Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Cinkilinki píše:
Nevíte prosím někdo, jak je to s podáváním antibiotik po odběru vajíček? Já na antibiotika reaguju hrozně (masivním vaginálním zánětem naprosto vždy) a obávám se, že při punkci se ATB dávají (já dostala ATB i po ultrazvukovém HSG a byl to teda horor, ne HSG, ale ATB).
Najde se někdo, kdo zvládl odběr vajíček bez antibiotik nebo kdo tohle řešil s doktorem?
byla jsem na odběru vajíček 3× a nikdy jsem ATB nedostala.. .Dostaneš pouze léky podporující růst sliznice a následné udržení embrya - tj. např. Utrogestan ![]()
ahoj, byla jsem v iscaru a ntb se tam nedavaji pri punkci vubec, ono neni proc
Cinkilinki píše:
Nevíte prosím někdo, jak je to s podáváním antibiotik po odběru vajíček? Já na antibiotika reaguju hrozně (masivním vaginálním zánětem naprosto vždy) a obávám se, že při punkci se ATB dávají (já dostala ATB i po ultrazvukovém HSG a byl to teda horor, ne HSG, ale ATB).
Najde se někdo, kdo zvládl odběr vajíček bez antibiotik nebo kdo tohle řešil s doktorem?
Nevím o tom, že by mi při OPU antibiotika dávali. Nicméně vždycky musíš přinést předoperační vyšetření a probíráš medikaci i s anestezioložkou, takže když jim řekneš, jak na to reaguješ, tak ti je přece nutit nebudou.
Mám za sebou 4 punkce ve dvou centrech a atb mi nedávali nikdy, každopádně oni se opravdu předem ujistí, zda nejsi alergická na jakýkoliv lék, neboj ![]()
Děkuju všem - moc jste mne povzbudily ![]()
Právě na tom ultrazvukovém hsg se předem zeptali na alergie, ale já nemám alergii na ATB, jen silné nežádoucí vedlejší účinky.
Jsem o něco klidnější ![]()
No já zkušenosti mám a dělali mi to včera. Byl to děs. Dokonce mi napíchli cévu, takže jsem začala hrozně krvácet. Bolí mě břicho. Opravdu to nebylo moc příjemné. Ale ostatní ženské na pokoji byly bez bolesti a úplně v pohodě, jen já ne. Dokonce mi museli dát něco proti bolesti. Je to nepříjemné, tedy pro mně. Vy to můžete mít ale úplně jiné. Držte se