Odběr krve v 10.tt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35545
14.12.12 19:26
@Verunecka289 píše:
@kozisek tak to mi teda na cukrovku krev brali ráno pak po dvou hodinách a ještě z prstu 8o jak to u vás dělají? mě ruka splaskla až skoro po týdnu po těch dvou odběrech :P

Tak já mám v patrnosti hlavně ten hnusný nápoj, kvůli kterému jdeš na lačno, u nás se bere jen z prstu, takže to neberu jako „náběr“, ale tak jo, krev se bere, když to bereš jako náběr :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
14.12.12 19:30

@kozisek ale né já to asi blbě napsala… ráno sem došla a vzali mi normálně krev do zkumavky z ruky jako ze žíly pak sem vypila to sladký a po dvou hodinách zase z té stejné ruky (nemůžu si vzpomenout jak se tomu říká prostě jak je loket tak ten ohyb jee já mám fakt okno :mrgreen: ) no a ještě asi pro jestotu nebo co mi píchla do prstu a změřila to na tom přístroji co mají cukrovkáři proto se ptám :lol: takže u vás dělají jen z prstu jo? a není to nepříjemný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
14.12.12 19:37

Dělali, ale teď teprve půjdu, tak nevím. Spíš řeším, jak nevyzvracet ten hnus :lol: Někde se nesmí třeba ani nikam chodit, aby se prý ten cukr nespaloval, někde to nehlídají, tak opravdu nevím, tohle je všechno strašně rozdílné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
14.12.12 19:42

No tak já sem normálně ven mohla a ve zprávě mám napsaný i něco že po zátěži cukr 5 nebo tak něco ale zase jiná známá nemohla nikam jít to je pravda no asi záleží kde to dělají já na tom byla normálně v nemocnici na diabetologickém oddělení :nevim: měli by to nějak ujednotit… třeba mě i řekla že vodu můžu pít kolik chci a té známé zase že max. 2 dcl mají v tom hokej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
14.12.12 19:49

@kozisek mě tak kamarádky vystrašily, že to celý vyblily a museli na to jít třeba i 3×, že jsem dr řekla, že na to prostě nepudu. On mi vypsal stejně žádanku a poslal mě tam se obejdnat. Já se na to vyprdla a pak mi musel udělat jen odběr krve a ztoho to taky zjistili a měla jsem klid. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
14.12.12 19:54

Také jsem nesměla pít, případně si jen při nevolnosti loknout. Mě pomohlo se tam chvilku natáhnout a pak jsem šla tedy aspoň před nemocnici. Dalo se to zvládnout. Zase si nedovolím nejít, nedělám to pro sebe, ale blivajz to je.
Tak to není jediné, co není jednotné, někomu na screening nabírají krev až při utz, mě třeba dříve, někomu nedělají ty testy v 16.tt, že to jsou triply, mě tvrdili, že je to teď součást screeningu a propočítává se to s tím. :nevim: Ještěže nejsem slon, to bych to těhotenství psychicky nezvládla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
14.12.12 19:57

Tak to je síla to sem si myslela že je to trochu jednotnější teda 8o :) no taky si říkám že to je testů a testů a já se vždycky než jsou výsledky akorát stresuju jestli je všechno ok a to bych měla být v klidu ha ha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
14.12.12 20:13

No, ono by to jednotné být mělo… protože třeba u cukrovky je daný jasný postup, jak by se to dělat mělo a tam kde ho nedodržují, tak je otázkou, jestli pak má cenu na takový test vůbec chodit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
14.12.12 20:20

Ten test na cukrovku je u nás všelijaký, všude se to dělá jinak. Já přišla ráno na lačno, vzali mi krev z prstu, potom mi dali vypít přeslazenej černej čaj (opravdu čaj) a musela jsem tam 2 hodiny sedět, nesměla jsem nikam jít, po těch 2 hodinách mi vzali krev z prstu podruhé a šla jsem domů.
Ale co vím od kamarádek, tak někde berou krev normálně z předloktí, někde dokonce i moč, pije se buď sladkej černej čaj nebo voda a nebo přímo glukóza, někdo může jít pryč, někdo ne…někde berou krev 2×, někde dokonce 3×…prostě je v tom binec, mělo by to být jednotné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
14.12.12 20:34

@Verca1989 Tak co já jsem pozjišťovala, tak krev by se měla brát 3×, pokaždé ze žíly, nemělo by se nikam chodit - aktivita zkresluje výsledky, moč je zbytečná a je jedno zda se pije čaj, sladká voda nebo sladká voda s citronem, podstatné je aby v tom bylo správné množství glukózy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veronikka
16.12.12 14:54

Jestli jdeš na krev tak musíš být nalačno. Já už mám za sebou odběry dva, jsem na konci 4.měsíce, a vždycky jsem musela být nalačno. Na nic se nečeká a jde se domů. až půjdeš na ultrazvuk tak ti doktor řekne výsledky:-)

• Citovat
  • Upravit
35545
16.12.12 16:06
@j.a.n.i1 píše:
No, ono by to jednotné být mělo… protože třeba u cukrovky je daný jasný postup, jak by se to dělat mělo a tam kde ho nedodržují, tak je otázkou, jestli pak má cenu na takový test vůbec chodit :think:

myslím, že jednotný by měl být i screening, také tomu moc nerozumím a strašně mě to vždy rozladí, že to má každý jinak :nevim: Myslím, že mám dobrého gynekologa, ale tomuto fakt nerozumím. Co jsem hledala, tak má třeba stejné schéma náběrů jako gennet, ale pak jiní dobří gynekologové se liší :nevim: nechápu, nerozumím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Siluet
16.12.12 16:25

Půjdu nalačno :) holky díky :palec:

• Citovat
  • Upravit
101744
16.12.12 17:29
@Veronikka píše:
Jestli jdeš na krev tak musíš být nalačno. Já už mám za sebou odběry dva, jsem na konci 4.měsíce, a vždycky jsem musela být nalačno. Na nic se nečeká a jde se domů. až půjdeš na ultrazvuk tak ti doktor řekne výsledky:-)

Zrovna tyhle odběry nalačno být nemusí… tak nechápu proč tam někteří doktoři těhule nalačno honí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
16.12.12 17:30

@kozisek No, co vím, tak u toho screeningu je rozmezí větší, ale i tak by ho měli dělat pouze doktoři s akreditací, což mám pocit taky není vždycky splněno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí