Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jdu se jenom postesknout. Učím třeťáčky. Od zítřka máme opět karanténu. Od září už třetí. Takže začneme v pořadí již 5. týden online výuky. Je to děsný. Sotva si děti ve škole trochu zvyknou, tak jsme znova doma. ![]()
U nás se naštěstí karantenit jen jednou, ale na dva týdny.
Pořád musí celá třída na týden do karantény? Jsem myslela, že to chtěli zmírnit jen na pozitivní. ![]()
@Svistice Tak ted zkratili tu karantenu na tyden, takze s negativnim testem jim konci.
Tak přesně tohohle se děsím. Nejdřív byla jedna dcera v karanténě, to byla karanténa ještě 2 týdny. Pak šla asi na týden a něco do školy. Pak byla pozitivní, takže zase 2 týdny doma. Je to docela únavný a zatím nevidím světlo na konci tunelu. ![]()
@Svistice píše:U nás se naštěstí karantenit jen jednou, ale na dva týdny.Pořád musí celá třída na týden do karantény? Jsem myslela, že to chtěli zmírnit jen na pozitivní.
Zatím musí. Nejdou pouze děti v ochranné lhůtě (po COVID). Na očkování jsou děti z mé třídy ještě malé.
@sloninka Je to děs, ale teď už to bude jen na 7 dnů ne? Mám dceru v 1tride a zatím byla jedna karanténa na 14dnu a doufejme, že nebude další.
To je mi líto. Je to celé únavné. U nás zatím pouze jednou. Byla to třída dcery koncem října. Holka to chytla na přelomu, kdy platila karanténa dva týdny.
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Dcera se dostala do karantény, protože mají ve školce pozitivní -celá třída v karanténě. Máme čekat na pokyny z hygieny.
Má dva sourozence. Můžou oni normálně zítra do školy? Řešila jste tohle některá? Děkuji.
@vykyluci píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Dcera se dostala do karantény, protože mají ve školce pozitivní -celá třída v karanténě. Máme čekat na pokyny z hygieny.
Má dva sourozence. Můžou oni normálně zítra do školy? Řešila jste tohle některá? Děkuji.
Muzou. Jen pokud by dcera byla pozitivní, museli by zustat doma.
Ano, mohou. Oni nepřišli do kontaktu s osobou C+. Karanténu by měli pouze v případě, že by byla pozitivní dcera.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.