Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Veronikka píše:
Na těch dvou prvních odběrech jsem musela být nalačno, ale cukrovku mi ještě nedělali, na to je ještě brzy takže to nevím jak bude
Diskuzi vzdávám, tohle nemá smysl…
Tak jsem si dnes volala doktorovi, nalačno být nemusím a nebudu nic platit ![]()
Já byla v 10tt na cukrovku, krevní obraz, krevní skupinu a HIV. Měv řekla jasně na lačno. Jelikož až budou dělat na cukr, tak bys neměla, ale kus rohlíku nebo trošku obyč vody nic nezkazí:o)
@bara 1 Tak pokud dělají cukr, tak tam je potřeba být nalačno, ale u 95% (možná víc) těhotných se cukrovka v 10tt nedělá, není to touhle dobou standardní vyšetření.
Jo a jen tak mimochodem, i ten rohlík zkreslí výsledky cukrovky…
Já jsem si všimla, že to už je stejně vyřešeno, když se volalo k doktorce. Nevšimla jsem si toho. Jo je fakt, že mi dělali test na cukrovku už na 8 týdnu.
@j.a.n.i1 když jsem šla na cukr, tak mi doktor řekl, ať si dám normálně snídani a čaj. Pak jsem šla k sestře domluvit se termín a ta mi zas řekla na lačno. A pak se v tom má člověk vyznat. ![]()
@mejdylko Jojo, někdy je to náročné, ono před tím zátěžovým testem na cukrovku se dokonce nemá jíst 10 hodin…
@j.a.n.i1 tady je aspoň vidět jak to není sjednocený mě dokonce řekli 12 hodin ![]()
@Verunecka289 Sjednocený to rozhodně není, i když kdyby se lišili jen v tomhle, tak by to bylo zlaté
smutné je, že někteří ten test provádí tak lajdácky, že to má stejný efekt jako na něj nejít.
@j.a.n.i1 to je pravda
no je škoda že to nějak nesjednotí nebo tak pak člověk neví na čem je, než sem na to šla tak sem si zjišťovala na internetu co a jak a dostala jsem tolik různých variant že sem se nestačila divit
ale zase na druhou stranu si říkám že když sem byla v nemocnici na diabetologii tak by ten test měl být v pořádku ![]()
Holky, já byla 30.9 na odběrech a ultrazvuku. Do průkazky mi napsat 10tt a podle PM 10+3 tt… všimla jsem si, že tu krev (asi 3 ampule) posílají na genetiku do Č. B. nevíte na co to je odběr? Jdu teď v úterý a řekne mi výsledky (aspoň doufám) a prý jdu na velký ultrazvuk.
@ArumLily0 píše:
Holky, já byla 30.9 na odběrech a ultrazvuku. Do průkazky mi napsat 10tt a podle PM 10+3 tt… všimla jsem si, že tu krev (asi 3 ampule) posílají na genetiku do Č. B. nevíte na co to je odběr? Jdu teď v úterý a řekne mi výsledky (aspoň doufám) a prý jdu na velký ultrazvuk.
V tyhle dobe jsem byla na prvnim screningu kvuli vyvojivym vadam, taky v 10tt odbery a pri kontrole vetsi utz a reknou vysledek..
Na těch dvou prvních odběrech jsem musela být nalačno, ale cukrovku mi ještě nedělali, na to je ještě brzy takže to nevím jak bude