Odběr krve a následná magnetická rezonance

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.12.14 16:34

odběr krve a následná magnetická rezonance

Dobrý den všem,
chci se zeptat na pár věcí, pokud někdo má zkušenost. Mé dítě jde na magnetickou rezonanci, předtím chtějí odběr krve, proc? je to nutné? jsou mu 3 roky a jelikož u toho byl, když to lékařka říkala, tak od té doby má paniku a když si vzpomene, tak brečí.

druhá věc - měl jít v místě bydlistě na operaci, ta byla zrušena a byli jsme odkázáni na specializovanou kliniku mimo místo bydliště, zajímá mě, kdy se před operací dítěti dává kanyla, zda až po narkoze, či před ní.

anonym mám proto, že je to pro mě choulostivé téma :/ děkuji za pochopení.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
704
10.12.14 16:49

Ahoj, kanyla se zavádí před podáním narkozy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
10.12.14 16:53

Co se týká odběru před MR- nevím. Ale možná bude uspaný a anesteziolog potřebuje i odběry.
A operace- asi jak kde. Byla jsem ve FN OL, dávali kalylku až utlumeným dětěm, které operovali tam- mají tam i sály. Ty děti, které převáželi na centrální sály, dostali kanylku dřív, bez utlumení. Chvilku křiku to je, ale co se dá dělat.
Prcek bude mít 3, na posledním píchání kanyly před převazem pořád křičel bobek, nechcu pichanec. Hlavně mu neříkej, že to nebolí. Všechno vysvětluj, co a jak bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85284
10.12.14 16:54

Odber krve potrebuji, protoze mu pravdepodobne budou pichat kontrastni latku, tak musi znat hodnoty ledvin.

Kanyla se dava pri vedomi.

Jestli u MR bude anesteziolog, potrebuje ty hodnoty i on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.14 17:03

Achjo, díky všem, já jsem z toho na prášky už. ano jde pod narkozu, byl na CT a to vydržel, ale nestačí to.

• Citovat
  • Upravit
1248
10.12.14 19:48
@blumen píše:
Odber krve potrebuji, protoze mu pravdepodobne budou pichat kontrastni latku, tak musi znat hodnoty ledvin.

U MR se nedává jodová kontrastní látka, ta se dává u CT, kde je nutno znát aktuální hodnoty urea, kreat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85284
10.12.14 21:48

@Nuníček to vim, ale u gadolinia pozadujeme kreatinin taky, tsh ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.3.23 20:01

Odběr krve

Dobrý den při odběru krve na kreatinin a urea může se před odběrem pít? Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí