Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, chci se zeptat na Váš názor.
Je to dva dny, co jsem dceři, 23 měsíc, vzala dudlík. Šly jsme si lehnout, ona se zeptala na dudů a já řekla, že není a tím to skončilo, dále se na něj neptala. Ani přes den se neptá nic, ale když jdeme spát, nechce jít, dělá hrozné kraviny a nechce ležet.
Jak po obědě, tak i večer ( večer se nechce ani ustrojit do pyžama ) ![]()
Usíná tak, že ležím u ní, ale teď když dělá kraviny, tak odcházím, ona začne brečet, chvíli ji nechám, pak si lehneme znovu a ona usíná, ale trvá to celé tak 45 minut, dříve usínala do 20minut.
Ještě k tomu nám roste stolička. ![]()
Myslíte, že to usínání je tím dudlíkem?
Myslela jsem, že to bude v pohodě, když se na něj vůbec neptá a to byla na něm docela závislá, tady jen na spaní.
Mám jí ho vrátit nebo ještě počkat?
Díky za názory Verča
@Veru999 malé budou v pátek dva, a já začala nastříhávat dudlík. Už je vidět, že ho tolik nechce ale na spaní ještě jo. Přes den prostě není. Budu takhle pokračovat dál, až jí ho jednou vezmu úplně. Mám z toho docela strach
Do teď chodila spát v pohodě, takže se bojím toho stejného jako je u Vás ![]()
Ale určitě bych ho nevracela, když jste s tím už začali.
Přeji brzké odnaučení ![]()
@Veru999 vydrž, ono se to s každým dnem bude lepšit. Hlavně dudlík nevracej. Vydrž, jinak příště bude dělat blbiny mnohem dýl, protože si bude myslet, že zase vyměkneš ![]()
@Veru999
Nedávno jsem řešila přesně to samé, akorát moje prostě po obědě neusla vůbec, večer asi po hodině a pak měla noční děsy jak byla přetažená, takže já ho vrátila a na usnutí ho máme, pak ho vyndávám. Kvůli těm 15 min co ho má v puse se podle mě svět nezboří - k tomu jsem došla a u toho zatím zůstala. Má skoro 2,5 roku. ![]()
Po odebrání dudlíků se hodně dětem to usínání zhorší. Je to prostě tak. Ale už bych ho nevracela. Myslím, že to zvládla velmi dobře, nejsou žádné amoky… ne, nedávala bych ho. Obrnila bych se trpělivostí a zkrátka počítala s tím, že to usínání teď bude nějakou dobu možná na prdlačku, navíc je to v tom „problematickém“ věku. ![]()
Vydrž, přejde to. Já brala dudlíka téměř 3 letýmu a první týden až dva to bylo peklo. Dělal blbosti, skákal, schovával se pod peřinu. A teď lehne a chvilku si vyprávíme a pak se chvilku převaluje a nakonec zabere. Ale už je to bez kravin. Když byli zvyklí se takhle ududávat, tak teď nevědí, co mají dělat.
Každé dítko je jiné, každé reaguje na odebrání dudlika jinak… každopádně já bych ho nechala. Na co ho brát, jen proto že prostě se to nenosí ve 2 letech dudlík? Kdo o tom kdomě rodíčů ví? Nikdo… Něco jiného by bylo kdyby dítko dudlalo celý den. Ale na usnutí? Stejně ho pak určitě vyplivne a celou noc nedudá ![]()
Pak bych ho začla třeba střihat, nebo nějaký čas počkala… náš kluk vzal dudliky do pytlíku a koupil si za ně autíčko
Myslím že byl starší, že mu táhlo určitě na 3 rok.
Holky, moc děkuji za Vaše příspěvky, budu muset vydržet, snad se za chvilku uklidní a budeme usínat líp ![]()
Já sebrala dudel ve 14 měsících. Nejdřív byla bez něj jen na spaní ve dne. Trvalo usnínání, ale hladila jsem dcerku po zádech a usnula. Pak přišlo odebrání i na noc. Někdy jsem dala během noci, jindy jí to nevadilo. Až nebyl vůbec. Bylo to pár dní a ani si nevzpomněla. Usínala při ukolébavkách, takže nebyl problém ![]()
@isp pomalinku po kousíčkách od špičky
každý druhý nebo třetí den to vždycky zastřihnu. TAkže když v noci dudlá tak jí to mlaská
divím se, že jí to nebudí!
@mončís píše:
@isp pomalinku po kousíčkách od špičkykaždý druhý nebo třetí den to vždycky zastřihnu. TAkže když v noci dudlá tak jí to mlaská
divím se, že jí to nebudí!
Dělám to úplně stejně. Jen nechápu, že ji uspokojuje, celá ta baňatá část už je v čudu.
@Capelucita píše:
Dělám to úplně stejně. Jen nechápu, že ji uspokojuje, celá ta baňatá část už je v čudu.