Odebrání dítěte důvod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35415
23.1.22 14:07

@JanaDaR existuje možnost výjimky, ale je třeba se dohodnout. Ne se na to vykašlat. To je, oč tu běží :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
23.1.22 14:51

@Fiducia což jsem psala hned ve svém prvním příspěvku zde. Ovšem skoro bych řekla, že největší rozruch způsobila informace, že pro dítě není povinné mít lékaře.

• Citovat
  • Upravit
35415
23.1.22 15:41
@JanaDaR píše:
@Fiducia což jsem psala hned ve svém prvním příspěvku zde. Ovšem skoro bych řekla, že největší rozruch způsobila informace, že pro dítě není povinné mít lékaře.

A já hned na úvod doplnila, že k lékaři je přesto třeba chodit. Dál už jen opakujeme totéž. Možná by bez toho opakování ten rozruch ani nenastal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.1.22 16:16
@Marcela1905 píše:
Zdravím, potřebuji se zeptat jaký jsou závažný důvody na odebrání dítěte?..Přestěhovali jsme se s přítelem a s malým z bytu do baráku k jeho mamce a máme tu pokoj který je spojený s kuchyňkou a vedle koupelna, je to tu spíše menší ale má tu postýlku i jídlo a teplo ale máme tu málo věcí skrz to že jsme to dali do garáže. Pac se chceme v krátké době stěhovat do vlastního, Socialka na nás přišla skrz přítele jednou vybuchl násilím na mě a přijela policie
Mám z toho strašný strach a skrz coronu jsme moc nechodili k lékaři na kontroly když neměl domluvené a byl zdravý, jenom na začátku byla jedna kontrola ale to jsme bydleli v Rakousku a nemohla jsem se dostavit. :,(

To ti řeknu naprosto přesně. Jak říká moje kamarádka z ospod volnou parafrází:

Dítě se odebírá ve chvíli, kdy obava socprcky, že se mu může něco stát a ona z toho bude mít průser, převáží obavu socprcky, že bude obviněna, že „ukradla dítě“ kvůli „hlouposti“ a vláčena médií.

Takže pokud žijeteš s násilníkem a dítě nechodí k lékaři, navíc se u vás kumulují další sociálně patologické jevy (chudoba, alkohol, drogy?), jsi na dobré cestě soudružku vyděsit, že jednou vyjde najevo, že dítě v případu, který má řešit, se zjeví na pohotovosti se zlomenou rukou nebo i hůř a první, na koho udeří, bude ona.

Když někdo žije s násilníkem a nevodi dítě k lékaři, celkem jasně signalizuje, že něco skrývá (nebo je linej, ale to se ukáže až při lámání chleba).

Takže začni chodit k doktorovi. A ukazuj mu pravidelne, že zmlacena jsi ty, ne dítě.

Že malej spí u ledničky, je všem jedno.

Jo a nežij s násilníkem. (To já jen tak. Ze zvyku. vím, že s ním budeš dál).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.22 21:21
@JanaDaR píše:
Vzhledem k tomu, že není vůbec povinné mít pro dítě lékaře, je to celé kolem preventivních kontrol na zvážení. Ale když už toho doktora máte, je docela dobré s ním alespoň komunikovat, když se nemůžete dostavit. Právě proto, abyste se vyhnuli podezření na případné zanedbání. Vaše situace se nejspíš jeví nestandardní celkově a proto se začal systém zajímat.

Právě že jsem se ozvala paní doktorce, páč jsme bydleli v Rakousku a stěhovali jsme se tam z cz a ono zrovna po pár dnech byla kontrola tak jsem tam zavolala že se stěhujeme a že se uzavřeli hranice v té době
a řekli že se tedy máme ozvat a domluvit si jiný termín až budeme v cz a když jsme se stěhovali z Rakouska do cz tak jsme museli z bytu skrz prodej majitel chtěl prodat takže další stěhování 😂 a až teprve teď jsem na místě kde mám být. A zítra tam vílám a domluvím si schůzku bude to stačit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.22 21:23

@Bábrdl právě že se to stalo jen jednou skrz nervů ze stěhování a prostě se mu to vše nějak nahromadilo a toť bylo vše. Jinak nahoře jsem napsala komentář paní ohledně té doktorky a mlacenej není od něj kdyby nedej bože jednou na něj sáhl jsem fuč 😁 ♥️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
23.1.22 21:32
@Marcela1905 píše:
@Bábrdl právě že se to stalo jen jednou skrz nervů ze stěhování a prostě se mu to vše nějak nahromadilo a toť bylo vše. Jinak nahoře jsem napsala komentář paní ohledně té doktorky a mlacenej není od něj kdyby nedej bože jednou na něj sáhl jsem fuč 😁 ♥️️

Jen jednou a tak, že u toho asistovali policajti???

• Citovat
  • Upravit
18149
23.1.22 21:34
@Bábrdl píše:
To ti řeknu naprosto přesně. Jak říká moje kamarádka z ospod volnou parafrází:

Dítě se odebírá ve chvíli, kdy obava socprcky, že se mu může něco stát a ona z toho bude mít průser, převáží obavu socprcky, že bude obviněna, že „ukradla dítě“ kvůli „hlouposti“ a vláčena médií.

Takže pokud žijeteš s násilníkem a dítě nechodí k lékaři, navíc se u vás kumulují další sociálně patologické jevy (chudoba, alkohol, drogy?), jsi na dobré cestě soudružku vyděsit, že jednou vyjde najevo, že dítě v případu, který má řešit, se zjeví na pohotovosti se zlomenou rukou nebo i hůř a první, na koho udeří, bude ona.

Když někdo žije s násilníkem a nevodi dítě k lékaři, celkem jasně signalizuje, že něco skrývá (nebo je linej, ale to se ukáže až při lámání chleba).

Takže začni chodit k doktorovi. A ukazuj mu pravidelne, že zmlacena jsi ty, ne dítě.

Že malej spí u ledničky, je všem jedno.

Jo a nežij s násilníkem. (To já jen tak. Ze zvyku. vím, že s ním budeš dál).

No, nechtěla bych být socprcka a rozhodovat. To je taky o hubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
23.1.22 21:40
@Kelsey píše:
Pardon, ale mi tahle debata o nutnosti mít pro dítě pediatra přijde úplně tupá. Normálně uvažující matku ani nenapadne, aby neměla pro dítě stálého lékaře.
Proč se teda tady taková záležitost vůbec vytahuje?

Možná žena s IQ tykve nebo nějaká eko/ezo/bio Lesana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
23.1.22 21:42
@Marcela1905 píše:

normální chlap nemlátí ženskou tak, že je potřeba volat policajty, ani když je v nervech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.1.22 22:06
@Marcela1905 píše:
Právě že jsem se ozvala paní doktorce, páč jsme bydleli v Rakousku a stěhovali jsme se tam z cz a ono zrovna po pár dnech byla kontrola tak jsem tam zavolala že se stěhujeme a že se uzavřeli hranice v té době
a řekli že se tedy máme ozvat a domluvit si jiný termín až budeme v cz a když jsme se stěhovali z Rakouska do cz tak jsme museli z bytu skrz prodej majitel chtěl prodat takže další stěhování 😂 a až teprve teď jsem na místě kde mám být. A zítra tam vílám a domluvím si schůzku bude to stačit?

To je úplně jedno.

Vysvětluju ti jen, jak socprcka uvažuje. Odebírání dětí je pro ni práce navíc, navíc stresující. Nebude ji dělat, pokud nebude mít pocit,.že musí.

Tvým úkolem je ji přesvědčit, že dítěti nehrozí bezprostřední ohrožení, které bude odhaleno a přivede ji do pruseru.

Ale pozor - činy. Vysvětlení už slyšela každá socprcka tolik, že bratři Grimmové jsou proti tomu nenápadití mistři zkratky.

Ergo - voď dítě k doktorovi, pravidelně, bez výmluv.

Pořiď mu postel, do ní mu strč nějakou hračku, oblečení a boty na každé roční období. Neuškodí plácnut nad postýlku nějaký obrázek, jakože se snažíš. Udržuj to v přiměřené čistotě. Nic víc socprcka nechce. Když mu tam dáš ještě paraván, jakože aby ho nerušilo světlo, budeš hotová matka roku. Věci v garáži nikoho nezajímají.

Zkuste omezit ty záležitosti, kdy partnerovi rupnou nervy tak, že to musí řešit policie. Protože ti mají povinnost upozornit ospod pokaždé, když je to toho zapletené dítě. Opět - vysvětlování nikoho nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat