Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
placenta je v 8tydnu?ja mela za to,ze se dotvori a funguje kolem 12tt ![]()
jinak primo nemam zkusenost,ale nehazej flintu do zita a poradne odpocivej,ja mela jine problemy v prvnim trimestru a vse dobre dopadlo,dostali jsme se z toho,jednu dobu jsem byla co tyden u doktora,bylo to narocne,ale klid je vazne moc dulezity,hlavne nic nikde nestuduj
a ver mudrum ![]()
ahojky, spíš se Ti odlučuje gestační váček, placentu v osmém týdnu nemáš.
bohužel to může dopadnout tak i tak, může být brzy vše v pořádku a taky se bohužel může váček odloučit. je to ted na přírodě, každopádně moc držím palce at je to v pořádku.
taky bych řekla proto jsem brala duphaston do té doby než se vytvořila placenta a to je právě do toho 12tt
držím palce at se nic neodchlípne a zůstane tam ![]()
sajinda píše:
bohužel to může dopadnout tak i tak, může být brzy vše v pořádku a taky se bohužel může váček odloučit. je to ted na přírodě, každopádně moc držím palce at je to v pořádku.
Ano, spíš to bude gestační váček, nevím proč doktorka použila termín placenta, no, mluvíme spolu francouzsky, tak třeba je to nějaká specialita frániny.
Klementýnka píše:sajinda píše:
bohužel to může dopadnout tak i tak, může být brzy vše v pořádku a taky se bohužel může váček odloučit. je to ted na přírodě, každopádně moc držím palce at je to v pořádku.tak to jsi mozna blbe pochopila a nebo vazne maji jine oznaceni,tak se drz
Ano, spíš to bude gestační váček, nevím proč doktorka použila termín placenta, no, mluvíme spolu francouzsky, tak třeba je to nějaká specialita frániny.
v 8tt nemluvíme ještě od placentě,to se ti odlučuje spíš embryjko…držím ti pěsti,at to dobře dopadne
![]()
Ahoj, já to měla při prvním těhu od 6tt, po týdnu si mě nechaly v nemocnici. Brala jsem Utrogestan a vitamin C (tuším Askorutin), celý první trimestr jsem měla rizikové těhu a ležela. Dopadlo to dobře a věřím, že u tebe to dopadne taky dobře ![]()
Ahoj holky,
dneska mi při běžné kontrole zjistili, že mám odchlípnutou placentu a hrozí mi potrat. Jsem v 8 tt. Dostala jsem Utrogestan, neschopenku a mám být v klidu. Mimi je velké tak, jak má být.
Máte někdy - pozitivní nebo negativní - zkušenosti s odchlípnutím placenty v prvním trimestru?