Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Lama Lama píše:
Na transplantaci je tak řev využitelná tak odhadem do dvou tři let dítěte, pac pak už je zkrátka váhové nad potřebné množství kmenových buněk na kilo hmotnosti. No a do tohoto věku si to nikdo nelajszne odtranspantovat hematologicke onemocnění vlastní držení, protože je vyso pravděpodobnost, že tam je nějaká vrozená porucha. Stejně tak nějaká porucha krvetvorby. Na na jaké ty současné experimentální metody použití vlastních kenovch buněk po úrazech michy apod se dají odebrat kdykoli. Takže mi napadá tak leda nějaká jaderná katastrofa s poškozením kostní drene v kojenecké a batoecim věku. A s ohledem na pravděpodobnost mi investice do kryokonzervace vlastni pupecnikove krve přijde stejně racionální jako investice do vlastního protiatomoveho krytu za tímto účelem.
To jsem vůbec nevěděla. A takový to byl na začátku boom, kdy se mluvilo o zázračném využití.
děkuji za informace, které jsi okopčila v dalším příspěvku. Je to poučné.
V první řadě bych chtěla říct, že nemluvím za zakladatelku. Neznám ji. Ale co chci říct je, že „tonoucí se stébla chytá“. Kdo má vážně nemocné dítě, tak přemýšlí, jak mu pomoci (jakkoliv) a pokud by se dalo využít něco, co se stejně likviduje, tak proč ne. Pokud to v současné době nemá příliš velké využití, neznamená, že to nemůže pomoct v budoucnu. Medicína a věda jde ke předu. Naštěstí. Každý ať se rozhodne, jak chce.
@VeGo píše:
Nepremyslim pouze nad autolognim vyuzitim ale i nad tim, ze krev ci tkan muze byt vyuzita napr pro sourozence nebo pro me a manzela. Co jsem se docetla muze byt toto vyuzito i na jine nemoci nez je leukemie napr. rostrousena skleroza, autismus, cukrovka, infart atd. Take premyslim nad tim, za to ma smysl ovsem nikdo nevi, jak to bude do budoucna??? Vyzkumy jdou preci tak rychle vpred. Proto jsem porad na vaskach.....
Pro tebe a manžela jich je málo. Pro sourozence ano, ale stále je ziskatelna i kdyby náhodou byla treba. Na rsku ano, ale tu nebude mít jako dítě, ve vyšším věku je v pupecniku málo buněk. Autismus nevím. Infarkt, cukrovka-opět, můžes odebrat vlastní.
@pedigka píše:
V první řadě bych chtěla říct, že nemluvím za zakladatelku. Neznám ji. Ale co chci říct je, že „tonoucí se stébla chytá“. Kdo má vážně nemocné dítě, tak přemýšlí, jak mu pomoci (jakkoliv) a pokud by se dalo využít něco, co se stejně likviduje, tak proč ne. Pokud to v současné době nemá příliš velké využití, neznamená, že to nemůže pomoct v budoucnu. Medicína a věda jde ke předu. Naštěstí. Každý ať se rozhodne, jak chce.
Ale to jistě. Jedná věc je, že to není zadarmo. A zkrátka investice do zdraví dítěte mi přijde smysluplnejsi, než do nejisteho experimentálního podniku.
Navíc už jsem psala, je to i v tom stanovisku hematol. Spolecnosti–všechny uvedené nové experimentální metody mohou využít i kmenové buňky získané i jí po porodu, během života.
@Lama Lama dekuji za info. Je slozite se v tom trochu zorientovat.