Odečet proveden odhadem :-/
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Odečet proveden odhadem :-/
ahoj,
chci se zeptat, jestli jste někdo přestupovat s elektrikou k jinému dodavateli a jak vám probíhalo vyúčtování. My ted od přestoupili s elektrikou od CEZu k RWE. Přišlo nám vyúčtování od CEZu od listopadu 2011 do konce letošního března a je tam nedoplatek 12tisíc! Jenže nejsem debil, umím si spotřebu spočítat a stavy si kontroluji. Co mne ale uchvátilo, spíš zklátilo, bylo, že velevážený CEZ provedl vyúčtování na základě ODHADU. Na základě odhadu vystavili fakturu. Přitom jejich odhadovaný stav nesouhlasí se stavem elektroměru, na který fyzicky čumím a vidím, kolik tam je. Podali jsme reklamaci a at mi laskavě vysvětlí, jak je možn, že si odhadují odečty a skutečně si to nezkontrolují. Neměl jste s tímto tak někdo zkušenost? Slyšela jsme praktiky, že takto odhadují odhady, lidi jim to zaplatí, oni skutečný odečet provedou třeba až za rok a po tu dobu mají od lidí skvělou bezúroční půjčku. Bezva, chudáček CEZ si ode mne půjčuje. Kam jsme to dospěli.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Taky se nám to stalo, okamžitě jsem tam volala a trvala jsem na tom, ať to někdo přijede zkontrolovat.Tedy spíš jsem na ně do telefonu řvala, přijeli během asi tří dnů. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měli jsme to stejně, taky odhadem. Nedopláceli jsme tolik, tak jsme to nechali tak. Bylo to u Eonu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych trvala na odečtu k datu ukončení smlouvy.To přeci nemůžou dělat odhadem…jak by potom zpětně došli k pravému stavu elektroměru? No to je blbost,to by mě taky pořádně nasr… ![]()
okamžitě bych tam osobně naklusala,at podají vysvětlení…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás jsme měli taky problém, ale neudělali fakturu z odhadu, ale prostě spletli odečet… stačilo poslt reklamaci, přisli, udělali odečet nový a vystavili novou fakturu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zaplať jim to taky jen podle svýho odhadu ![]()
Ne..vážně..zírám na to žeje to vůbec možný
takový kolos jako Čez že si to vůbec dovolí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a je to na tom vyúčtování napsané, že je to odhadem? Nějak jsem to tam nenašla… díky.
- Citovat
- Upravit
@jitkabokule píše:
Zaplať jim to taky jen podle svýho odhadu
Ne..vážně..zírám na to žeje to vůbec možnýtakový kolos jako Čez že si to vůbec dovolí
vid? manžel říká, tak jim řekni: Dle mého odhadu vy nám naopak zaplatíte dejme to mu 10 tisíc za to, že jsme u vás vůbec byli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Holma píše:
Holky a je to na tom vyúčtování napsané, že je to odhadem? Nějak jsem to tam nenašla… díky.
není to na faktuře, ale mám tu virtuální kancelář, kde mám u hostorie odečtů napsáno: Odečet proveden odhadem
to když jsem přeetla, chytil mě amok a okamžitě podala reklamaci. vystavovat faktzury na základě odhadů…no, to si zřejmě CEZ jako monopol elektrické distribuce může dovolit.
Jinak jsem včera početla a je to velmi známá praktika, ne jen CEZu, al ei ostatních (Eon atd…). Oni totiž odečet provedou třeba již v pol. měsíce, ODHADEM a zpravidla to přemrští. člověk jim to zaplatí. On jejich systém totiž umí dělat odečty jednou ročně (to nám všem přichází vyúčtování). Když je to po kratší době, tak to neumí a dělají to odhadem. Teprve až za ten rok udělají správný odečet a na základě toho, nám zaplacený nedoplatek zase vrátí. Ale vtip je v tom, že po celou tuto dobu mají od nás BEZÚROČNÍ PŮJČKU. Jen si spočítejte, když od 1000000 rodin vezmou 1000, kolik mají hned na účtě? A bez úroků
takže takto to je a je to velmi známá praxe. Jediná obrana je útok a znalost si to umět spočítat sám a vědět, kam kouknout. hazlové.
