Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Janeet píše:
No právě že to mám jinou žádanku, než se normálně dává, je tam napsáno nějaké genetické centrum, tak proto se ptám. Holky díky moc
Já platila, záleží, kam jdeš. Někde na to mají grant a neplatí se tam, někde se platí.
Touhle dobou se bere krev buď na HIV, syfilis, krevní obraz, to se neplatí… nebo na NT screening a to se platit může, záleží jak to které zařízení má.
Jo a ani na jeden z těhle odběrů není třeba být nalačno.
Příspěvek upraven 14.12.12 v 17:44
@Janeet píše:
@dani24687 díky, já mám právě problém jít ráno nalačno a právě jsem si ještě všimla, že když jdu na krev do laborky, tak tam jsou těhulky, které tam musí vypít nějakou tekutinu a pak tam musí čekat dvě hodiny. Tak abych si jako případně vzala sváču
Na tohle nalačno být nemusíš… to až na tu cukrovku, ale tam je zas svačina skoro k ničemu (resp. jen na cestu domů) protože nesmíš jíst ani ty 2 hodiny…
@j.a.n.i1 tak to je zvláštní já jdu taky na odběr krve v 10TT a mám být na lačno divný nee ![]()
Tak co teda
já si myslím že na lačno se určitě nemusí. já měla ted KO 10tt a brali mi i rovnou krev, je to na krevní skupinu, HIV, žloutenka apod..
Já nalačno teda nešla, byla jsem objednaná až na 10hodinu, to by mi asi řekli nebo mě dali hned na ráno.. takže já snídala, by mi bylo asi jinak pěkně zle snídat až kolem půl 11 ![]()
@Janeet já jsem byla včera, a opravdu nalačno být nemusíš. Tak se normálně nasnídej. ![]()
@Zandi píše:
@j.a.n.i1 tak to je zvláštní já jdu taky na odběr krve v 10TT a mám být na lačno divný nee
Jestli to náhodou neříká tvůj doktor všem a u všech odběrů… ale jinak je to zrovna u těhle jedno…
Ono třeba i pokud dáváš krev, tak se tam nemá chodit nalačno, nemají se tedy před odběrem jíst tuky a mléčné výrobky, ale jinak ti přímo řeknou, že se máš najíst.
@j.a.n.i1 TAk můj gynekolog je příbuznej z přitelovy strany a určitě by mě to neříkal kdybych se mohla v klidu najíst. Mě to může být v celku jedno jak si to každej udělá ale mě nestoji zato aby ty testy byly ovlivněny tím že se najim radši to udělám podle doktorů a né podle sebe.
Já sem teda do teď byla na všech odběrech na lačno doktorka to po mě chtěla… kromě teda uz ve 12 tt
Koukám, že to má každý jinak. Mě tenhle odběr dělali na lačno, ještě mi sestra předtím připomínala, že je to jediný odběr krve na lačno. Brala to komplet, včetně biochemie na NT, takže hodně krve. Speciálně mě objednala ráno, abych nemusela dlouho hladovět. Platila jsem dvanáct stovek, ale to je dle sazeb tvého gynekologa - pokud tedy bude odebírat na screening. Pak k tomu patří i utz ve dvanáctém týdnu.
Cukrovka u nás po dvacátém týdnů, ale to se nebere krev ![]()
@kozisek tak to mi teda na cukrovku krev brali ráno pak po dvou hodinách a ještě z prstu
jak to u vás dělají? mě ruka splaskla až skoro po týdnu po těch dvou odběrech ![]()
Zakladatelko, dle všeho jdeš na screening v 1. trimestru, já na krvi byla minulý týden - na lačno jsem být nemusela, na UTZ jdu příští týden, tam za ty testy (jsou to testy na vývojové vady) zaplacím 1 000,– Na té krvi nechtěli nic, že se to platí až pak najednou ![]()
No právě že to mám jinou žádanku, než se normálně dává, je tam napsáno nějaké genetické centrum, tak proto se ptám. Holky díky moc