, tea treee oil di davaji kazdy den za usi a krk, vzdy menime lozni pradlo, kartace na vlasy vyvarim ve vode,…co se da…
Poradite mi PROSIM neco co fakt zabere? Jsem fakt zoufala, mam chvili pred porodem, nevydrzim stat dlouho, vzdy sa stridame s muzem, myslim, ze posledni dobou travime spolecne nejvic vybiranim vsi
![]()
Paranit šampón. umejt podle návodu, pak nad vanou v předklonu vysoušet fénem a všechny mrchy vypadají. Opakovat dle návodu a je klid. A hlavně upozornit ve škole na jejich výskyt.
@katuska84 Diffusil H. Namatlat na noc, hlavu zabalit do igelitaku, rano smyt a vycesat.
Souhlasím, hlavní je říct ve škole, aby se odvšivily všechny děti Používat odvšivovací prostředky opakovaně+ vybírat vši- přípravky zabíjí jen živé jedince, takže je nutné opakovat odvšivování v daném termínu
Hele to jsme měli taky a pořád se vraceli už jsme měli úplně hlavu spálenou od těch věškerých přípravků šamponů, tak nás nechala mamka obarvit na tu barvu co máme ale u kadeřnice a pochcípali pak se vyčesali a od té doby svatý pokoj ![]()
Vyčesávala bych preventivně tím Knitty Gritty či jak se jmenuje, alespoň dvakrát týdně. Z mého pohledu je mechanické odstranění mnohem spolehlivější jak chemie.
Když už vsi budou, tak umýt šamponem pro psy, zní to blbě, ale nám to zabralo perfektně, v Rossmanovi za pár kaček, umyla jsem po dvou a třech dnech a krásně to zahubilo i hnidy.
Kamaradka to mela taky tak a holkam pak omyla hlavu nejakym přípravkem pro zvířáta a byl pokoj..
@katuska84 no a nezapomínáte s manželem odvšivovat taky sami sebe navzájem? jinak jak tu bylo psáno, je potřeba dát vědět do školy a případných kroužků, aby rodiče prohlídli hlavy a v případě potřeby odvšivili všechny děti, jinak v kolektivu budou vši stále kolovat
jinak dvanáctileté dítě je velké, to už by mělo chápat pravidla - tedy nedávat s nikým hlavy dohromady, aby vši nemohly přelejzat z jedné hlavy na druhou. po odvšivení by už další mít nemusela, pokud to dodrží.
Prezehlit zehlickou na vlasy primo u hlavy, to je pry spali, plus pry sampon pro psy a ja bych asi i nabarvila. Kluka ostrihala strojkem apod
@Helileli píše:
Vyčesávala bych preventivně tím Knitty Gritty či jak se jmenuje, alespoň dvakrát týdně. Z mého pohledu je mechanické odstranění mnohem spolehlivější jak chemie.
Když už vsi budou, tak umýt šamponem pro psy, zní to blbě, ale nám to zabralo perfektně, v Rossmanovi za pár kaček, umyla jsem po dvou a třech dnech a krásně to zahubilo i hnidy.
Nitty Gritty to je, já s ním mám taky dobrou zkušenost. Teda v kombinaci s čímkoliv, co pobije rychle ty živé, já koupila naposledy Hedrin nebo tak nějak (třeba „tady“https://www.drmax.cz/hedrin-roztok-ve-spreji-100-ml ), je to hlavně silikon, takže je to zadusí, akorát je to teda docela drahé, na 3 hlavy to zmizí hnedka víc jak jedno balení. A pak vyčesat co nejvíc hníd, aby se už nebylo z čeho dál klubat. A naštěstí jsme vždycky zvládli celkem rychle, jen pak se zase za čas objevily znova, jak si to zase předali někde ve škole…
No tak já chytla vši na praxi v jednom soc. zařízení. Vyhodila jsem 2 litry za přípravky proti vším a nic. Pak jsem si vygooglila a vyzkoušela Alpu. Vylila jsem si na hlavu celou flašku, zabalila do ručníku, nechala do rána a ráno umyla obyč šamponem co normálně používám. Byly pryč vši i hnidy, nebylo potřeba to opakovat. Vlasy stačí umýt jednou a nesmrdí vůbec tou alpou. Nevím ten 8 letej chlapeček, na té hlavě to pálí, ale kulka sjet na ježka. Holčina už by to mohla zvládnout. Čekala jsem, že mi to popálí pokožku hlavy a sloupu se, ale nic
Moje dítka jsem odvšivila minulý týden. Odvšivovala jsem asi 3 týdny. Denně vybírala hnidy
Teď můžu konečně říct, že jsme vyhrály ![]()
My se s tím setkaly před rokem, když jsem nechala hrát si dceru u sousedů na zahradě. Sousedovic dcera vzala svůj kartáč a hrály si na kadeřnice
Ještě jsem dostala od manžela vynadáno, že jsem tam dceru pustila, protože oni opravdu hygienu moc neřeší, viditelně
Za chyby člověk platí ![]()
Do tý doby jsem se se všima nesetkala, takže když se dcera začala škrábat, myslela jsem, že jsem jí špatně opláchla hlavu při mytí. Po týdnu jsme měli vši všichni
Okamžitě jsem letěla do lékárny, nakoupila přípravky za trojku, ihned zahájila deratizaci hlav a to denně, po dobu dvou týdnů. Samozřejmě jsem deratizovala celý dům, včetně koberců, potahů, peřin, matrací, hraček, prostě vše. Byl to horor. Tři dny jsem jen uklízela, po týdnu znovu. Od tý doby, jak se ve školce objeví výskyt vší, okamžitě dětem myju hlavy odvšivovacíma přípravkama. A preventivně tea tree olej do šamponu.
Slivovicí napatlat hlavu, zabalit na několik hodin do igelitu a smýt