Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Mám v okolí tatínka, který si na víkendy a prázdniny bere svoji desetiletou dceru. Dcera od narození vyrůstá s matkou, jejím přítelem a dalšími třemi sourozenci. Náhradní otec je drogově závislý alkoholik. V době kdy je u něho se o ni tatínek zodpovědně stará, učí se s ní atd. Vždy od matky dcera přijela v pořádku tak to toleroval. Nyní jezdí dcera hladová, špinavá, zanedbává školu, vypraví že doma jedí jen čínské polévky a suché rohlíky, navíc neplatěj elektřinu takže je asi brzy odstřihnou. Vyeskalovalo to tim že tatínkovi volali lidé že náhradní otec po vsi běhá ožralej, ničí věci, vyhrožuje lidem že je zabije a že se bojí o život dětí a maminky.
Otázka zní: Požádat o svěření dcery do péče za cenu že téměř ztratí kontakt s matkou a sourozenci (matka pravděpodobně nebude mít finance na to aby si dceru vyzvedávala na víkendy nebo ji aspoň navštěvovala)? Požádat nějakým způsobem OSPOD aby na rodinu dohlédli, nebo úplně něco jiného?
Co by se stalo když by na toho blba někdo podal trestní oznámení za napadení, ničení majetku a vyhrožování smrtí?
Tipuju tě na přítelkyni toho tatínka ✌🏼
Nahlásit na OSPOD, tohle není vhodné prostředí pro žádné dítě. Lépe jim bude jinde. Matka ať se s feťákem vypořádá již sama 🤷🏻♀️
@shadowbabe ono kdo ví, jak to bude s tím feťákem. Kdyby měli sousedi takovej strach o děti a maminku a slyšeli nějaký výhružky, tak každej normální zavolá policii a ne ex manžela. Možná to nebude zas tak žhavý.
Krok cislo jedna:
Otec at pozve matku nekam do restaurace a proberou spolu, co dal.
Podnikat cokoliv bez tohoto bude vzdy podpasovka a nefer.
@Primat17780 píše:
@shadowbabe ono kdo ví, jak to bude s tím feťákem. Kdyby měli sousedi takovej strach o děti a maminku a slyšeli nějaký výhružky, tak každej normální zavolá policii a ne ex manžela. Možná to nebude zas tak žhavý.
No to ale není nutně záruka čehokoliv. Bude bugr, sousedi zavolají policajty, ti dojedou, oba dospělí řeknou že se nic nejede a karavana jede dál. Pokud je tam tenhle stav dlouhodobě opomíjený, tak bych se vůbec nedivila kdyby se někdo obrátil i na toho druhého rodiče.
Tím neříkám, že to nemůže být jak píšeš ty, ale bagatelizovat to není rozhodně ok.
@Oman píše:
Je to šílená představa sebrat dítěti mámu.
A sebrat díteti otce je v pohodě ![]()
@Oman píše:Šílené je, že matka nechá děti vyrůstat s feťákem a krmí je čínskými polévkami s rohlíkem.
Je to šílená představa sebrat dítěti mámu.
@ludmilaadamkova píše:
Nebo je to zase nějaký průzkum nebo co.
taky si myslím, že je to zase nějaká super debata
@Kipa22 píše: Šílené je, že matka nechá děti vyrůstat s feťákem a krmí je čínskými polévkami s rohlíkem.
ale krmí
@Primat17780 píše:
To by ses divila. Dnes si každý řekne, že se do toho nebude montovat, že by mohl dostat nakládačku a to nemá za potřebí. Mám v péči týrané dítě. Týrali ho dva roky. Věděl to celý barák. A víš, co s tím udělali? Nic. A šlo mu o život. Někteří známí ani nepochopili, že se neudrží na nohou, protože ho mučí hlady. Známá mi řekla, že si myslela, že je těžce nemocný. A když jsem se jí zeptala, jak se k němu matka chovala, tak se zamyslela a řekla, že dost hnusně. A co udělala? Také nic. Takže nespoléhej na to, že někdo něco oznámí. Řada dětí dřív umře, než by si někdo pálil prsty oznámením.
