Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím maminky.
Mám 2 leťáčka a stále se mi budí na UM okolo půlnoci - 1 ráno a poté okolo 4-5.
Chtěla bych ho to odnaučit, už mi to přijde jako zvyk nehledě na to že přes den to dopoledne ji špatně. A teď se přesně budí v tyto hodiny a dožaduje se ho.
Snažím se nedat 7 dni mléko, syn se budí se šílenými hysteraky - půl hodiny pláče, řve, piští. Ukazuje směr kuchyň - vysvetluji že mléko nemám že bohužel opravdu není. Ale je to mazec, kór v paneláku. A zlepšení nevidím ![]()
Takže…dneska si říkám jestly vydržet nebo vlastně ne…otázka jak dlouho.
Prosím maminky dětiček, těm kterým opravdu se těžko odnaučovalo - jak dlouho to prosím trvalo? Šlo to?
Podotýkám, že večeru mívá vždy něco od obědu nebo prostě teplé jídlo. S vodou ho akorad ještě víc výtocim když mu nabídnu místo mléka. ![]()
A je možnost že prostě sám ho přestane někdy chtít? Ale v kolika…skrz zubků, skrz ledvin
ahjo..
Těm kterým stačila jedna, dvě, tři noci a stačilo tak prosím to mi nepomůže ![]()
Moc děkuji ![]()
Podle mě pomůže jen vydržet. Já odbourává noční krmení kolem půl roku a za tři dny byl klid, ale tvůj je o rok a půl starší, tak to může chvíli trvat.
Přeju pevné nervy, vydrž ![]()
@Makola děkuji tak zkusim asi opravdu vydržet. Ale v tu noc si někdy bohužel řeknu že už asi raději dám už druhý den. Ale zase přes den opak.
Ahoj a co mu dáváš před spaním do postýlky? jak í přes den? nají se dostatečně? dcera když v noci pila mlíka zase nejedla pak klidně celé dopoledne prostě byla plná z večera tak jsem jí to mlíko nedala… Pokud jí před den dobře večer má večeři např v 6 co tak zkusit dát mlíko do postýlky na spaní? spousta dětí ještě ve 2 nebo 3letech na spaní to mlíko má… pokud ti ale jde o to zrušit mlíko úplně tak to radu nemám..ale mlíko před spaním by mohlo vyřešit problém nočního buzení a dožadování se mléka…
Ty brdo… Mně stacily asi dve noci s tatínkem, se mnou by ro nejspíš nepochopil. Nemuzete se nejak vymenit? Ze by tatínek v noci tvrdil, ze mliko neni? Fakt to u nas vyřešilo vse…
@Oli.Lyon píše:
Ty brdo… Mně stacily asi dve noci s tatínkem, se mnou by ro nejspíš nepochopil. Nemuzete se nejak vymenit? Ze by tatínek v noci tvrdil, ze mliko neni? Fakt to u nas vyřešilo vse…
Souhlasím, osvědčuje se!
Souhlasím i s mlékem na noc do postýlky před spaním.
Umí se napít i sám? Co takhle připravit mu lahvičku na dosah k postylce, že se může v noci napít sám jako velký kluk. Ale lahvičku třeba s čajem. I pro něj to může být lákavá změna a krok kupředu.
Ahoj, s dovolenim se vetru se svym dotazem - resim to same, jen za noc davam to UM tak 3× az 4×, coz ve 2 letech uz je podle me spis zlozvyk nez ze by prcek to mliko opravdu potreboval… jak na to ukonceni? proste dat jen vecer ( nebo ani to nedavat?) a v noci rict ze neni a vydrzet nez prcek zase usne s placem? caj jsem nabizela ale vyzunkne ho stejne jak UM a na cetnosti vstavani to nic nemeni… jezis, jak ja se chci uz vyspat ![]()
@llida
Zdravím maminko, úplně Té chapu.
My jsme se zatím dostali do stádia, že jsme to druhé mléčko nad ránem nedali. Pořád jsem opakovala že nemůže mít druhé mléčko, skrz zoubků a nemám už další. Proste že opravdu nemám. Neni. Že mě to mrzí že by chtěl, že tam jsme s ním ale nemam, že se v noci spinká a nepije. Říkala jsem to stále v klidu i přes den části. (Piší jen co jsme říkala já, každá maminka s tím nemusí souhlasit a říkat něco jiného, nebo dělat jinak)
Držel max dva tydny kdy to zkoušel při konci se už budil okolo 6 a tak už jsme byli chvilku hore ale mléčko jsem nedala.
Potom už se nebudil nad ránem, přestal- už spal třeba do půl 8, ale okolo té 1 se budil stále na mléčko - to jsem dávala. Za nějaký den si to sám nějak natáhl na 3-4 ráno to mléčko místo té 1 hodiny, a teď měl pár noci co byl úplně bez mléčka (což opravdu za celou dobu skoro neměl nikdy ) ale mel tam i noc kdy to jedno stejně dostal ale druhý den spal zase celou. Jinak je to držák na pláč takže orpavdu to zkoušel a pořád jsme v klidu opakovala. Vy máte víckrat mléčka tak buďto zkusit postupně, nebo orpavdu radikálně vysvětlovat a vysvětlovat - bude plakat ale snad to taky jednou v hlavičce přepne a pochopí.
Nebo zkoušet ubírat některé maminky rádi odměrky do mléčka aby bylo plané - to nám nepomohlo, tahal pořád.
Nabízet jiné pití nepomohlo. Protože radikálně že není jediné pomohlo.
![]()
Tak já nakonec 20.12. prostě nedala, je pravdou, že KAŽDOU noc se vzbudí, dojde za mnou do postele, a občas řve mňam a ukazuje na dveře 😀.. Já tedy nepovolila. Nemá v noci mléko. Přijde tedy, lehne si k nám. Občas, když se v noci vzbudím, přenesu ho zpět do postýlky… Dostává až ráno. Ufff, jsem ráda, že to dal 😀