Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj chtěla bych se zeptat.Jestli máte někdo zkušenost s tím jak moc je nepříjemné odebírání vajíček…Mam na to za nedlouho jít a bojím se toho.Slyšela jsem že to strašně bolí,tak se chci zeptat jestli je to pravda a mam mít ten strach nebo ne..Moc děkuji vubec nevím co od toho mam čekat. ![]()
Odběr vajíček se provádí pod narkozou, po probuzení mohou být bolesti, je to hodně individuální. Mě břicho bolelo další 2 dny, ale nebylo to nic hroznýho.
Jsem právě slyšela že to dělaj normálně.A mě doktor nic neřekl
A je mi divné že mi ani neřekl že mam přijít třeba na lačno.Jdu tam až v 11hod.
Ahoj Anabell, ne, dělá se to pod narkózou a odběr je v pohodě. Já pak měla dost bolesti další asi 2-3 dny, ale jak říká Jindřiš, je to individuální.
Slyšela jsem o případu bez narkózy, ale to bylo vyjímečné.
A predoperacni vysetreni mas? By bylo trochu divny, kdyby ti to chtel delat zaziva, ja ted stimuluju a predoperacni mam vyrizene, narkoza bude cca 10min, ale bude.
Jal to bude bolet POTOM mi radeji nerikejte, to nikdo nezminoval ![]()
Ja mela odber pod narkozou a kdyz jsem se probrala tak to nijak extra nebolelo, nektere MS bolely mnohem vic.
Tak to ráda slyším..:) no ani pořádně nevím co mě čeká.Mam divného doktora.Byla jsem tam nedavno jen na konzultaci.Prohlédl mě a pozval na další návštěvu..Partner už byl na odběru sperma.Mam tam jít v červenci a ani právě nevím co mě čeká.A je mi taky divné to že tam jsem objednaná a vycházi mi to že mam mít menstruaci.A doktor to ví..To je normální?
A co stimulace??? Aby bylo co odebírat, vše je vždy perfektně načasováno. Já odběr podstoupila 2× pod narkozou, cca 10 minut trvá zákrok a břicho mě potom bolelo asi jako při menstruaci, takže v pohodě ![]()
Hele, pri menstruaci ti moc vajec neodebere, ja myslela, ze uz stimulujes na ivf
To vas ceka asi jeste nejaky proces vysetreni, nebude ti brat krev na hormonalni profil? Ta by se mela odebirat tusim nejak 2.den cyklu
Anabell a kam chodíš?Třeba ve Fertimedu v Olmiku,pokud bylo málo vajíček,tak dělali punkce jen s rajčákem.Mi takhle punktovali endometrické cysty a já se zařekla,že nikdy víc.Mě to hrozně boleleo.Ale bylo to pár let zpátky,pak jsem přešla jinam a tady i moje blbý 3 vajíčka z minimálky odebírají pod narkozou.Ono nikdy naní 100%,že tam je jen pár,a při podrobném zkoumání najdou další ![]()
Ale myslela jsem,že pod rajčákem se snad už nedělá nikde ![]()
Nejdeš jen na kontrolu?Máš v papírech opravdu psaný odběr
?
Nic takového nemám..Muj pan doktor byl tak hodnej že mi nic nevysvětlil a já si to musím zjištovat sama.Byl i pěkně nepříjemný.:( takže mi opravdu moc pomohl.Jsem ráda že odběr vajíček je tedy pod narkozou hrozně jsem se toho bála.Slyšela jsem jak je to bolestivé
To je tvuj gynekolog nebo chodis nekam do centra asistovane reprodukce?
Nic takového nemám..Muj pan doktor byl tak hodnej že mi nic nevysvětlil a já si to musím zjištovat sama.Byl i pěkně nepříjemný.:( takže mi opravdu moc pomohl.Jsem ráda že odběr vajíček je tedy pod narkozou hrozně jsem se toho bála.Slyšela jsem jak je to bolestivé
Chodím do Motolské nemocnice.byla jsem tam už 3×operovaná a bylo mi to doporučeno mím lékařem co mě tam léčil.na hormonálním profilu(odběru)jsem už byla ted pujdu na druhý odběr.