Odchod do Německa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
12.5.18 11:32

Odchod do Německa

Ahoj, prosim Vás je tady někdo kdo odešel žít do Německa, poradí někdo? Co a jak? Já plánuji odchod 5/2019, každá rada dobrá, děkuji za všechny názory, rady a informace a přeji pěkný den

Příspěvek upraven 12.05.18 v 11:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
246
12.5.18 11:48

Já žiju v DE. Co přesně chceš slyšet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
12.5.18 11:53

Taky klidně poradím. Stěhovala sem se 9/17. Zajímá tě, jak se tu žije nebo spíše organizační věci? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.5.18 11:54

Ahoj, no třeba jak zvládají děti přestup z české školy do německé, bojím se, aby to děti zvládli. Já počítám s tím, že to lehké nebude, práce se nebojím, ale mám strach jak to zvládnou děti. Pak také co a jak udělat, kam jít, jak to funguje třeba u lékaře, karta bude v češtině a jak v německu domluva s lékaři. Já umím částečně německy, ale od září jdu do jazykovky na němčinu a dám i děti. Dětem je 7 a 13let. Pak mě zajímá jestli je tam hodně uprchlíků abych se nakonec i tam nemusela bát o děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.5.18 11:56

Ahoj, děkuju, zajímá mě všechno, organizace i jaký je život tam.Moje děti mají tady problémy ve škole, protože jsou pomalé a tak si říkám co budou dělat tam, ale nechci žít v ČR, nelíbí se mi zdejší školní a sociální systém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.5.18 11:57

Co bylo nejtěžší, co Vám nejvíc scházelo, máte se tam líp než tady? Vrátili by jste se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.5.18 11:58

Co bylo nejtěžší, co Vám nejvíc scházelo, máte se tam líp než tady? Vrátili by jste se? Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
12.5.18 11:59

@Mamina74 Ještě někdo vytáhne uprchlíky a já se picnu! Nevěř všemu, co píšou na netu. Ale jestli ti vadí přistěhovalci tmavší pleti nebo muslimové, tak to se sem vůbec nestěhuj, je jich všude hodně - jsou to ale normální lidi, jako ty a já.

Nejlíp bude, když se na Facebooku přidáš do skupiny Holky maminky a těhulky žijící v Německu, tam už takové dotazy jsou, tak můžeš vyhledat, a když se cokoliv zeptáš, holky ochotně poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.5.18 12:11

Tak jsem myslela, že se mohu alespoň zeptat, nemusí hned nadávat. Vím, že je tam hodně turků, mě nevadí žádní lidé, at už mají barvu pleti jakoukoliv, vadí mi nemakačenka, bílý, černý prostě ti co parazitují na sociálních dávkách. Tak asi tak a děkuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
12.5.18 12:12

My bychom chtěli také do Německa. Plánujeme si tam pronajmout byt a bydlet jak v ČR tak v DE. Budeme přejíždět dle možností. Na internetu jsme zjistili, že se dá byt pronajmout za 500 nebo 600 Euro. Hrošíčku, je to reálné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
12.5.18 12:23

@Enmamma To opravdu asi záleží kde, Německo je velké. Kam byste chtěli?

@Mamina74 Nezlob se, ale já už jsem na ty otázky na uprchlíky alergická. Přijedu do Čech a první, co slyším, je, jak je to hrozné s těma uprchlíkama a říkají to lidi, co uprchlíka neviděli ani z vlaku. A nejsou tu jen Turci, jsou tu lidé odevšad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
12.5.18 12:29
@Hrosicek píše:
@Enmamma To opravdu asi záleží kde, Německo je velké. Kam byste chtěli?@Mamina74 Nezlob se, ale já už jsem na ty otázky na uprchlíky alergická. Přijedu do Čech a první, co slyším, je, jak je to hrozné s těma uprchlíkama a říkají to lidi, co uprchlíka neviděli ani z vlaku. A nejsou tu jen Turci, jsou tu lidé odevšad.

Chceme k dánským hranicím, takže na sever.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
12.5.18 12:40

@Enmamma V menších městech to reálné je, řekla bych. Ještě je na FB skupina Češi a Slováci v Německu, tam jsou Češi z různých koutů Německa, můžeš se zeptat i konkrétně tam, kolik lidi platí za nájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
12.5.18 12:42
@Hrosicek píše:
@Enmamma V menších městech to reálné je, řekla bych. Ještě je na FB skupina Češi a Slováci v Německu, tam jsou Češi z různých koutů Německa, můžeš se zeptat i konkrétně tam, kolik lidi platí za nájem.

A můžu se ještě zeptat? Rozumím dobře tomu, že Warmmiete je nájem s vodou a topením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
12.5.18 12:45

@Mamina74 Jinak se bojím, že pokud se dětem nedaří ve škole v Čechách, bude to pro ně v Německu horší. Německý systém je taky hodně o biflování na začátku, pak už je to určitě víc praktické, ale ten začátek pro ně asi bude opravdu náročný. Ale zeptej se fakt na tom FB, já mám teprve mimi narozené v DE, takže ti k tomu víc neřeknu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!