Odchod do Německa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
246
12.5.18 12:49

@Enmamma Ano, tady se udává kalt - samotné nájemné a pak warm - kde už jsou zahrnuty veškeré poplatky. Ale také jsou to zálohy většinou, takže pak na konci roku tam může být ještě doplatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.18 12:52

Nabizim vyuku nemciny. Profesionalni ucitelka im integrationskurs :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
12.5.18 13:19
@Hrosicek píše:
@Enmamma Ano, tady se udává kalt - samotné nájemné a pak warm - kde už jsou zahrnuty veškeré poplatky. Ale také jsou to zálohy většinou, takže pak na konci roku tam může být ještě doplatek.

S tím počítáme. díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
12.5.18 13:19
@Schwarzwaldtort píše:
Nabizim vyuku nemciny. Profesionalni ucitelka im integrationskurs :lol:

Za kolik a kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.5.18 13:21

Děkuju za všechny informace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
12.5.18 13:26

@Mamina74 já byla v berlíně na týden. Lidí tmavé pleti a zakryté ženy někdy i dětí a pro mě nepřijemní na pohled tmavý muži tam bylo spousta. Sice jsem s jazykem na kštíru takže jestli měli nějaké poznámky ke mně nevím, ale jinak i když to pro mě byl nezvyk a bylo mi to nepříjemné tak ale jinak v klidu nebyli nijak vlezli prostě pohoda takže já osobně jsem se jich nebala jsou jiný i když ty sebevražednicí jsou tmavé plati tak bohužel je to i jinde v evropě ne jen v německu…

• Citovat
  • Upravit
11
12.5.18 13:30

Dobře děkuji, jde mi hlavně o zkušenosti jak úřady, co s dětmi atd. Bojím se, že to děti nezvládnou, toho jediného se bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
12.5.18 13:35

@Mamina74 děti jsou už velké. Sice chápu že se ty nelíbí zdejší školní a sociální systém, ale spíš by mě zajímal i názor dětí zda chtějí odejít. Pro mě by bylo hlavní co dětí kdyby dětí nechtěli tak bych nešla i když by se mi těch systému v čr nelíbílo víc

• Citovat
  • Upravit
11
12.5.18 13:56

Děti nechtějí, jenže oni to nechápou. Tady budou akorát dělat na nepřizpůsobivý a dobře se mít nebudou a důchod velmi nejistý. Nevím no, taky jim nechci ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
12.5.18 14:21

@Mamina74 Dělat na nepřizpůsobivé? Ty to podle mě vidíš dost zkresleně, v Německu se platí větší daně než v ČR a Německo je ještě sociálnější stát. Ale daně nejdou jen na dávky, jdou na všechny veřejné služby - např. nemusíš platit za vzdělání, infrastrukturu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
12.5.18 14:23

@Mamina74 Nicméně pokud to takto vidíš, doporučuju se přestěhovat do Irska. Tam vládnou už dlouho pravicové vlády, platí se menší daně, takže toho na různé dávky a vůbec veřejné služby nejde tolik. Vzdělání je tam na dobré úrovni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.5.18 14:36

Nevím, ale co mám zatím informace, tak kdo v Německu dělá, tak se má dobře, kdežto tady v ČR chodí ženská do práce a stejně nemůže dětem koupit co potřebují nebo chtějí. O to mi jde. A tady v Čr důchody nebudou, protože na ně prostě nebude. Už se rodí 3 generace dávkařů, mladí pracující se bojí mít děti. |Vezmou si hypotéku na byt, splácí a když jí doplatí tak jim je 30 a to už mají mnozí problém vůbec otěhotnět. Tady tím stylem to do nekonečna nepůjde. Já vím, že nikde nelítají pečení holubi přímo do úst, to já ani nechci. Já budu dělat i za minimální mzdu raději než vyřizovat dávky, ale chci se mít prostě dobře. Nekouřím, šetřím jak se dá a nemůžu dětem koupit co potřebují, to mi vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
12.5.18 18:58

@Mamina74 no tak nevím. Jedna známa do německa chtěla jít žít ( svobodna bez závazku ) že půjdou s kámoškou do jednoho bytu a časem se uvídí. Vidina jak ty větší plat větší obnos peněz pro sebe. Rok tam studovali, poté i rok pracovali takže vidinu kolik co stojí měli a už v době kdy tam pracovali se jim to rozleželo v hlavě a šli zpět. Sice ano je tam levnější jídlo, oblečení, drogerie atd…ale drahé byty a jiné věci takže nakonec to vyjde svým způsobem úplně nastejno

• Citovat
  • Upravit
21680
12.5.18 19:38
@Enmamma píše:
My bychom chtěli také do Německa. Plánujeme si tam pronajmout byt a bydlet jak v ČR tak v DE. Budeme přejíždět dle možností. Na internetu jsme zjistili, že se dá byt pronajmout za 500 nebo 600 Euro. Hrošíčku, je to reálné?

Tak treba v Bavorsku to nerealne je…my platime 1200 :?
A skolni system se mi teda v Nemecku vubec nezamlouva, jinak se nam tu libi, ale jezdime casto do Cr, jsme takovy pendleri, tretinu casu v Cr cca… Ja bych se nedokazala odstrihnout, ale mame to nastesti 2h cesty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
12.5.18 19:41
@smajlik345 píše:
@Mamina74 no tak nevím. Jedna známa do německa chtěla jít žít ( svobodna bez závazku ) že půjdou s kámoškou do jednoho bytu a časem se uvídí. Vidina jak ty větší plat větší obnos peněz pro sebe. Rok tam studovali, poté i rok pracovali takže vidinu kolik co stojí měli a už v době kdy tam pracovali se jim to rozleželo v hlavě a šli zpět. Sice ano je tam levnější jídlo, oblečení, drogerie atd…ale drahé byty a jiné věci takže nakonec to vyjde svým způsobem úplně nastejno

Prave sluzby jsou hooodne drahe, najem, pojistka na auto, internet, kadernik atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!