@Parninas Samozřejmě, pokud se to děje, bagatelizovat by se to nemělo. Jen se mi zdá divný, že pokud by se tohle dělo, ospod a policie by v tom (doufám) byli už dávno zapojeni. Spíš mi to vzhledem k tomu, že si stejná osoba píše příspěvek i komentáře, přijde, že se jedná o nějakou osobní nevraživost, nebo úplně trolla.
@Anonymní píše:
Mám v okolí tatínka, který si na víkendy a prázdniny bere svoji desetiletou dceru. Dcera od narození vyrůstá s matkou, jejím přítelem a dalšími třemi sourozenci. Náhradní otec je drogově závislý alkoholik. V době kdy je u něho se o ni tatínek zodpovědně stará, učí se s ní atd. Vždy od matky dcera přijela v pořádku tak to toleroval. Nyní jezdí dcera hladová, špinavá, zanedbává školu, vypraví že doma jedí jen čínské polévky a suché rohlíky, navíc neplatěj elektřinu takže je asi brzy odstřihnou. Vyeskalovalo to tim že tatínkovi volali lidé že náhradní otec po vsi běhá ožralej, ničí věci, vyhrožuje lidem že je zabije a že se bojí o život dětí a maminky.
Otázka zní: Požádat o svěření dcery do péče za cenu že téměř ztratí kontakt s matkou a sourozenci (matka pravděpodobně nebude mít finance na to aby si dceru vyzvedávala na víkendy nebo ji aspoň navštěvovala)? Požádat nějakým způsobem OSPOD aby na rodinu dohlédli, nebo úplně něco jiného?
Co by se stalo když by na toho blba někdo podal trestní oznámení za napadení, ničení majetku a vyhrožování smrtí?
toto ví snad každý jak se řeší
všichni mají telefon na otce? škola si také ničeho nevšimne?
Příspěvek upraven 16.01.23 v 16:53
@Anonymní píše:
To by ses divila. Dnes si každý řekne, že se do toho nebude montovat, že by mohl dostat nakládačku a to nemá za potřebí. Mám v péči týrané dítě. Týrali ho dva roky. Věděl to celý barák. A víš, co s tím udělali? Nic. A šlo mu o život. Někteří známí ani nepochopili, že se neudrží na nohou, protože ho mučí hlady. Známá mi řekla, že si myslela, že je těžce nemocný. A když jsem se jí zeptala, jak se k němu matka chovala, tak se zamyslela a řekla, že dost hnusně. A co udělala? Také nic. Takže nespoléhej na to, že někdo něco oznámí. Řada dětí dřív umře, než by si někdo pálil prsty oznámením.
Hele, já chápu, že lidi jsou různý. Ale kdybys byla otec dítěte, někdo ti zavolal, že jeho nevlastní otec běhá po vsi šílenej, vyhrožuje tvojí rodině zabitím, tak přece zavoláš policii a ospod okamžitě, nepošleš (asi) přítelkyni zeptat se, co na to říkají na emiminu. Prostě mi jenom ta situace nepřijde popsaná úplně věrohodně, než že bych se chtěla hádat, že se to stát nemůže.
@Anonymní píše:
To by ses divila. Dnes si každý řekne, že se do toho nebude montovat, že by mohl dostat nakládačku a to nemá za potřebí. Mám v péči týrané dítě. Týrali ho dva roky. Věděl to celý barák. A víš, co s tím udělali? Nic. A šlo mu o život. Někteří známí ani nepochopili, že se neudrží na nohou, protože ho mučí hlady. Známá mi řekla, že si myslela, že je těžce nemocný.A když jsem se jí zeptala, jak se k němu matka chovala, tak se zamyslela a řekla, že dost hnusně. A co udělala? Také nic. Takže nespoléhej na to, že někdo něco oznámí. Řada dětí dřív umře, než by si někdo pálil prsty oznámením.
není to o nějaké nakládačce, strachu, spíš jde o to kde je pravda, když si ostatní myslel, nebo jim bylo vsugerováno, že je vážně nemocný, tak to tak berou, když je nemoc a dítě, tak se do toho nikdo neplete.
@Lucie_Sx píše:
Krok cislo jedna:
Otec at pozve matku nekam do restaurace a proberou spolu, co dal.Podnikat cokoliv bez tohoto bude vzdy podpasovka a nefer.
proč zrovna do restaurace?
Nebo je to zase nějaký průzkum nebo co.