Hlavně, máme digitální elektroměr, v dnešní moderní době, je náš stav vidět ve středisku CEzu, že…ale to by si pak nemohli půjčit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Issabell28 píše:
Taky se nám to stalo, okamžitě jsem tam volala a trvala jsem na tom, ať to někdo přijede zkontrolovat.Tedy spíš jsem na ně do telefonu řvala, přijeli během asi tří dnů.
nám přijede technik příští týden. To už bude pol. dubna a nám RWE běží od 1.4.. Takže doufám, že mají přesný stav k 31.3. a zase ho někde „neodhadnou“. protože já ho napsaný mám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někde to bylo psané, že pokud sami nenahlásíme stav elektroměru, odečet bude proveden odhadem. Ptala jsem se na to i telefonicky, ale už jsme to nechali tak, měli jsme s nima více problémů, tohle už jsme přešli. Nový dodavatel začíná na tomhle stavu, tak máme předplaceno. Ale v případně takové sumy, co píše zakladatelky, bych trvala na odečtu podle skutečnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mimochodem - sice k ČEZU ale jinak mimo téma,my s nimi máme trable od té doby co jsme začali stavět dům.To bylo pořád potřeba spoustu vyjáření a pak zas vyjádření k vyjádření,na všechno se čekalo min.měsíc,pak tam někdo něco zmotal a čekalo se zas.Nehledě na to,že člověk té jejich terminologii tak nějak nerozumí a kolikrát jsme se na pobočce cítili jak největší paka.No ale zas jak jsme tam vždycky tak dlouho čekali tak jsem se rozhlížela kolem sebe a nestačila se divit.Takových přímotopů jako tam jsem ještě neviděla…hrnky všech bab měly firemní loga,zrovna měly být asi vánoce nebo co tak si tam dávali dárečky taky s logem ČEZ..teplíčko..žádný spěch.Je vidět že se tam mají vážně dobře.
No a teď v lednu jsme si řekli že změníme „produktovou řadu“ na ten jejich E-tarif.Zřizovala jsem k tomu souhlas k inkasu a ještě doteď(!!)nefunguje.Sice jsem jim několikrát mejlovala že to nejede a chci vědět proč,ale je mi to k prdu jaksi,neb se mi pokaždé dostalo jiné odpovědi.Taky jsem si nastavila ve virt.kanceláři vyšší částku zálohy než si nastavili oni,ale stále mi v mejlech píšou že si budou brát tu nižší.Už jsem z nich na mrtvici,jsou tam snad samí tataři nebo co.
Je to tak velký moloch,že levá ruka neví co dělá pravá - zřejmě-pokaždé si člověk píše s jinou babou,ta říká něco jinýho než ta před ní
Jo a ta jejich „zákaznická linka“
je pěkně drahá sranda.Než se člověk dovolá na nějakou osobu tak provolá majlant jen že poslouchá že jsme v pořadí.
Fakt přemejším že taky půjdem jinam.
![]()
no…byl to jen takový ventilek…jaký máte vlastně kdo zkušenosti s Čezem???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jitkabokule s tou zákaznickou linkou to mi taky štve. Chápu, že jim tam amily a telefony chodí prostě jak v call centru, ale taky mě nebaví opakovat po stý furt ten stejný problém. To samé maily, odepíše ti konkrétní osoba, já odepíšu této osobě a zase mi napíše úplně někdo jiný a že to musí znovu prověřit, protože s problémem není obeznámen
Jinak doposud vše bylo OK, až teda tohle, to mi spadla brada. Ještě teda to, máme tarif D-přímotop, topíme elektrikou, v listopadu jsme koupili krbová kamna, takže zálohy jsou vyšší (i tedy cena), ale topíme daleko méně, vlastně přes zimu jsme jeli na krbovky, co nám vytopí celý dům a ejhle, s krbovkama máme vyšší nedoplatek, než za celý rok 2011, kde se topilo ještě jen na elektriku…ano, ano, logiku to skutečně má.
prostě zkouší, co si necháme líbit, ať jsme to my či někdo jiný…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mami&Emmi
jo
přesně jsi to trefila"To samé maily, odepíše ti konkrétní osoba, já odepíšu této osobě a zase mi napíše úplně někdo jiný a že to musí znovu prověřit, protože s problémem není obeznámen "
My jsme posílali zálohy loni 1500,oni si brali 1350 - ne a ne pochopit že chceme mít zálohy těch 1500.Pak si v prosinci strhli o hodně míň protože jsme tam měli díky těm vyšším zálohám/nezálohám jakoby přeplatek.Pak to nějak divně zprůměrovali a letos kdy el.znova zdražila nám zálohy snížili na 1000kč
a opět se opakuje to,co loni…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit