Odbourání umělého mlíka

Anonymní
13.11.22 19:48

Odbourání umělého mlíka

Maminky, můj syn má 17 měsíců, přes den ji vcelku dost, večeři také, cca v šest večer, po sedmé chodí spinkat, a to je asi ta chyba, že mu dám ještě 210 ml um v postýlce, jak ho vypije, uspim ho, za 3 hodiny se vzbudí znovu, já mu dam 180 ml a potom za další tři hodiny zase 180, vstává kolem páté, pak už mlíko nechce, ale zase mu asi chybí ten rituál na usnutí, protože i přesto, že je unavený, tak neusne. Když se podaří dát mlíko třeba, ve čtyři a je ještě dost rozespalý, tak spí klidně do sedmi.
Doteď jsem si myslela, že má fakt hlad, ale myslím, že je to zvyk, ale zase na druhou stranu by toho přece jen tak nevypil tolik, ne?
Všude čtu od holek, že je to hodně špatně kvůli zubům, ale ty poctivé čistíme ráno a večer, tak nevím, i tak mám ale strach, že mu tím zadelavam na kazy.

Poraďte, prosím, co dělat, jak mlíčko odbourat.

Děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3076
13.11.22 20:01

Proč odbourávat 17m dítěti mléko :open_mouth:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.22 20:12

@Suelinda Doktorka 🙈 prý už by měl vydržet celou noc spát bez jídla, ale já to zase beru tak, že je to zdroj vitamínu a vápníku hlavně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35773
13.11.22 20:25

A když mu ho nedáš spí/nespí řve? Zkoušela jsi dát jen napít čaje, pohladit a spí se dal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65166
13.11.22 20:28
@Anonymní píše:
Maminky, můj syn má 17 měsíců, přes den ji vcelku dost, večeři také, cca v šest večer, po sedmé chodí spinkat, a to je asi ta chyba, že mu dám ještě 210 ml um v postýlce, jak ho vypije, uspim ho, za 3 hodiny se vzbudí znovu, já mu dam 180 ml a potom za další tři hodiny zase 180, vstává kolem páté, pak už mlíko nechce, ale zase mu asi chybí ten rituál na usnutí, protože i přesto, že je unavený, tak neusne. Když se podaří dát mlíko třeba, ve čtyři a je ještě dost rozespalý, tak spí klidně do sedmi.
Doteď jsem si myslela, že má fakt hlad, ale myslím, že je to zvyk, ale zase na druhou stranu by toho přece jen tak nevypil tolik, ne?
Všude čtu od holek, že je to hodně špatně kvůli zubům, ale ty poctivé čistíme ráno a večer, tak nevím, i tak mám ale strach, že mu tím zadelavam na kazy.

Poraďte, prosím, co dělat, jak mlíčko odbourat.

Děkuji :srdce:

vnuk má skoro 13 měsíců a budí se 3-4× na mlíko, taky vypije těch 180, někdy i víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
13.11.22 20:34

…se toho napovídá :lol: mám všechny čtyři děti závisláky na umělém mlíku a byla jsem za to ráda (by mě nenapadlo jim to brát) zdravé děti, kterým nic nechybí, prospívali a krásně rostou… a není nic lepšího, než mlíko v polospánku (i já si to pamatuju z nejranějšího dětství) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
13.11.22 20:56

Holky tady se s dovolením pripichnu. Řeším to stejné co zakladatelka ale malému je 27m. Mliko na spaní po 19, pak si jedno doslova vyřve kolem půlnoci. Tím ze už mluví tak proste rve mliko mliko dokud nedostane. Nocni dávky sem už nahradila čajem, ale tu půlroční mi caj odmítá a rve fakt hystericky. Čaje někdy vypije celou láhev a někdy si parkrat lokne a vytuhne, ale občas je problém mu vzít lahvicku, rad ji dumla. Dudel odložil v půl roce a od te doby ho nechtěl, ale jakoby mu to teď chybělo. Myslím ze v tomhle věku už by měl byt schopen najíst se slušně přes den a v noci spát, max. trochu toho čaje, před den ji v pohodě. Nevíte co s tím? Noseni hlazeni povídání nepomáhá, normálně se s nim během dne už domluvim na čemkoli ale v noci je jak smyslu zbaveny a jen rve. Tím jak vypije mliko a caj tak v noci hodně cura a musím ho min dvakrát přebalit jinak by byl durch a to ho taky budí a zase se uspava čajem a takhle pořad dokola…

Rada pro zakladatelku ať zkusi nahradit mliko čajem, ale vlastně nevím jestli mám co radit když se v tom taky placam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
13.11.22 20:58

Tak riziko pro zuby to je, ne ze ne…tak je potreba zvazit, zda to stoji za to. Driv nebo pozdeji se stejne musi naucit usinat bez dudlani, je dost mozne, ze pak se i prestane budit…i kdyz u nas to vyslo jen u jednoho ze 2 deti :mrgreen:
U nekterych deti pry pomuze dat caj/vodu, ztrati zajem a zase usnou, u jinych to chce poctive preuceni na usinani bez dudlani, tj najit jinou uspavaci metodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
13.11.22 21:28

V 17m si myslím, že už opravdu mléko v noci nepotřebuje. Já tedy kojila, ale na noc jsem odstavila v 13m. A nemá spíš žízeň? Jestli dobře počítám, tak je to dohromady 570ml, to bude tak polovina denního množství tekutin, to je celkem dost. Kolik toho mléka vypije přes den?

• Citovat
  • Upravit
9025
13.11.22 22:32

Ředit víc vodou a ubírat na mléku. A hlavně velké večeře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1896
14.11.22 19:56

Nauč zaspávať inak ako s fľaškou. Večer presun UM aspoň pol hodinu pred čas spania. A v noci by som začala postupne uberať množstvo (po jednej odmerke každých pár dní), keď dostane menej v noci bude viac hlad cez deň.

V noci už dieťa v tomto veku (ani oveľa skôr) nepotrebuje jesť, len treba mu umožniť aby sa nenacpal polovicou denných kalórií v noci. Lebo potom logicky nebude cez deň hladný a je to začarovaný kruh.

A navyše na zuby je to masaker, načo je umyť večer zuby keď si hneď na ne naleje sladké mlieko. V noci je to navyše extra blbé, cez deň človek tie cukry aspoň z úst dostáva priebežne vodou alebo slinami, v noci to tam krásne hodiny kvasí, zubné kazobaktérie majú radosť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová