Odbor kultury - úředník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Dobrý den/Ahoj,chtěla bych se zeptat, zda některá z vás tady nemá zkušenosti z místa úředníka na odboru kultury pod krajem - jedná se mi o plat a informaci o tom, co může být obsazeno v písemném testu při první části pohovoru. Budu vděčná za jakékoli rady, ačkoli mám obavy, že jsou tato místa již předem domluvena či příslíbena.
Děkuji!
Plat si muzes zjistit sama, ve vyberkach na kraj je vzdy uvedena plat. trida a samozrejme dle praxe..a to se da I vygoogl kolik to je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lilith1 píše:
Plat si muzes zjistit sama, ve vyberkach na kraj je vzdy uvedena plat. trida a samozrejme dle praxe..a to se da I vygoogl kolik to je.
Díky za reakci, ano, je to 10. platová třída. Možná jsem to napsala špatně, ne pracovala jsem ještě ve veřejném sektoru, tak si nejsem jistá, zda tam vůbec třeba existuje osobní ohodnocení.
Jinak zásadní jsou pro mě samozřejmě nyní hlavně rady k výběrovému řízení, za které budu vděčná.
Díky moc!
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Díky za reakci, ano, je to 10. platová třída. Možná jsem to napsala špatně, ne pracovala jsem ještě ve veřejném sektoru, tak si nejsem jistá, zda tam vůbec třeba existuje osobní ohodnocení.
Jinak zásadní jsou pro mě samozřejmě nyní hlavně rady k výběrovému řízení, za které budu vděčná.Díky moc!
10 neni spatna, to uz asi musis mit Vs a osobko muzes mit take ale to je individual.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den/Ahoj,chtěla bych se zeptat, zda některá z vás tady nemá zkušenosti z místa úředníka na odboru kultury pod krajem - jedná se mi o plat a informaci o tom, co může být obsazeno v písemném testu při první části pohovoru. Budu vděčná za jakékoli rady, ačkoli mám obavy, že jsou tato místa již předem domluvena či příslíbena.
Děkuji!
V textu vyhlášeného VŘ bude jistě náplň práce, odkaz na zákony - z toho bych vycházela. Přinejmenším zákon o krajích, zákon o obcích, možná zákon o správním řízení apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@renduli píše:
V textu vyhlášeného VŘ bude jistě náplň práce, odkaz na zákony - z toho bych vycházela. Přinejmenším zákon o krajích, zákon o obcích, možná zákon o správním řízení apod.
Ano, je to tak - požadují znalost zákonů č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů a č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), obě ve znění
pozdějších předpisů
výhodou - orientace v zákoně č. 320/2001 Sb. o finanční kontrole ve veřejné
správě, ve znění pozdějších předpisů
Probíhají tyto písemné testy u VŘ skutečně formou testu s výběrem ABCD možností a nebo jste se setkávaly spíše s tím, že jsou testy na místa úředníků vypisovací?
Každopádně ano, požadují VOŠ nebo bakalářské vzdělání. Ovšem na to, co všechno vyžadují po uchazečích a jaké jsou náročné VŘ, se mi nezdá 10. platová třída (dle tabulek, pokud jsem se dívala správně počínajíc 21k hrubého) odpovídající - asi je to ale u úředníků běžné, minimálně dle tabulek…
Děkuji moc za všechny reakce.
- Citovat
- Upravit
Jednoznačnou odpověď nedostaneš. Část otázek může být otevřená, u části na výběr z možností.
Někdy opravdu někoho hledají, někdy už vědí, kdo místo dostane, ale VŘ prostě ze zákona proběhnout musí.
Každopádně s takovým rizikem jsem na podobné VŘ šla - je to dobrá zkušenost. A když nevyhraješ, protože mají místo rezervováno pro někoho jiného, můžeš je svým výkonem u VŘ zaujmout, vyhlídnou si tě… a třeba ti zavolají a nabídnou, že by ses měla přihlásit do jiného VŘ, a tam už „vyhraješ“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@renduli píše:
Jednoznačnou odpověď nedostaneš. Část otázek může být otevřená, u části na výběr z možností.
Někdy opravdu někoho hledají, někdy už vědí, kdo místo dostane, ale VŘ prostě ze zákona proběhnout musí.Každopádně s takovým rizikem jsem na podobné VŘ šla - je to dobrá zkušenost. A když nevyhraješ, protože mají místo rezervováno pro někoho jiného, můžeš je svým výkonem u VŘ zaujmout, vyhlídnou si tě… a třeba ti zavolají a nabídnou, že by ses měla přihlásit do jiného VŘ, a tam už „vyhraješ“.
Díky moc za informaci. Šance získat zde místo jsou tedy docela mizerné. Člověk si i říká, zda to tedy stojí za to úsilí a zda na takovém místě, kde může být vše domluveno předem, vůbec chce pracovat. V případě, že by náhodou uspěl někdo, kdo nebyl v plánu, tak asi ani nebude oblíbencem v kolektivu. Plus ohodnocení nic moc za poměrně zodpovědnou práci.
No, bohužel to vypadá, že asi nastává už i zoufalá doba na trhu práce. Uvidím tedy. Ještě jednou díky!
- Citovat
- Upravit
Desátá PT je bez osobka spíš takový kapesny. Osobko nezáleží ani tak na individuálním výkonu jako na kultuře vedení. Někde ty, co se doopravdy snaží ocení a přidají jim třeba celou tisicovku. Jinde se dává okolo 3-5 tis jako uplnej standart víceméně pro každého.
- Citovat
- Upravit
Dobrý den/Ahoj,
chtěla bych se zeptat, zda některá z vás tady nemá zkušenosti z místa úředníka na odboru kultury pod krajem - jedná se mi o plat a informaci o tom, co může být obsazeno v písemném testu při první části pohovoru. Budu vděčná za jakékoli rady, ačkoli mám obavy, že jsou tato místa již předem domluvena či příslíbena.
Děkuji!