Odečet úroků - bydlíme v ateliéru

1580
25.5.10 12:50

Odečet úroků - ateliér

Hezký den,
ráda bych se zeptala, zda máte zkušenosti s tím, že bydlíte v ateliéru a uplatňujete úroky z hypotéky.
3 roky nám to FÚ uznával (máme potvrzení, že ateliér slouží k bytovým účelům) a teď mi přišla výzva z FÚ, abych dodala potřebné doklady. Dodala jsem originál od banky - výši úroků, smlouvu na koupi atelieru i potvrzení, že atelier slouží k bytovým účelům. Nevím, proč to do tohoto dne nevadilo a dnes vadí, že je v katastru napsáno atelier. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Předem moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15326
25.5.10 12:56

Vichrice, třeba si to chtějí jen ověřit, že i po těch třech letech slouží ateliér k daným účelům, a úroky uznají, nevidím důvod, pokud tam bydlí ten, kdo úroky uplatnuje, aby je neuznali.
Mmch, musí to být krásné bydlení! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
25.5.10 13:49

Jo jo, taky bych to viděla jen na ověření. Třeba u nás vyměnili všem správce daně a ty nový si všechny složky kontrolujou a zkoumaj. Nic bych v tom nehledala. Úřední šiml… :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
1.6.10 12:39

Mockrát děkuji za odpovědi :) Ono bude záležet na dámách a pánech z finančáku, zda to uznají :) Vysvětlení jsem poslala, tak to při nejhorším zamítnou.
Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel