Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj holky, mám problém s přítelem. Jsme spolu 6let, máme dvě děti dceru 6m a syna 21m. Přítel se v poslední době začal chovat strašně divně a pořád jsme se hádali a nakonec když jsem na nej uhodila, tak se přiznal že si našel jinou ženskou. Sice s ní nic intimního neměl ale že jí miluje. Řekl mi ale že miluje pořád i mně, ale že neví co chce že mu musím dát čas. Já mu dávám ale pořád čas a on furt nic nechce řešit. Ona ho furt otravuje a on jí neodepisuje.Moc mu ale nevěřím že se s ní nějak nespojuje.Jsem úplně na dně, protože ho strašně miluju a nechci aby děti přišli o tátu, protože syn je na něj hrozně upnutej. Nevým co mám dělat. Bydlíme na statku u jeho rodičů a já rodinu nemám, takže nemám ani kam jít a na nájem ani nějakou ubytovnu nemám. Pobírám jen rodičák a přídavky. Prosím vás tu teda o radu jak to mám řešit. A popřípadě jak je to s příspěvkem na bydlení, kdybych šla do pronájmu. Děkuji moc za rady.
Asi bych ještě takto neuvažovala. Podle mě se srovná a uvědomí si, kam patří a koho miluje. Nedělej ukvapené kroky, pokud máš děti a nemáš kam jít, ani rodinu která by pomohla. Dvě malé děti dají vztahu zabrat a chlapovi taky. Ale myslím, že ta druhá půjde brzo k šípku.
Jinak pokud bys odešla, měla bys nárok na výživné na děti i na sebe. A pak na příspěvek na bydlení, pokud byste měli v místě TP. Ale vyplácí to zpětně, takže na první aspoň tři nájmy, kauci apod. musíš mít finance.
On tě musí živit. Tebe i děti. A jestli je chlap a rozhodne se odejít, tak by vám měl zajistit bydlení. A pokud to neudělá, je to hovado.
A jinak já být tebou bych rozhodně nikam nechodila. Ať se kdyžtak on odstěhuje za ní.
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o Váš názor. Měla jsem partnera, se kterým jsem si velmi dobře rozuměla. Byli jsme spolu rok.Byl rozvedený, měl 14letou dcerku, se kterou se nestýkal. 22.prosince mi od něj přišla sms, že jeho exmanželka měla autonehodu (jela v autě s dcerou) a obě leží v nemocnici ve velmi vážném stavu. Bydlely cca 300km daleko. Jel tedy za nimi, aby zjistil, v jakém stavu je jeho dcerka. Volal mi a psal a popisoval mi každý den detaily (operace, atd.), které se dějí s jeho dcerou až do 25.12, kdy už se neozval, telef. nezvedal a na sms mi odpověděl večer, že náš vztah ukončuje. Nechápala jsem!!! Ze dne ne den. Abych to zkrátila, zeptala jsem se ho, jestli se něco stalo s dcerou, tvrdil, že zemřela. Celé to bylo ale dost zvláštní a něco mi nehrálo. Takže jsem zapátrala a zjistila, že jeho dcera nejenomže je živá a zdravá, ale v nemocnici nikdy nebyla! Ráda bych znala Váš názor na člověka, který si vymyslí smrt svého dítěte, několik dní mi tvrdí a detailně popisuje „hrůzy“ z nemocnice a ve finále mi smskou sdělí, že nic takového nikdy netvrdil, není schopen se se mnou sejít aby mi vše vysvětlil a poslední, co mi napsal byly urážky a sprosté nadávky. dodnes jsem nepochopila, co se vlastně stalo, po ročním vztahu!!! Děkuji za odpověď Co si o tom myslíte? Vím, že je to mimo téma, jen jsem chtěla znát názor někoho nestranného, moc děkuji
@Anna.Neni že je to blázen. A nechápu proč nad tím ještě dumáš. Pustila bych ho z hlavy.
@Anna.Neni
Je to slaboch, který si chtěl ulehčit situaci „možná mě vezme žena zpátky, budu s nimi na Vánoce, ale jak to té současné říct“ lží, a zamotal se do toho, pak už se vezl na vlně „řeknu cokoliv, aby mi ta holka dala pokoj a nerýpala do rozchodu“. Ty ses zeptala, jestli se něco stalo s dcerou, a jemu přišlo nejjednodušší říct, že jo.
Asi bych mu tak maximálně flusla s prominutím do obličeje, kdybych ho potkala. Zažila jsem spoustu věcí a potkala spoustu lidí, ale nikoho, kdo by si vymyslel smrt svého dítěte, místo toho, aby normálně přišel a řekl, že se teda chce rozejít. Nikdy nic takovýho předtím neřekl, proto jsem byla dost v šoku. Mmj, jeho bývalá žena se 20.prosince znovu vdala!!! Jen mi přišlo, že může být i docela nebezpečnej.
@Anna.Neni píše:-
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o Váš názor. Měla jsem partnera, se kterým jsem si velmi dobře rozuměla. Byli jsme spolu rok.Byl rozvedený, měl 14letou dcerku, se kterou se nestýkal. 22.prosince mi od něj přišla sms, že jeho exmanželka měla autonehodu (jela v autě s dcerou) a obě leží v nemocnici ve velmi vážném stavu. Bydlely cca 300km daleko. Jel tedy za nimi, aby zjistil, v jakém stavu je jeho dcerka. Volal mi a psal a popisoval mi každý den detaily (operace, atd.), které se dějí s jeho dcerou až do 25.12, kdy už se neozval, telef. nezvedal a na sms mi odpověděl večer, že náš vztah ukončuje. Nechápala jsem!!! Ze dne ne den. Abych to zkrátila, zeptala jsem se ho, jestli se něco stalo s dcerou, tvrdil, že zemřela. Celé to bylo ale dost zvláštní a něco mi nehrálo. Takže jsem zapátrala a zjistila, že jeho dcera nejenomže je živá a zdravá, ale v nemocnici nikdy nebyla! Ráda bych znala Váš názor na člověka, který si vymyslí smrt svého dítěte, několik dní mi tvrdí a detailně popisuje „hrůzy“ z nemocnice a ve finále mi smskou sdělí, že nic takového nikdy netvrdil, není schopen se se mnou sejít aby mi vše vysvětlil a poslední, co mi napsal byly urážky a sprosté nadávky. dodnes jsem nepochopila, co se vlastně stalo, po ročním vztahu!!! Děkuji za odpověď Co si o tom myslíte? Vím, že je to mimo téma, jen jsem chtěla znát názor někoho nestranného, moc děkuji
Příspěvek upraven 05.04.18 v 09:14
Já si myslím že se tu nejedná o pravopis ale o to aby jste mi poradily ne? navíc jsem to psala v rozčilení tak jsem se překlepla.
Jo a pro upřesnění situace…řekl mi tedy že chce být se mnou a s dětmi. jenže z něj vypadlo že se s ní jednou vyspal a že ona přišla s tím že je asi těhotná. v pátek byla na odběru krve a v pondělí měla vědět co a jak, ale vymluvila se že to ještě není hotové a že až dneska. a dneska naschvál neodepisuje ani nezvedá telefon. přítel je na nervy a já stejně tak. myslím si že je to z její strany intrik ale kdo ví? nevím už co s ním dělat a ještě navíc z těch všech nervů ztrácím mateřské mlíčko.