Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já byla v Brně na Veveří a rychlotesty na DS jsou za 1.950Kč, na 5 chromozomů za 3.500Kč a výsledky volají ještě týž den. Klasické testy kultivací pak budou za 14 dní.
rachel: a toho 19.7 budeš vědět komplet¨? 30.6. na rychlotesty a na dawnův a edwardsův my to vyšlo dobře akortá prej kompletní ještě nebyli ani toho 8.7., pak mi ještě dělali testy z DNA na lemli oplz syndrom, no prej si mám zavolat zítra a možná to bude…sem hrozně nervozni, nemám pocit, že bych to chtěla ukončit…
Jj, v pondělí to budu vědět všechno najednou, ale je to hrozná doba 3 neděle čekání. Kamarádka byla na amniu minulý čtvrtek a základní výsledky věděla hned druhý den a zadarmo ![]()
rachel:ahojky, já taky základ věděla hned teda za týden ale ještě ji dělaj toho lemliho a to se dělá až v Brně z DNA, dneska sem volala na genetiku a že prej to ještě není, ale sestřička mě ujistila, že z toho Brna volaj dřív, když se něco objeví a že už by volali, tak snad je to v poho..ale ty nervy, fakt kdo to nezažije, tak to nemůže pochopit…a co tobě vyšlo špatně? jen ten dawnův?
Byla jsem na kombinovanym screeningu v 1.trimestru, ultrazvuk byl v pořádku, ale v krvi jsem měla zvýšené Hcg. Sice mi to celkově vyhodnotili jako screening negativí, ale stejně tam vyšlo riziko DS 1:174 a od tý doby se to všechno pekelně vleče - za týden byla genetická konzultace, za další týden AMC a teď 3 tejdny čekání… Prostě 5 tejdnů na nic… ![]()
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat, jdu 23.7. do gennetu na utz a konzultaci. Nevíte jestli musí být u konzultace přítel a do jakýho kolene se mě budou až vyptávat? dík za odppověď. Jo a ještě nezjistí v gennetu dřív pohlaví? ![]()
bajunka: ahojky, já tam byla s manželem a ptala se ho genetička na rodiče, na sourozence, zda má nevlastní sourozence, jaký tam byly nemoci atak…ono asi pro tvoji dušičku je lepší když tam s tebou je. mě to vyšlo negativní se zvýšeným rizikem na edwardsův a smith lemli, ale genetička mi navrhla plodovku, že je to prostě pozitivní, docela sem to rozdejchávala a manžel tam byl alespoň dobrá spojka…některé věci sem pak ani nevnímala ale on jo…hlavně,se tě pak ptají na to, zda chceš ten odběr nebo ne a asi je lepší, když partner řekne svůj názor…nebo se i ptá…je kolikrát napadně to co tebe ne…
rachel: A to tě poslali na odběr jo? já myslela, že se posílá až když to riziko klesne pod 100…já budu zejtra volat na genetiku, tak uvidíme…sem taky nervózní…poslední dobou,když mi zazvoní telefon, tak mám infarkt…je to záhul…ale určo to bude v pohodě i u tebe…to by už nám dali vědět…
Oni mě na amnio neposlali, nabídli ho jako jednu z možností, další byla trippl testy a další ultrazvuk. Jenže jsme se shodli, že když jsou tripply pouze z krve, tak mi vyjdou nejspíš ještě hůř, tak jsem to nechtěla protahovat a zvolila si rovnou amnio, stejně bych se na něj nejspíš dostala, akorát by to dýl trvalo a hlavně už mě tam hlodalo to zvýšený riziko DS a ultrazvuk DS najít nemusí…Tobě Páji držím palečky, určo to bude v pořádku, kord když nevolají. Aspoň si parádně užiješ víkend, když už to bude za tebou, já musím ještě vydržet do pondělka a pak se rozhodne…